Feltörekvők

Célunk, hogy teret adjunk a még fel nem fedezett, szárnyukat bontogató költőknek arra, hogy nyomtatott formában is megjelentethessék műveiket.
Jelen pályázatunk keretében "Feltörekvők" sorozatunk három témájában lehet pályázni:
- Minden út a szerelemhez vezet;
- Évszakok bűvöletében;
- Gondolat és valóság határán.

Pályázati feltételek
A pályázó kijelenti, hogy a pályázatra beküldött verse(i) nyomtatásban eddig még nem jelentek meg és azok saját szellemi alkotásai. Egy pályázó témánként három művel pályázhat. A pályázaton minden 18. életévét betöltött természetes személy részt vehet. Csak magyar nyelvű, trágár és sértő kifejezésektől mentes műveket fogadunk el.

A pályázat benyújtása
A pályázat beadási határideje: 2012. április 27., éjfél.

A pályaműveket a kiadóhoz kell eljuttatni elektronikus vagy postai úton.
Elektronikusan a kiadvany@anycase.hu címre (a tárgy mezőbe kérjük beírni: "pályázat").
Postai úton a 1041 Budapest, Rózsa utca 52. címre kérjük küldeni a pályázatokat.
A pályázathoz csatolni kell a kitöltött és aláírt pályázati adatlapot, egy fényképet a szerzőről és a műveket. (A fénykép csak abban az esetben szükséges, ha a szerző meg kíván jelenni bemutatkozásával a kötetben.)
Pályázati díj: nincs!

Pályázható témák
1. Minden út a szerelemhez vezet
Olyan verseket várunk, melyek a szerelem érzése változásának ívét helyezik a középpontba vagy a logikával, az ész és a szív összeütközésével, szembenállásával - vagy éppen harmóniájával foglalkozik.
2. Évszakok bűvöletében
Olyan verseket várunk ebben a témakörben, melyek az évszakok váltakozásának, körforgásának és természeti szépségeinek gondolat- és érzelemébresztő mivoltát állítja a versek fókuszába. Nem elsősorban idilli képeket halmozó tájleírásokat, mindinkább az évszakok, a természet változásainak emberi érzelmekre, gondolatokra gyakorolt hatását foglalják lírai keretekbe.
3. Gondolat és valóság határán
Olyan verseket várunk, melyek az álmok, a gondolat síkjának és történéseinek, valamint a valóságnak a kapcsolatáról szólnak, legyen az a kapcsolat bármilyen minőségű. Különösen kiemelt aspektust jelent a témának abbéli megközelítése, hogyan hat a való életre, a valósághoz való viszonyra az átsuhanó - vagy éppen tartósan magához ölelő gondolat, álom, milyen hatásokat, érzelmi megnyilvánulásokat tár és használ fel.
Mindhárom témában lehet pályázni (témánként maximum 3 művel)!

A pályázat elbírálása
A pályaműveket szakértők bírálják el.
Minden szerző - függetlenül attól, hogy műve publikálásra alkalmas-e vagy sem - visszajelzést kap versének elbírálásáról. A beérkező pályaműveket folyamatosan bíráljuk, de legkésőbb 2012. 05. 04. éjfélig visszajelzést küldünk.

A nyertes művek kiadása
A legjobbnak ítélt verseket témánként egy-egy kötetben adjuk ki legkésőbb május 31-ig. Kisszámú pályázó esetén a három témát egy kötetben adjuk közre.
A nyertes művek szerzőitől 5500 forint hozzájárulást kérünk oldalanként, melyet a kiadás előtt, átutalással lehet rendezni. (A kötet nyomtatott formája: A/5-ös, ragasztókötött kiadvány; maximum 1300-1500 karakter szóközökkel, azaz körülbelül 26-34 verssor oldalanként.)
A kötetben minden szerző lehetőséget kap, hogy pár mondatban bemutatkozzon
(ehhez kérünk fényképet és bemutatkozást - lásd a pályázati adatlapon).
A nyertes pályázók a megjelent kötet(ek)ből egy tiszteletpéldányt kapnak, valamint a kötetből további példányokat vásárolhatnak meg kedvezményes kiadói áron.
A megjelent köteteket internetes áruházakban, illetve országszerte, a nagyobb könyvesboltokban fogjuk értékesíteni.

Bővebben: http://www.anycase.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
adatlap

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése