A Fiatalok Fotómővészeti Stúdiója tagfelvételt hirdet

A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok és valamilyen módon fotográfiát alkalmazó képzőművészek, továbbá a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatást nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttmőködések során. A tagok részt vehetnek stúdiós pályázatokon, kiállítási lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkába, kedvezményesen vehetnek részt a Stúdió által szervezett portfolió bemutatókon, programokon. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor szolgáltatását.

Jelentkezés: 2011. május 10-15 között .


Ki jelentkezhet?

Várjuk mindazon 18-35 év közötti alkotók, szakírók és kutatók jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt, és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. Szakirányú végzettség nem feltétel. A Stúdióba 35 év feletti „pályakezdők” jelentkezését is várjuk. Sikeres felvételi esetén számukra 3 éves tagságot tudunk biztosítani.

A jelentkezés módja

1. Az alkotók bemutatkozó portfolióval és kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek. Digitális portfoliót (CD-t, DVD-t) csak abban az esetben fogadunk el, ha a munkák megvalósulási formáját, installálását kizárólag digitális módon képzeli el az alkotó, vagy a mű csak digitális formában dokumentálható (pl. web/blog/videó alapú mű, vagy fotográfiát is használó térbeli konstrukció/installáció digitális dokumentációja stb.).

A portfolió technikai kritériumai: az album/mappa 15-30 képet vagy nyomatot tartalmazzon. Célszerű feltüntetni a képek adatait:
sorozatcím (ha van),
képcím,
elképzelt kiállítási méret,
készítés éve,
technika,
továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása.

A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is.

2. A szakírók, kutatók szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy két-három írással (kritika, esszé, tanulmány), illetve a kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek.

A jelentkezéseket 2011. május 10-15 között személyesen lehet leadni az ArtBázison: 1085 Budapest, Horánszky utca 25, nyitvatartási időben: hétfőtől péntekig 15 és 19 óra között. Azok a jelentkezők, akik nem tudják személyesen elhozni az anyagukat, 2011. május 15-ig postai úton is beküldhetik azt a következő címre: Magyar Fotómővészek Szövetsége, 1065 Budapest, Nagymező utca 20. A május 15. után postai úton érkező jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.

A felvétel menetrendje

A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:
Barcza Gergely (FFS vezetőségi tag)
Bozsó András (alkotó)
Gellér Judit (kurátor, műkritikus)
Szmolka Zoltán (FFS vezetőségi tag)
Tóth Balázs Zoltán (FFS vezetőségi tag)
Trembeczki Péter (FFS titkár)

A felvételi kétfordulós rendszerű: 2011. május 16-án, az első körben a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat. A második fordulóban, május 19-én, az ArtBázison a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket emailben értesítjük 2011. május 20-ig.

A leadott anyagokat 2011. május 22. és 25. között, 15 és 19 óra között lehet felvenni az ArtBázison. A postán elküldötteket, amennyiben felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot tartalmaznak, visszaküldjük. A május 25-ig át nem vett anyagokért felelősséget nem vállalunk, azokat nem tároljuk.

A jelentkezési lap és pályázat letölthető itt.
(.doc)
FFS nyílt nap: 2012. május 9, szerda 18.30-tól a Mai Manó Ház napfényműtermében.
(Bemutatkozik az FFS, majd tájékoztató a felvételiről, a futó projektjeinkről. Válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Portfolió konzultációra a nyílt napon nem lesz lehetőség.)
Segítség a portfoliókészítéshez (Barta Zsolt Péter fotóművész írásai):

http://sites.google.com/site/ffsarchivum/Home/barta_portfolio.doc

http://sites.google.com/site/ffsarchivum/Home/barta_foto_mutargy.pdf

Az FFS-ről: http://www.ffs.hu
További információ, kérdés: info@ffs.hu

forrás: mke.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése