BIG Filmfesztivál

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/big-filmfesztival.html
A fesztiválra 10-30 év közötti természetes személyek nevezését várjuk 10 percél nem hosszabb filmmel vagy filmekkel. A filmekre vonatkozóan téma- és műfaji megkötés nincs, korábbi BIG Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő filmet azonban nem lehet nevezni.
A nevezés a fesztivál honlapján - http://www.bigfilmfesztival.hu elektronikusan történik.
A nevezés díjhoz kötött, melynek összege: 2990 Ft
Nevezési határidő: 2014. február 07. 23:59

A nevezés
Az online nevezési űrlap kitöltésével és a fesztivál jelen nevezési szabályzatának elfogadásával lehet nevezni. A nevezett filmek előzsűrizésen esnek át, melynek eredményéről (2014. február 17. után) minden esetben értesítést küldünk a megadott e-mail címre.
A fesztiválra nevezett filmek utólagos kategóriákba sorolásának jogát a fesztivál szervezői fenntartják. A fesztivál szervezői a nevezett filmek tartalmáért nem vállalnak felelősséget. A nyíltan politikai, pornográf, erőszakot tartalmazó, bármely kisebbséget, Magyarország Alaptörvényét, valamint a mindenkor hatályos Médiatörvényt sértő filmek a versenyből kizárásra kerülnek. A fesztivál hivatalos nyelve a magyar, ezért az ettől eltérő nyelvű filmeket magyar felirattal kell ellátni.

A Nevezés során megadott személyes adatokat a fesztivál szervezői a hatályos jogszabályoknak megfelelően bizalmasan kezelik, azt harmadik fél számára semmilyen formában nem adják ki.
Egy személynek lehetősége van több filmet nevezni, azonban kizárólag külön nevezési lap kitöltésével. Egy nevezési lappal több film nevezését nem nem áll módunkban elfogadni.
Nevezéshez minden esetben természetes személy adatai szükségesek. Filmműhelyek és alkotócsoportok tagjainak lehetőségük van művész- vagy fantázianevet használni. Ezt a szándékukat a nevezési lapon jelezhetik. Ez esetben a film készítőjeként a későbbiekben a csoport lesz mindenhol feltüntetve, a nevező személyt kapcsolattartóként kezeljük.
A nevezés a nevezési díj megfizetését követően válhat érvényessé. A Nevezési díj összege 2013. december 31-ig 1990 Ft azaz ezerkilencszázkilencven forint, ezt követően 2990 Ft azaz kettőezekilencszázkilencven forint. A nevezési díjat a nevezés beküldésekor, de lekésőbb 2014. február 7. 23:59-ig átutalással kell megfizetni a fesztivált szervező alapítvány számlaszámára. Amennyiben a nevezési díj nem érkezik meg, a nevezést töröljük. Az azonosítás végett a közlemény rovatban szerepelnie kell a “8.BIG” feliratnak, valamint a nevező nevének, több beküldött film esetén a filmek címének is.
Kedvezményezett alapítvány:
Neve: M. S. Mester Alapítvány
Címe: 1073 Budapest, Kertész u. 43.
Számlaszáma: 10403181-31818511-00000000

Nyilatkozat
A nevező hozzájárul, hogy versenybe kerülése esetén:
- a nevezett film egészét, annak részletét vagy részleteit a
BIG Filmfesztivál szervezői promóciós célokra felhasználják
- a nevezett film egészét, annak részletét vagy részleteit a
BIG Filmfesztivál szervezői közzétegyék honlapjukon, videó-megosztó csatornáikon, valamint levetítsék az Újpest TV-ben.
- a nevezett film levetítésre kerüljön az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
- a nevezett filmet a BIG Filmfesztivál szervezői archívumukban megőrizzék.
Versenybekerüléssel a nevező tudomásul veszi, hogy amennyiben még nem töltötte be 18. életévét és a fesztiválon díjat nyer, a csomagot csak OM azonosító száma regisztrálásával tudjuk átadni!

Technikai szabályzat
A 8. BIG Filmfesztiválra való nevezés során kizárólag MPEG (MPEG1, MPEG2, MPEG4), vagy H.264 kódolású filmeket áll módunkban elfogadni SD vagy HD felbontásban! A nevezett filmek képaránya 4:3 vagy 16:9 lehet, hangja Mono vagy Stereo.
Felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy a BIG Filmfesztiválon a mozivetítés formátuma: FullHD 1920x1080 25p, stereo hang. Az ettől eltérő filmeket konvertáljuk, mely bizonyos esetekben észrevehető eltéréseket produkálhat.
Amennyiben bármiféle technikai kérdés merül fel, a fesztivál honlapján található elérhetőségeken készséggel állunk rendelkezésre.

A film beküldésére két opciót kínálunk:
File transfer:
Fájl beküldésére haszálható bármely online fájlküldő szolgáltatás.
(pl. http://www.wetransfer.com)
Címzettnek a nevezes@bigfilmfesztival.hu címet kell megadni.
A fájlt minden esetben úgy kell elnevezni, hogy egyértelműen azonosítható legyen a nevező személyével, és a nevezési lapon feltüntetett film címével.
(pl. Nagy Elek: Madarak c. filmjét nagy_elek_madarak.mov címen célszerű elküldeni.)
A fájlok természetesen küldhetőek tömörített archívumként is (rar/zip), ez esetben a archívumra és annak tartalmára is vonatkoznak a fentiek)

Posta:
Postán Video DVD, Adat DVD, valamint egyéb USB porton csatlakoztatható adathordozót fogadunk el.
A beküldött hordozót (lemez, tok, stb) és a hordozón szereplő fájlt minden esetben meg kell jelölni, hogy egyértelműen azonosítható legyen a nevező személyével, és a nevezési lapon feltüntetett film címével.

A hordozókat az alábbi címre kell eljuttatni:
Bródy Imre Gimnázium, Videó Stúdió
1047 Budapest, Langlet Valdemár u. 3-5.
A borítékon szerepeljen a “8.BIG” felirat.

Figyelem! A postán küldött adathordozókat nem áll módunkban visszaszolgáltatni!
Amennyiben a nevezett film a nevezési határidőig nem érkezik meg, a nevezést töröljük.

A nevezéssel kapcsolatos bármely felmerülő kérdést a bigfilmfesztival.hu kapcsolat menüpontjában található elérhetőségek valamelyikén lehet feltenni.
http://www.bigfilmfesztival.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése