Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál

Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál, Magyarkanizsa, 2012. augusztus 3-5.

A Kétágú Hegy Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület a Cinema Filmműhellyel (Filmska radionica "Cinema") együttműködve pályázatot hirdet amatőr és professzionális filmkészítők számára a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztiválon történő részvételre.

A vajdasági Magyarkanizsán (Kanjiža) megrendezésre kerülő nemzetközi természetfilm-fesztivál alapvető célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon magyar nyelvű, a Kárpát-medencében élő amatőr és professzionális filmkészítő számára, akik a Kárpát-medence és a világ természeti értékeink bemutatását, valamint környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.

Természetfilmnek tekintenek a kiírók minden olyan dokumentumfilmet, melynek központi témája a tágan értelmezett - élő és élettelen - természet, valamint a természet és környezetünk védelme.

Nevezési határidő: 2012. június 15.

A kiírók az alábbi szempontok alapján várjuk a nevezéseket:

Nevezni lehet bármely 2011. január 1-je után készült:
a) egy bizonyos fajt vagy társulást, tágabb életközösség életét, élőhelyét, viselkedési szokásait bemutató művel, maximum 50 perces időtartamban.
b) a világ valamely kisebb vagy nagyobb, tájképileg összefüggő, jellegzetes természeti táját, tájrészletét bemutató alkotásokkal, maximum 50 perces időtartamban.
c) valamely természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmmel, maximum 15 perces időtartamban.
d) a vadászat kulturális, természeti és etikai vonatkozásait bemutató művel, maximum 50 perces időtartamban.
e) környezetvédelmi vonatkozású, vagy az emberi életmóddal kapcsolatos alkotással, valamint az ún. zöld sportokat (sziklamászás, barlangászat stb.) bemutató filmekkel, maximum 50 perces időtartamban.

Figyelem! A játékidő túllépése - különösen nagyszámú nevezés esetén - a pályázat automatikus kizárásával járhat!

Nevezni elektronikus formában és postai úton egyaránt szükséges!

a) Elektronikus formában nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal - word dokumentum - szükséges, melyet a nevezési határidő lejártáig kérünk eljuttatni a naturfilmfest@gmail.com címre.

b) Postán keresztül nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal és a nevezési laphoz mellékelt, az eredeti művet bemutató DVD-R, DVD+R vagy DVD+R DL lemezzel lehet, az alábbi szempontok figyelembe vételével:

1. Standard Definition (SD) digitális felvételi formátumok (Professional DV, miniDV, Digital8, DVCAM stb.) esetében lehetőség szerint MPEG-2 PAL DV tömörítéssel.

2. High Definition (HD) digitális felvételi formátumok (HDV 720p, HDV 1080i és egyéb HD) esetében lehetőség szerint MPEG-4 H.264 (MPEG-4 AVC) tömörítéssel.

A nevezési lapok letölthetők a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál hivatalos honlapjáról, a http://www.csodakut.eu website-ról, a Fesztivál menüpont Pályázati felhívás almenüjére kattintva.

Nevezési díj nincs!

Nevezési határidő: 2012. június 15.

Beküldhető alkotások száma: legfeljebb 3. (Minden egyes alkotást külön DVD-lemezen, külön kitöltött nevezési lap csatolásával együtt kérjük beküldeni!)

A nevezéseket kérjük a Cnesa Művelődési és Oktatási Intézmény címre eljuttatni:
Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál
Cnesa OMI/Cinema Filmműhely
Fő tér 9.
24420 Magyarkanizsa/Kanjiža
Serbia

A 2012. augusztus 3-a és 5-e között Magyarkanizsán megrendezésre kerülő versenyben 5 fős szakmai zsűri értékeli a beérkezett pályaműveket. Az amatőr és professzionális alkotók külön versenyeznek!

A fesztivál zárónapján egy fődíj, valamint egy-egy professzionális és amatőr kategóriadíj kerül kiosztásra, összesen 5 800,- euró értékben, pénzjutalom formájában, az alábbi megoszlás szerint:
1. A fesztivál fődíja - 1000 euró
2. A legjobb operatőri munka - profi 500/amatőr 250 euró
3. A legjobb forgatókönyv - profi 500/amatőr 250 euró
4. A legjobb eredeti filmzene - 500 euró
5. A legjobb narráció - profi 500/amatőr 250 euró
6. A legjobb utómunka - profi 500/amatőr 250 euró
7. A legjobb rövidfilm (max. 15 perc) - profi 300/amatőr 150 euró
8. A zsűri különdíja - 3 x 150 euró
9. A legjobb ifjúsági film (21 éves korig) - 250 euró
10. Közönségdíj - 150 euró

A kiosztásra kerülő pénzdíjak minden esetben a rendezőt illetik.

Bővebb felvilágosítás: Csabai Ferenc projektmenedzsernél. Telefon: 06 70 267 9684 E-mail: naturfilmfest@gmail.com

Letölthető nevezési lap

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése