Alkoss Szabadon!

Az Arany Penge Kreatív Fesztivál a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd magad, hogy képességeid kézzelfogható elismerésben részesüljenek, hogy ügyfeleid, partnereid, az egész hazai szakma számára bizonyítsd kiválóságodat.

Idézd fel, mik voltak a legjobban sikerült munkáid az eltelt évben, válassz kategóriát okosan, és nevezz bátran!

Ne habozz, nevezz!
Hiszen neked is kell egy penge...

I. Nevezés feltételei
A Fesztiválra nevezést benyújthatnak: Magyarországon bejegyzett és működő társas vagy egyéni vállalkozások, amelyek a reklámalkotás és/vagy közzététel folyamatában részt vesznek (megbízó, ügynökség, stúdió, médium), illetve egyéni alkotók, alkotócsoportok.

A teljes nevezési időszak 2012. február 28. 12:00 - április 2. 12:00-ig tart.


Nevezni a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által működtetett http://www.aranypenge.hu oldalon lehet. Az on-line nevezési rendszer minden esetben visszaigazolást küld a jelentkezésről, amennyiben a pályázó megfelelően töltötte ki a nevezési lapot. A nevezendő alkotást a későbbiekben részletezett technikai feltételeknek megfelelően kell benevezni. A nevezési díjat nyolc napos banki átutalással, a pályázati anyagok beérkezése után kiállított számla alapján egy összegben kell befizetni. A nevezési díj befizetésének hiányában a pályázati anyag nem zsűrizhető, erről a Szervezők levélben értesítik a pályázót.

II. Benevezhető alkotások
Magyarországi felhasználásra 2011. március 1. és 2012. március 19. között készült, magyarországi médium által közzétett, illetve Magyarország területén megvalósult eredeti kereskedelmi, illetve társadalmi célú kommunikációs szolgáltatások, illetve termékek, továbbá a 2011. január 1. és február 28. között készült, azonban a fenti időszakban közzétett/megvalósult alkotások, az alább részletezett megoldások szerint.

A pályázónak a nevezés során nyilatkoznia kell a közzététel pontos helyéről és tartalmáról. A fesztiválra adaptáció, remake, rendezői változat, scam, korábbi Arany Pengén már zsűrizett alkotás nem nevezhető. A Fesztivál kiírója fesztiválhirdetésnek (scam) tekinti azon nevezéseket, melyek mögött nincs valós megrendelő, az alkotások média-megjelenései irracionálisak és erősen kétségbe vonhatóak. Ennek megállapítására a Fesztivál kiírója fenntartja a jogot, hogy bejelentés alapján, ad-hoc bizottság összehívásával - a MAKSZ médiaszekció szakértőinek bevonásával - vizsgálja meg az alkotást, az alkotás média-megjelenéseit és ezek relevanciáját.

A bizottság döntése alapján a fesztiválhirdetésnek minősített alkotás a versenyből kizárható. A zsűrinek jogában áll a kiírás által meghatározott megoldásokba nem sorolható műveket nem elbírálni, továbbá annak érdekében, hogy a hasonló alkotások egy kategórián belül versenyezzenek, a benevezett alkotásokat más kategóriába átsorolni. Elégtelen számú nevezés esetén a zsűrinek jogában áll az együtt elbírálható megoldásokat összevonni.

III. Nevezési kombinációk
Egyedi alkotás
Sorozat: egy médiatípuson megvalósult, egységes koncepcióra épülő,minimum 2, maximum 6 elemből álló alkotás.
Kampány: több médiatípuson vagy eszközön megvalósult megjelenések sorozata. Egy kampányon belül maximum 12 elem használható fel.
Sorozat nevezése esetén, mint egységes kreatív koncepcióra épülő alkotás, az egyedi nevezésekkel együtt kerül elbírálásra. A sorozatok egyes darabjai külön-külön is nevezhetők egyedi alkotásként.

IV. Nevezési díjak
MAKSZ tagoknak: 49 000 Ft/nevezés
Nem MAKSZ tagoknak: 59 000 Ft/nevezés
A teljes nevezési időszak
2012. február 28. 12:00 - április 2. 12:00-ig tart.

3 naptári nap hosszabbítás kérhető írásban a Szervezőktől, amelynek egyszeri díja: 35 000 Ft

Az árak áfa nélkül értendőek!

V. Díjak
A döntőbe jutott művek okleveles elismerésben részesülnek.
Arany-, Ezüst- és Bronz Penge
A döntőbe jutott alkotások Arany-, Ezüst-, vagy Bronz Penge díjazásban részesülhetnek kereskedelmi reklám kategóriában.

Arany-, Ezüst- és Bronz Szív
Társadalmi célú kommunikáció kategóriában Arany-, Ezüst- és Bronz Szív díj adható.

Arany Borotva
Az év legkreatívabbnak ítélt alkotása Arany Borotva díjazásban részesülhet.

Év Ügyfele díj
a legtöbb díjat nyert ügyfél kategóriában részesülhet.

Év Ügyfele díj
a legtöbb díjazott kampánnyal rendelkező ügyfél kategóriában részesülhet.

Arany Gordiusz
A legtöbb pontot elérő ügynökség Arany Gordiusz díjazásban részesülhet az alábbiak szerint:
Arany Gordiusz* díjat az összesítésben - a Self Promotion kategóriában szerzett díjak kivételével - a legtöbb pontot elérő nevező nyeri el az alábbiak szerint:
(* Az Arany Gordiusz díj odaítélése esetén, amennyiben két vagy több ügynökség a nevezési évben (2011. március 1. és 2012. március 19. között) egyesül, úgy a díjazott pályamunkákért járó pontok, a készítés kori állapot szerint kerülnek odaítélésre.)
Döntőbe jutott alkotásért
(amennyiben díjat nem nyer) 1 pont
Bronz Pengéért és Szívért 5 pont
Ezüst Pengéért és Szívért 10 pont
Arany Pengéért és Szívért 15 pont
Az Arany Gordiusz Díj odaítéléséhez legalább 3 - különböző kampányhoz kapcsolódó - alkotás, illetve egy Penge és legalább 36 szerzett pont szükséges. Az összesítés során a Társadalmi célú kategóriában szerzett pontok száma, nem haladhatja meg a Kereskedelmi kategóriában szerzett pontok számát. A zsűri nem köteles a fesztiválszabályzatban meghatározott díjak mindegyikét odaítélni.

Ifjú Penge 2012 - MAKSZ szakmai különdíjai a Díjátadó estéjén kerülnek átadásra.

További díjakat ajánlhatnak fel a Fesztivál szponzorai, illetve egyéb, a reklám speciális területein érintett társadalmi szervezetek. Ezen elismerések kategóriákra lebontva, a felajánlók által kerülnek odaítélésre/átadásra.
Kapcsolat
MAKSZ
Bende Borbála
tel.: (+36) 1 785 85 85
fax: (+36) 1 785 85 86
Mobil: (+36) 20 553 97 90
e-mail: bori@maksz.com
http://www.aranypenge.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
online nevezés

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése