Forgó Morgó mese- és rajzpályázat

Forgó Morgó, a kedves villanyóra rajzfilm-figura 2006 óta tanít bennünket, hogyan hűtsünk, mossunk, főzzünk, porszívózzunk energiatakarékosan, környezetbarát módon, hogyan takarékoskodjunk az energiával.

Most újabb kalandra hívja lelkes rajongóit, mert manapság még fontosabb, hogy odafigyeljünk környezetünk védelmére és a pénztárcánk vastagságára.

Pályázatunkra olyan meséket várunk, amelynek főszereplője Forgó Morgó. Minden egyes meséhez várunk mesénként maximum 3 féle illusztrációt, amiben fellelhetőek a történet mozzanatai.


Leadási határidő: 2012. június 30.

A mese nevezési feltételei:
- Min. 2000 max. 6000 karakter (1-3 nyomtatott oldal) terjedelmű.
- A mese cselekményének egy környezetbarát megoldást kell feldolgoznia, illetve minden tekintetben meg kell felelnie a http://www.forgomorgo.hu-n található célkitűzéseknek.
- A gyermekek által írt meséket a pedagógusok, szülők kizárólag helyesírási szempontból javíthatják (nem kötelező), de a pályázati műveken semmilyen egyéb módosítás nem megengedett. A helyesírási hibák egyebekben nem befolyásolják az elbírálást, de a mese győzelme esetén a pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy azokat a megjelentetéshez kijavítsa.
- A meséket olvasható kézírással is elfogadja a pályázat kiírója.

Az illusztrációk nevezési feltételei:
- A pályázathoz bármilyen, kézzel készített rajzot (grafikát, festményt, kollázst stb.) elfogadunk.
- Kizárólag önállóan - idegen segítség nélkül - készített alkotásokat tudunk elfogadni.
- Technikai megkötés nincs - bármilyen eszközzel lehet dolgozni. Fénymásolás nem megengedett.
- Pályaműveket A/4 és A/3-es méretben fogadunk el.
Egy pályázó vagy egy pályázó csapat csak egy mesét és min. 1, max. 3 a meséhez tartozó illusztrációt küldhet be a zsűrinek.

Nevezési kategóriák:
- Csapat kategória: Családok és egyéb (pl. iskolai) csapatok (középiskolás korosztályig) jelentkezését várjuk ebbe a kategóriába. A nevezés feltétele min. 1fő iskolás korú gyermek illetve max. 1fő felnőtt (akár szülő vagy egyéb rokon, akár pedagógus) részvétele (felnőtt részvétele a csapatban tehát nem kötelező,de ha van, akkor maximum 1 fő lehet, az iskolás gyerekek korára nézve további megkötés nincs, lehetnek akár egy osztályból,vagy külön korosztályokból is, továbbá ha a csapatban szülő szerepel, akkor a gyerekre nézve nincs testvéri megkötés, lehet pl. olyan csapat is, ahol egy gyermek valamelyik szülőjével és egy vagy két barátjával indul). A csapat létszáma min.2, max. 4 fő lehet. Egy csapatból bárki lehet a meseíró, és bárki lehet rajzoló (a felnőtt is lehet meseíró, a meseíró is rajzolhat, és egy személy több rajzot is készíthet). A pályázatok korosztály szerinti bontásban kerülnek értékelésre . A korosztályi bontás kategóriái meghatározásának a jogát a pályázat kiírója fenntartja a beérkező pályázatok megismerése függvényében.
- Egyéni kategória: Iskolás korú egyéni alkotók jelentkezését várjuk ebbe a kategóriába. A nevezés feltétele, hogy mind a mesét, mind a rajzot vagy rajzokat a pályázó önállóan segítség nélkül készítse el. A pályázatok korosztály szerinti bontásban kerülnek értékelésre (alsós, felsős, középiskolás).

Korhatár:
a nevezési kategóriák szerint. Iskolás korú gyermek alatt a jelen pályázatban az alsó tagozatos (1-4.osztály), a felső tagozatos (5-8/9. osztály) és a középiskolás gyermekek értendők függetlenül attól, hogy milyen típusú iskolába járnak.

Díjak:
Megfelelő számú pályázat esetén a legjobb meséket és rajzokat szeretnénk egy mesekönyvben megjelentetni. A díjazottak megkapják a mesekönyvet, továbbá Forgó Morgó ajándékot.

A pályázat mellett, kérjük, feltétlenül csatolják külön a meseíró és a rajzokat készítők nevét, születési idejét (év, hónap, nap), iskolájának és osztályának megjelölését, postacímét (ország, település, utca, házszám, irányítószám), és szülei egyikének e-mail és telefonszámát, továbbá a felnőtt csapattag minőségét (pl. szülő, egyéb rokon, pedagógus)! Ha a csapat pályázó csak gyermek tagokból áll, akkor meg kell jelölni a csapatkapitányt, mert az ő szülője kerül értesítésre. Szülő helyett iskolai csapat esetén itt pedagógus is megadható kapcsolattartónak.


Leadási határidő:
2012. június 30.

Eredményhirdetés:
2012. szeptember 30.

Beküldési cím: A pályázatokat várjuk a palyazat@forgomorgo.hu e-mailcímre , vagy postán, a CECED Magyarország Egyesülés, 1027 Budapest, Horvát u. 14-24.-es címre. A borítékon kérjük feltüntetni: "Forgó Morgó Meséi ".

A Pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázatra beküldött meséket, rajzokat saját honlapján megjelentesse, illetve harmadik félnek megjelentetés céljából - a forrás megjelölésével - átengedje.


Pályázat kiírója a személyes adatok kezelése során a hatályos vonatkozó jogszabályoknak megfelelően jár el. A győztes pályázatok honlapon és könyvben történő megjelentetése esetén a pályázó személy(ek) neve, iskolája és osztálya kerül megjelölésre.


Információ:
palyazat@forgomorgo.hu és 061/2564913 (hétköznap 10.00-17.00)
http://www.cecedhu.huLetölthető pályázati lap

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése