Pályázati felhívás a Marie Claire Az év fiatal divattervezője pályázatára

Az idei őszi-téli szezon egyik legmeghatározóbb trendje lesz a fekete-fehér. A pályázatra olyan ruhákkal lehet jelentkezni, amelyek vagy feketék, vagy fehérek, vagy e kettő kreatív párosításából születnek. Minden pályázótól a már elkészített kreáció fotóját várjuk. A zsűri a legötletesebb, legizgalmasabb, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat díjazza. Egy személy csak egy ruhával pályázhat.

Leadási  határidő: 2011. szeptember 09.


Pályázati felhívás a Marie Claire Az év fiatal divattervezője pályázatára

Cím: Az év fiatal divattervezője pályázat
Mottó: Divat feketén-fehéren
Kiíró: Sanoma Media Budapest Zrt., a Marie Claire magazin magyarországi kiadója

Határidő: 2011. 09. 09.
Érvényes: 2011. 07. 15-től 2011. 09. 09-ig

Pályázhat: Minden, 14. életévét betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy, felső korhatár nélkül. A szakmában pályakezdő, de a szakmai tanulmány vagy tapasztalat nem feltétel.

A Marie Claire-nő
A Marie Claire-nő stílusa időtlen. Határozott ízlése van, de szívesen kísérletezik, és sokat ad a minőségre. Kíváncsi, kozmopolita és nyitott. Bátran és biztos kézzel választ: a klasszikus darabok harmonikus egységet alkotnak az újszerű, olykor merész szabásvonalakkal és az aktuális trendeknek megfelelő kiegészítőkkel. A Marie Claire-nő nem hivalkodó, mégis minden szem rászegeződik. A stílus és az elegancia nagykövete.

A pályázat mottója: Divat feketén-fehéren

Részvételi feltételek
A pályázaton részt vehet minden, 14. életévét betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy.

A Marie Claire pályázatára felső korhatár nélkül olyan személyek jelentkezését várjuk, akik:
valamelyik szakiskola vagy felsőoktatási intézmény hallgatói,
pályakezdők, akik már befejezték a tanulmányaikat, de még nem kaptak lehetőséget arra, hogy szélesebb körben is bemutatkozhassanak, és megismertessék a munkáikat
nem tanulják vagy tanulták a ruhatervezést, mégis tehetségesnek érzik magukat

Díjazás
1. helyezett: 300 000 Ft
2. helyezett: 200 000 Ft
3. helyezett: 100 000 Ft

Az első 3 helyezettet és az általuk tervezett ruhát bemutatjuk a Marie Claire magazinban.
Az első 3 helyezett meghívást kap az október elején megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days zártkörű, szakmai estjére, ahol átadjuk a díjakat.
A 25 legjobb kreációt a nagyközönség előtt a Marie Claire Fashion Daysen mutatjuk be.
A nyertesek részére a kitűzött pénzdíjat csak a hatályos adójogszabályok által előírt, kötelező adóhatósági adatszolgáltatáshoz szükséges adatok rendelkezésre bocsátását követően áll módunkban kifizetni – 2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről, 24.§ (5).

*A meghirdetett összeg bruttóban értendő, a pályázat nyertesei részére a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően megállapított személyijövedelemadó-előleggel csökkentett összeg kerül kifizetésre.
A jelentkezés feltételei: A pályázatokat a pályázók csak önállóan nyújthatják be, több személy egy pályázatot nem terjeszthet elő. Egy pályázó csak egy, már elkészített ruhával jelentkezhet a pályázatra.

Mivel lehet pályázni?
csak ruhával (egy öltözékkel/egy szettel), kiegészítővel nem (pl.: táskával, cipővel)
szín: fekete, fehér, illetve ezek kombinációja
méret: EU 38-as

Mit kell beküldeni a pályázat keretében?
a már elkészített/megvarrt ruháról/öltözékről kell beküldeni egy vagy több fotót, amelyeken a ruha/öltözék jól látszik
személyes adatokat, elérhetőségeket: nevet, lakcímet, személyi igazolvány számot, telefonszámot, e-mail címet, születési dátumot
rövid önéletrajzot

Egy pályázó csak egy ruhával/öltözékkel pályázhat, ha valaki több ruhával pályázik, a pályázatát nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatot a pályázó, cselekvőképességében korlátozott pályázó esetén törvényes képviselője is a kézjegyével köteles ellátni.

Amennyiben a nyertes pályázó cselekvőképességében korlátozott, úgy a díjjal kapcsolatos érdemi ügyintézésre, illetve annak átvételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult.

A pályázat beküldésének módjai, határidők
A pályázatokat az alábbi módokon lehet benyújtani 2011. július 15-től 2011. szeptember 9-én 17 óráig:
levélben a 1554 Budapest, Pf. 62. címen (kérjük a borítékra ráírni: Marie Claire-pályázat – Divat feketén-fehéren),
személyesen a 1037 Budapest, Montevideo u. 9. cím alatt a recepción,
e-mailben a marieclaire@sanomamedia.hu címen.

A pályázattal kapcsolatban felmerült kérdéseket a marieclaire@sanomamedia.hu e-mail címre várjuk.

A pályázat nyerteseinek bemutatása, illetve a beszámoló a Marie Claire Fashion Daysről és a díjátadóról a magazin 2011. decemberi számában várható.

Web: http://www.marieclaire.hu/aktualis_tartalom/ev_fiatal_divattervezoje_palyazati/10461/

Odaítélési kritériumok és ütemezés
A több tagból álló szakmai zsűri a pályázatok elbírálásakor a legötletesebb, legizgalmasabb, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat díjazza.
A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri:
Pataki Ági – producer, exmodell
Füzes Eszter – dizájner, USE Unused
László Krisztina – a Marie Claire magazin főszerkesztője
Laczkó Mónika – stylist, a Marie Claire magazin divatszerkesztője

A beküldött fotók alapján 40 pályázót választ ki a zsűri, akiket 2011. szeptember 15-ig értesítünk. Az elkészített ruhát a kiválasztott 40 pályázónak 2011. szeptember 22-ig kell eljuttatni a kiadóba, a Marie Claire szerkesztőségébe (1037 Budapest, Montevideo u. 9.).

A 40 ruhából a zsűri kiválasztja a 25 legjobbat, azon belül is a 3 győztes ruhát szeptember 29-ig.
Az első 3 helyezettet és az általuk tervezett ruhát bemutatjuk a Marie Claire magazinban.
Az első 3 helyezett meghívást kap az október elején megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days zártkörű, szakmai estjére, ahol átadjuk a díjakat.

A 25 legjobb kreációt a nagyközönség előtt a Marie Claire Fashion Daysen mutatjuk be.
A nyerteseket minden esetben e-mailen és/vagy telefonon értesítjük. A pályázó felelős azért, hogy az általa megadott e-mail cím és telefonszám érvényes legyen, és azon a kapcsolatot fel lehessen vele venni.
A legjobb 25-be be nem választott ruhákért 2011. október 3-31. között lehet jelentkezni.
A legjobb 25-be beválasztott, a Marie Claire Fashion Daysen is bemutatott ruhákért 2011. október 10-31-ig lehet jelentkezni.

A ruhák átvehetők: Sanoma Media Budapest Zrt., 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
Amennyiben 2011. október 31-ig nem jelentkeznek a pályázók a beküldött ruhákért, nem áll módunkban azokat megőrizni.
A ruhákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Jelen pályázat tisztességességét bármely okból vagy bármilyen megoldással veszélyeztető pályázót a pályázatból kizárjuk, illetőleg a pályázó ebben az esetben a díjra nem jogosult.

Egyéb
A pályázat beküldésével a pályázó a fotók és a szöveges tartalom vonatkozásában egyaránt, időben, földrajzilag, valamint a felhasználás száma és módja tekintetében korlátlan felhasználási jogot biztosít a Sanoma Media Budapest Zrt.-nek a pályázatról történő tájékoztatás céljára.
A nevezéssel a pályázó feltétel nélküli beleegyezését adja ahhoz, hogy amennyiben nyer – külön ellenszolgáltatás nélkül – fotókat és szöveget tartalmazó bemutató anyag készül róla, amely egészében vagy csupán egyes részleteivel megjelenik a Sanoma Media Budapest Zrt. nyomtatott és online kiadványaiban, és ennek érdekében a pályázó egy későbbiekben egyeztetett időpontban rendelkezésre áll.
A pályázatban található fotók és szöveges tartalom nem tartalmazhat többek között (a) szerzői jogi oltalom alá eső művet, kivéve a pályázó saját művét, vagy ha a jelen Szabályzat feltételei egyébként teljesülnek; (b) a valóságnak nem megfelelő, megtévesztő vagy a valós tényeket hamis színben feltüntető vagy mások személyiségi jogait sértő kijelentéseket, fotókat, illetve egyéb, harmadik személyek vagy a Sanoma Media Budapest Zrt. jogait potenciálisan sértő tartalmakat; (c) reklámot; (d) szexuális tartalmú vagy pornográf elemeket. Amennyiben a fényképen a pályázó kreációján kívül más is szerepel, a pályázó felel azért, hogy rendelkezzen e személyek/termékek közzétételének jogi vonatkozásaival.
A pályázatra történő jelentkezés kizárólag a fenti feltételek együttes teljesülése esetén érvényes.

Adatkezelés
A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mail cím, lakcím, személyi igazolvány szám, telefonszám és bankszámlaszám) a Sanoma mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek, és azokat a Sanoma minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a díj odaítélése és a nyertesek értesítése céljából, legfeljebb az elbírálást követő 6 hónapig.
A pályázók tudomásul veszik, hogy a név- és lakcímadataikat tartalmazó pályázati jegyzőkönyvet a Sanoma székhelyén 5 évig megőrzi az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján (kötelező adatkezelés), ezt követően az adatok törlésre kerülnek.
A Sanoma a személyes adatokat az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a pályázóktól kapott felhatalmazások keretei között.
Adatkezelési nyilvántartási számunk: 00633-0006.

Felelősségkizárás
A pályázatok hiányosságáért (név- vagy számelírás, konkrétumok hiánya stb.), értesítési vagy utalási késedelemért a Sanoma nem vállal felelősséget. A pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) a Sanomának nem áll módjában ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben a pályázókat terheli.
A Sanoma kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a pályázaton való részvétel során, a pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.
A pályázó a pályázaton történő részvétellel automatikusan elfogadja jelen Szabályzatot, és kijelenti, hogy megadott adatai megfelelnek a valóságnak.

 www.marieclaire.hu


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése