Fulbright ösztöndíj a 2013/2014-es tanévre

A 20 ÉVES FULBRIGHT BIZOTTSÁG ÖSZTÖNDÍJAKAT HIRDET
az EGYESÜLT ÁLLAMOKBA a 2013-2014-ES TANÉVRE


Az idén 20 éves Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2013/2014-es tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik
  •  felsőfokú végzettséggel valamint
  •  megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és
  •  az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni.
Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

A magyar Fulbright Bizottság és a Fulbright Alumni Egyesület ebben az évben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az ünnepi eseménysorozat részeként 2012 tavaszán több magyarországi városban tartunk előadásokat az ösztöndíjakról és a program működéséről.

Az angol nyelvű pályázat beadási határideje: 2012. május 7.

A világ legnagyobb nemzetközi oktatási csereprogramját, a Fulbright Programot az Egyesült Államok és a résztvevő partner országok kormányai támogatják, hogy ezzel is elősegítsék az Egyesült Államok és a világ más országai népeinek kölcsönös megértését. A program a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét, melyben ma már több mint 150 ország állampolgára vesz részt. A Program évente világszerte körülbelül 8000 új ösztöndíjat biztosít az érdeklődő pályázók számára.

A Fulbright Program szellemiségének megfelelően megkülönböztetett figyelmet élveznek azok a pályázók, akik
  • az Egyesült Államokban megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a leghatékonyabban tudják a magyar társadalom szolgálatába állítani;
  • azok, akik eddig még nem folytathattak hosszabb külföldi tanulmányokat;
  • valamint akik tevékenységükkel fáradhatatlanul ápolják és szolgálják a két ország közötti kapcsolatok erősítését.
A világszerte elismert Fulbright ösztöndíj program kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország a koronázási ékszerek hazakerülése után, 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta több mint 900 magyar állampolgár nyert el Fulbright ösztöndíjat.

Az angol nyelvű pályázat beadási határideje: 2012. május 7.
További részletek és online jelentkezés a honlapon: www.fulbright.hu
Egyéb amerikai ösztöndíjlehetőségek: www.educationusa.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése