Felhívás kortárs képzőművészek számára

Az ACAX – Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda felhívása kortárs képzőművészek számára.
Jelen felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson az ACAX idén megújult honlapjának „művészek” menüpontjában való megjelenésre. A budapesti Ludwig Múzeum – ACAX irodájának legfontosabb célja a kortárs magyar szcéna nemzetközi jelenlétének erősítése és támogatása. Széleskörű adatbázisunkkal igyekszünk tájékoztatási felületet biztosítani. 
Honlapunk „művészek” menüpontjában hazai kortárs képzőművészek portfólióit, illetve honlapjait tesszük elérhetővé. Az információk koncentrált megjelenítésével meg kívánjuk könnyíteni a tájékozódást mindazoknak a hazai és külföldi szakembereknek, akik érdeklődnek a kortárs magyar művészet iránt vagy célzottan szeretnének információhoz jutni egy-egy művészről. Az ACAX honlapján való megjelenés hozzájárul a művészek nemzetközi láthatóságához, szakmai együttműködéseket segíthet elő, kiállítási lehetőségeket generálhat.
A beérkezett pályázatokat öttagú szakmai zsűri bírálja el. 

A jelentkezés határideje: 2014. február 16. 24 óra

A nyertes pályázók magyar és angol nyelvű portfóliója, honlapja vagy galériájának vonatkozó aloldala egy évig szerepel az ACAX honlapján. A pályázat benyújtásával a művészek vállalják, hogy online portfóliójukat (saját honlap vagy a galéria honlapjának aloldala) folyamatosan frissítik, pdf portfólió esetében legkésőbb egy év múlva új anyagot küldenek az ACAX részére. Ennek elmaradása az oldalról való lekerülést vonhatja maga után.
 
Kik jelentkezhetnek?
Azoknak a Magyarországon alkotó kortárs képzőművészeknek a jelentkezését várjuk, akik 
 
- munkássága az ACAX missziójával összhangban nemzetközileg relevánsnak tekinthető
- az elmúlt öt évben rendszeresen (évente legalább egy alkalommal) szerepeltek önálló vagy csoportos projektekben vagy 
- pályakezdőként az elmúlt két évben rendszeresen (évente legalább három alkalommal) önálló vagy csoportos projektekben.
 
A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
- honlapcímet (saját honlap vagy a művészt képviselő galéria vonatkozó aloldala) vagy friss digitális portfóliót. A kétnyelvű honlapnak, galéria aloldalnak vagy az angol és magyar nyelven külön benyújtott portfólióknak tartalmazniuk kell a művész önéletrajzát, elérhetőségeit, valamint minimum öt projektjének bemutatását. 
- bibliográfiát
 
A benyújtott anyagok formai és tartalmi kvalitásai fontos kritériumot jelentenek a pályázatok elbírálásakor!
 
Az önéletrajz elkészítésében vagy frissítésében segítséget jelenthetnek az alábbi linkek, melyek kiindulási pontként szolgálnak, a pályázati anyagnak tehát nem szükséges ezeket követnie.
http://www.europass.hu/EPdokumentumok/oneletrajz
CV minta
 
A legalább öt alkotást vagy projektet bemutató portfólió ideális esetben egy vagy két oldal terjedelemben, szövegesen, valamint néhány képpel illusztrálva mutat be egy-egy munkát. Kérjük a pályázókat, hogy a reprodukciókat pontos képaláírásokkal lássák el.
 
Az elbírálás szempontjai:
- a pályázó munkái, projektjei
- egyéni és csoportos kiállításainak kontextusa (az önéletrajzban és portfólióban feltüntetett információk, pl. kiállítóhely, kurátor stb.)
- a benyújtott portfólió vagy honlap tartalmi, formai, technikai aspektusai (frissessége, átláthatósága, informativitása, érthetősége stb.)
 
Az elbírálásnál előnyt jelent:
- angol nyelvtudás, vagy más idegen nyelv ismerete (kérjük az önéletrajzában jelezni)
 
A pályázatokat kizárólag digitális formátumban, az info@acax.hu címre várjuk.
A pályázat tárgya: jelentkezés az adatbázisban való megjelenésre.
  
A jelentkezés határideje: 2014. február 16. 24 óra
A pályázókat emailben értesítjük az eredményről.
 
További információ:
info@acax.hu
www.acax.hu
(+36 1) 555 3447

Forrás: http://www.acax.hu/palyazat/felhivas_kortars_kepzomuveszek_szamara.729.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése