"Egy flekk energia" - módosult határidő! 2012. február 3.

Többek kérésére február 3-ra módosult "Egy flekk energia" című pályázatunk leadási határideje. Eddig az időpontig várjuk tehát az energiatakarékosság/energiahatékonyság témában megírt (és megjelentetett) írásokat.

Érdemes indulni, hiszen a pályázat fődíja 90.000 forint, a 2. helyezett: 40.000, a 3. helyezett: 30.000 forintot kap.

Energiahatékonyság - energiatakarékosság. Két olyan fogalom, amely amennyire fontos legalább annyira mostohán kezelt a magyar médiában. Pedig kevesebb áram felhasználásával, vagy hatékonyabb energiafelhasználással, így például otthonaink jobb hőszigetelésével, vagy fűtésrendszerünk korszerűsítésével egy család már jelentős összeget takaríthat meg. Egy beszédes adat: ha a hazai lakóházak átesnének a szükséges korszerűsítéseken (szigetelés, nyílászárók, fűtés), ezzel éves szinten akár 128 PJ energiát lehetne megtakarítani – ez Magyarország éves energiafogyasztásának körülbelül egytizede!



Hogy mi lehet az oka, hogy a téma ennyire „népszerűtlen”? Talán mert minden, ami az energiával kapcsolatos annyira bonyolult, helyenként túlságosan tudományos is, hogy nehéz róla érthetően írni. Talán az újságíróknak túl sok idejét veszi igénybe, hogy a számtalan forrásból összegyűjtse a szükséges információkat. Vagy talán egész egyszerűen azért, mert a téma eddig még nem került a sajtó érdeklődési körébe.
Az ENERGIAKLUB éppen ezért hirdeti meg „Egy flekk energia” pályázatát.


Amit várunk:
Érthető, informatív, hiteles módon írni az energiahatékonyság/energiatakarékosság témáról. Fontos: nem szakcikket várunk, az írás célcsoportja a lakosság. Reményeink szerint a cikkek felhívják a lakosság figyelmét az energiahatékonyság fontosságára és takarékosabb életmódra ösztönzik őket. Terjedelmi megkötés nincs, kb. egy és két flekk közötti írásokat várunk.

Amivel nevezni lehet:
A pályázat kiírása (2011. október 03.) és 2012. február 03. között nyomtatott vagy online médiában megjelent magyar nyelvű cikket várunk.

Mit lehet nyerni?
A pályázat fődíja: 90.000 Ft 2. helyezett: 40.000 Ft 3. helyezett: 30.000 Ft

Mivel segítjük a leendő cikkek íróit?
Október folyamán 2 workshopot tartunk, ahol szakértőinkkel körbejárjuk a területet, konkrét témákat ajánlunk, illetve információkkal, adatokkal segítjük a cikkek íróit. Jelentkezés, információ: fellegi@energiaklub.hu, 411-3523. A workshopok időpontjáról és helyszínéről a jelentkezők pontos információt kapnak.

Amit még tudni kell a pályázatról.
A beérkezett cikkeket egy három tagú szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai között a kiíró -  ENERGIAKLUB - képviselője mellett egy energetikus és egy újságíró is képviselteti magát.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. február 3. péntek, 12:00,

A pályázatokat a sajto@energiaklub.hu címre várjuk.

A beérkezett pályázatokat 2012. február 10-ig bíráljuk el.

Eredményhirdetés: 2012. február 13.

ENERGIAKLUB
SZAKPOLITIKAI INTÉZET ÉS MÓDSZERTANI KÖZPONT / CLIMATE POLICY INSTITUTE AND APPLIED COMMUNICATIONS
T: +36 1 411 3536
F: +36 1 411 3529
M: +36 20 568 0731
Szerb u. 17-19., 1056 Budapest, Hungary
www.energiaklub.hu




.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése