Adobe Design Achievement Awards - 2012

Az Adobe várja a nevezéseket tizenkettedik alkalommal megrendezett éves Adobe Design Achievement Awards (ADAA) pályázatra. A verseny a világszerte működő felsőfokú tanintézmények legjobb grafikus tervező, fényképész, illusztrátor, animátor, digitális filmkészítő, fejlesztő és számítógépes művész hallgatóinak munkáját ismeri el, akik az Adobe szoftvereivel készítettek innovatív projekteket.

A diákok 13 kategóriában versenyezhetnek, amelyek közé tartozik többek között a játéktervezés és -fejlesztés, valamint az alkalmazásfejlesztés és mobilalkalmazások tervezése. A kimondottan a felsőoktatásban dolgozó tanárok számára létrehozott három kategóriával az ADAA már második éve díjazza a kiemelkedő oktatási teljesítményt is. A 2001-es indulás óta 73 országból közel 25 000 diák vett részt az ADAA versenyeken, és 2011-ben rekordszámú, 4600 pályamű érkezett.

A beküldési határidők: április 27. és június 22.

A 2012-es ADAA versenyre ingyenes és nyílt a nevezés a világszerte működő felsőoktatási intézmények hallgatói, tanárai és munkatársai számára. A pályaműveket egy nemzetközi tervezési szakértőkből álló zsűri bírálja el, amely három különálló szakaszban értékeli a pályázatokat. A beküldési határidők 2012. január 27., április 27. és június 22., ami több lehetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosít a résztvevőknek a pályaművek elküldésére. Az elődöntősöket a zsűri az egyes értékelési szakaszok után hirdeti ki, így a résztvevők hamar láthatják, hogy hogyan teljesítenek a versenyen. A döntősök októberben részt vehetnek az ADAA a kaliforniai Los Angelesben rendezett díjátadóján, ahol kihirdetik a győzteseket, és Adobe szoftverekkel, illetve pénzzel jutalmazzák őket.
hirdetés

„Az Adobe Design Achievement Awards verseny a világ leginnovatívabb diákjainak munkáit vonultatja fel. Megtiszteltetés számunkra, hogy mi biztosíthatjuk a forradalmian új projektjeikhez szükséges eszközöket – nyilatkozta Ann Lewnes, az Adobe globális marketingért felelős vezető alelnöke. – Ezek a feltörekvő fiatal tehetségek bizonyítják, hogy a digitális technológia hogyan változtatja meg a kreativitás világát.”

Az Icograda (International Council of Graphic Design Associations – a grafikus tervezők szövetségeinek nemzetközi tanácsa) már negyedik éve vesz részt az ADAA verseny szervezésében az Adobe partnereként.
„Az Icograda nagyra értékeli az Adobe vállalattal az elmúlt három év során kiépített erős kapcsolatot. Idén az a célunk, hogy segítsünk az Adobe vállalatnak ismertebbé tenni a versenyt a világ azon tájain, ahonnan kevés pályázat érkezik, valamint hogy a kiterjedt oktatási hálózatunkon belül is növeljük a részvételt” – mondta Leimei Julia Chiu, az Icograda elnöke.

Az ADAA számos korábbi győztese sikeres tervezői pályát futott be, amelynek fontos első lépéseként tekintenek vissza a versenyre. A tajvani Sean Chang, az ADAA Nyomtatott kommunikáció kategóriájában 2011-ben győztes tehetséges tervező a következő tanáccsal szolgált a többi hallgatónak: „Gondolkozz távlatokban és szabadon. Légy pozitív hatással a világra. És a terved mindenképpen egy történetet meséljen el.”
Az ADAA pályaművek benyújtásával, a határidőkkel, a kategóriákkal és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban a www.adobeawards.com webhelyen találhatók további információk. A hallgatók és tanárok ezen a webhelyen keresztül nyújthatják be projektjeiket, illetve tekinthetik meg az előző évek győztes pályaműveit az ADAA galériában.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése