"BALATONi MESE” - MESE pályázat

1. A Barátok Verslista (http://portal.verslista.hu) és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "BALATONI MESE" - MESE pályázat

2. Célunk, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsük interneten való megjelenésüket.


3. A pályázaton korlátlan számú mesével lehet indulni a megadott témakörben.


Olyan rövid - maximum 1,5 A4-es oldalnyi - meséket várunk, amelyben a mese története egyértelműen a Balatonon / a Balaton parti települések
környékén/tájain, erdeiben…. játszódik! Ennek egyértelműen ki kell derülnie a meséből, ezt a mesébe bele kell szőni!

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű mesékkel.

Beérkezési határidő: 2012. május 15. éjfél.


A kapcsolódó települések:
(Siófok (Sóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak), Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonőszöd, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód (Fonyódliget, Bélatelep), Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Keszthely (Fenékpuszta), Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytördemic (Badacsonylábdihegy), Badacsonytomaj (Badacsonyörs), Ábrahámhegy, Balatonrendes, Kővágóörs (Pálköve), Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari (Fövenyes), Örvényes,  Tihany (Sajkod), Balatonfüred, Csopak, Paloznak, Alsóörs, Balatonalmádi(Káptalanfüred, Vörösberény), Balatonfüzfő (Csebere), Balatonkenese (Balatonakarattya), Balatonvilágos (Balatonaliga).)


4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; portal.verslista.hu; www.poeta.hu; www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.

(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2012 évi Verslistás Szabályzat.)


5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a balaton@verslista.hu email címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2012. május 15. éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben: "BALATONI MESE"!

A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a

beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.

A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:

Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

A nyilatkozatnak legkésőbb 2012. május 20.-ig meg kell érkezniük a fenti címre.

Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.


6. Nevezési díj: 1500 Ft/írás. A nevezési díj beérkezési határideje 2012. május 20.

A nevezési díjakat a következő címre várjuk: Barátok Verslista 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

A csekk közlemény rovatában kérjük feltűntetni: "BALATONI MESE" !


7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://poeta.hu/Balaton2012 honlapra.

Minden írást egy min. 5 főből álló szakmai zsűri pontoz 1-10-ig. E pontszámokból alakul ki a végeredmény. A legjobb írások INGYEN jelennek meg egy folyóiratban! (Tájékoztatásul jelezzük: hogy 1 db 1.5 oldalnyi írás megjelenési költsége kb. 9 e. Ft lenne! - tehát megéri a nevezési díj, és a szakmai megmérettetés…) A folyóirat várható megjelenési ideje: 2012. július!)


8. Pályadíjak:

1-50 fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.

51-100 fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben.


A legjobb írások nyomtatásban is meg fognak jelenni 2012 évben (folyóirat formájában - ingyen). A kiadvány megjelenéséről a kiadványba kerülőket értesítjük majd. A folyóirat tervezett megjelenési ideje 2012. július. A folyóirat felkerül a http://kepzeldel.hu címre is.


9. Eredményhirdetés: 2012. június 20-án a http://poeta.hu/Balaton2012 oldalon lesz megtekinthető.

A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.


10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.

 
Szeretettel üdvözöl:

Baranyai Attila
Barátok Verslista vezetője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése