Tegyünk a vizeinkért - alkotói pályázat

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICDPR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2012-ben ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot.

A pályázaton 6-18 éves korú diákok jelentkezését várjuk. A verseny feladata, hogy folyók, tavak partján tett látogatás alapján, - a vízi környezet ösztönző hátasára - az ott talált tárgyakból, anyagokból alkotásokat hozzatok létre.

A mű lehet bármilyen képzőművészeti alkotás, amelyhez a vízből, vízpartról származó természetes, vagy mesterséges elemeket kell felhasználni. A felhasznált anyagoknak közvetlenül a Duna életteréhez köthetőnek kell lenniük, például sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.

Engedjék szabadon fantáziátokat, gondolkozzatok el azon, hogy mit jelent számotokra a folyó és környezete!

Beküldés határideje: 2012. április 22.

Jelentkezés és nevezés feltételei

Mindenki csak egy alkotással pályázhat, egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban.

Az alkotásokat háromdimenziós (3D) formátumban (például: szobor) kell elkészíteni. Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadunk el.

A nevezéshez az elkészült alkotásokról digitális, vagy hagyományos fényképfelvételt kell készíteni és eljuttatni a szervezőkhöz.

A digitális fényképet JPEG formátumban kérjük, melynek minimális mérete 1 MB lehet. A matt vagy fényes papírra készített hagyományos fényképet 15x20 cm-es méretben kérjük.

Az alkotó(k) nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mailcímét és iskoláját kérjük az e-mailben/fénykép hátoldalán minden esetben feltűntetni!


Beküldés határideje: 2012. április 22.

Beküldési cím és további információ:
GWP Magyarország Alapítvány
1119, Budapest Etele út 59-61.
vagy
gwpmo@gwpmo.hu
http://www.gwpmo.hu


A hazai kiírás helyezettjeinek díjátadási ünnepségére a 2012. évi központi Duna Napi rendezvényen kerül sor. A nyerteseket külön értesítjük az ünnepség részleteiről.

A hazai versenyben győztes alkotás részt vesz a 14 Duna-menti országban meghirdetett nemzetközi versenyben is, ahol a verseny legjobb alkotóját a "Duna Művészeti Mestere" címmel tüntetik ki.

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése