Pályázat az Ernst Múzeum teremőri formaruháinak megtervezésére

Pályázat az Ernst Múzeum teremőri formaruháinak megtervezésére

Száz esztendővel ezelőtt nyílt meg a magyar képzőművészet egyik legfontosabb helyszíne, az Ernst Múzeum. Ebből az alkalomból a kiállítótér jelentős részben megújul. A múzeumot működtető Műcsarnok Nonprofit Kft. szándékai szerint a megújult enteriőrben a kortárs művészetet bemutató múzeum szellemiségét tükröző, esztétikus és egységes megjelenésű munkaruhákban dolgoznak majd a teremőrök. A Műcsarnok Nonprofit Kft. nyílt, kétfordulós pályázatot hirdet a teremőri formaruhák megtervezésére. A nyertes lehetőséget kap 2013-ban egy saját divatbemutató megrendezésére az Ernst Múzeumban (a terem és a szükséges technika és személyzet biztosításával).

Pályázati határidő: 2012. május 9.

A pályázók köre:
A kiíró semmilyen módon nem kívánja korlátozni a pályázók körét. Pályázatot beadhatnak egyének és csoportok, magánszemélyek, gazdasági és nem profitorientált szervezetek egyaránt.

Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

A tervezett öltözékekkel kapcsolatos elvárások:
- egy teljes férfi és egy teljes női nappali öltözék
- az öltözékek tervezésénél figyelembe kell venni azt, hogy az öltözék bármilyen felnőtt életkorban és méretben hordható legyen, illetve, hogy elsősorban munkaruhaként funkcionál (kényelmes, könnyen karbantartható stb.)
- az öltözékeken meg kell jelennie az Ernst Múzeum logójának (logó letöltése a csatolt file-ból)
A Műcsarnok Nonprofit Kft. egyéb követelményt nem ír elő, a pályázat bírálói kifejezetten várják és bátorítják a kreatív megközelítéseket.

A pályázási folyamat:
A pályázók pályaművüket 2012. május 9-ig nyújthatják be kizárólag postai úton. A beérkezett pályaműveket a zsűri 2012. május 16-ig előzetesen elbírálja. A legígéretesebb pályaművek beküldői a pályázat második fordulójában egy prezentáció keretében, élőben kell, hogy bemutassák tervüket. A második fordulóba bekerülő pályaművek pályázóit az intézmény e-mailben értesíti. A zsűri 2012. június 1-jéig hozza meg végleges döntését. A döntésről a második fordulóba bekerült pályázókat az intézmény e-mailben értesíti.
A munkákat elbíráló zsűri névsorát az intézmény vezetése az eredmény kihirdetésekor hozza nyilvánosságra.

 A pályázatok kötelező tartalma:
- ruhatervek 2 teljes (egy férfi és egy női) öltözékre
A pályázók nem nyújthatnak be egy pályázaton belül több változatot az öltözékekre.
- koncepció leírása (maximum 2000 karakter, szóközökkel)
- anyagminták (beszerzési hely és bruttó fogyasztói ár megjelölésével)
- gyártatási terv előzetes költségvetéssel (nettó árak feltüntetésével) és ütemezéssel, javasolt gyártókkal - érvényes árajánlat csatolása nem kötelező, de megléte előnyt jelenthet
- szakmai életrajz (elérhetőségi e-mailcím megjelölésével!)
A pályázatokat kérjük egy nyomtatott és egy elektronikus példányban (digitális adathordozón) benyújtani.

Adminisztratív információk:

A pályaműveket legkésőbb 2012. május 9-ig (postai feladási határidő) lehet benyújtani kizárólag postai úton az alábbi címre:
Zsinka Gabriella
Műcsarnok
Budapest, Pf. 35. H-1406

 További információ:
Zsinka Gabriella
+36 30 298 9527
zsinka@mucsarnok.hu
Szerdahelyi Júlia
+36 30 755 2648
jszerdahelyi@mucsarnok.hu

http://www.mucsarnok.hu


forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése