„Lupusz – ahogy én látom” fotópályázat

A Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület nemzetközi fotópályázatot hirdet „Lupusz – ahogy én látom” címmel. A pályázat lehetőséget kínál minden fotózást szerető embernek, hogy bemutathassa legjobb alkotásait. Elsősorban olyan fotókat várunk, amelyek az egészségkárosodott embereket, az autoimmun és reumatológiai betegségekkel együtt élő embereket ábrázol úgy, ahogyan a kép készítője látja. A lupusz betegség jelképeivel (lepke, farkas, stb…) kapcsolatos témák is bemutathatók.

A pályázat célja: felhívni a figyelmet a lupusz betegségre, a betegséggel való együttélés kihívásaira. A betegségről információk találhatók a www.lupus-europe.org és a www.lupusz.hu weboldalon.

A pályázat határideje:  2012. november 15. 24:00 óra


Részvételi feltételek, információk
1. A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet.
2. Egy pályázó maximum 10 db digitális képet küldhet be e-mailben a photo@lupusz.hu e-mail címre. A beküldött alkotások optimális felbontása: 300 dpi, 20×30 cm-es méret. Az e-mailben elküldött fájlok egyenkénti mérete ne haladja meg az 5 Mb-ot. Színes és fekete-fehér képekkel is lehet pályázni. Képsorozatot nem fogadunk. A kiállítási képek nagyításának költségét a pályázat kiírója vállalja. Papírképeket nem fogadunk.
3. Minden pályázónak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lap letölthető innen. A nevezési lap e-mailben küldhető be, *.doc, *.pdf vagy *.jpg formátumban.
4. A nevezési lapon nyilatkoznia kell a szerzőnek, hogy a képen látható személyek írásban hozzájárultak, hogy a róluk készült fotó nyilvánosságra hozható. Az ebből eredő esetleges jogsértések következményei minden esetben a kép készítőjét terhelik.

5. Nevezési díj nincs.

6. Beérkezési határidő: 2012. november 15. 24:00 óra

7. Díjazás:
- 1. díj: Oklevél + 100€ pénzjutalom
- 2. díj: Oklevél + 60€ pénzjutalom
- 3. díj: Oklevél + 30€ pénzjutalom.
- 1. Különdíj: Oklevél + National Geographic könyv ajándék.
- 2. Különdíj: Oklevél + National Geographic könyv ajándék.

8. Zsűrizés ideje: 2012. november 17 – 30.
A zsűri elnöke Purgel Zoltán, a Magyar Lupus Egyesület elnöke. Purgel Zoltán lupusz beteg, aktívan fotózik, Magyarországon és külföldön is díjazták fotóit. Legutóbb a National Geographic magyarországi pályázatán ért el eredményt, természetfotója bekerült a „100 legjobb magyar fotó” kategóriába.

A zsűri tagjai:
- Papp Elek fotóművész (MFIAP, Magyar Fotóművészek Szövetsége, Az év fotográfusa 2011)
- Szabó Béla fotóművész (EFIAP, Magyar Fotóművészek Szövetsége, Canon Pro Club alelnöke)
- Szabó Márta fotóművész (AFIAP, E-MAFOSZ)
- A zsűri további tagjainak egyeztetése folyamatban van.

9. A zsűrizés eredményhirdetése: 2012. december 1. 16 órakor Budapesten, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székhelyének konferenciatermében, Váci út 73/A. A díjak átadása nem itt, hanem a kiállítás megnyitóján lesz.

10. Értesítés a kiállítás pontos helyszínéről és időpontjáról e-mailben: 2012. december 1-ig. (Terveink szerint a kiállítás megnyitója 2012. december 15-én lesz, Budapesten.)

11. A fotópályázat kiírója a pályázattal kapcsolatos publikációban a beküldött fotókat térítésmentesen felhasználhatja.

A kiállított képeket módosítás nélkül weboldalunkon kis felbontásban a www.lupusz.hu/photo/ címen és nyomtatott Pillangó című magazinunk 2012/1. számában is megjelentetjük, a szerző nevének feltüntetésével. A publikáció ellen a szerző a nevezési lapon tiltakozhat.

weblap: http://www.lupusz.hu/photo/

forrás: fotopalyazat.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése