Pályázat - Verselő Antológia 2011 (VAN11)

Az előző három évben már sikeres volt a Verselő Antológia aktuális évi pályázati kiírása. A megjelent kötetek mind a szerzők, mind az olvasók elégedettségét kivívták. Különleges minőségű megjelenés és a lehető legalacsonyabban tartott ár (az idei évben is az elmúlt évivel megegyező díjak).

Ebben az évben ismét kiírásra került a pályázat Verselő Antológia 2011 címmel. Ez már a negyedik kötete lesz a sorozatnak. Az előző három év antológiáinak sikere szinte „követeli” az újabb kiadvány megjelenését. Az összegyűlt tapasztalatokat segítségül hívtuk, hogy az eddigi színvonalat megtarthassuk mind a megjelenés, mind a beltartalom tekintetében.

Beküldési határidő: 2011. október 03.


Elérkezett 2011 nyara. Itt az ideje, hogy az ez-évi Verselő Antológia kiírását közzétegyük.


Természetesen a világban és főként az országban tapasztalható gazdasági nehézségeket mindannyian érezzük. Ez nem került el minket, könyvkiadókat sem. Mi azonban másként reagáltunk, mint ahogy többnyire szokásos. Úgy gondoljuk, hogy ezekben az időkben még fontosabb az irodalom, mint bármikor. Az az öröm amit a szerzőknek a megjelenés, az olvasóknak az újabb művek okoznak, az képes egy kis boldogságot, megnyugvást lopni a lelkekbe. Ezért úgy döntöttük, mindent megteszünk, hogy ezt az érzést biztosítani tudjuk. Utánajártunk, átgondoltuk, megfontoltuk és megszületett az alábbi pályázati kiírás. Ebben az elmúlt évivel megegyező áron lehet részt venni a szerzőknek, a kötetek minőségéből pedig egy fikarcnyit sem engedünk!

A kiadóval is szem előtt tartjuk azt a célt, ami a sorozat elindításakor vezetett, hogy lehetőséget biztosítsak az „író embereknek” a nyomtatott formában való megjelenésre. Hiszen mai világunkban is egészen különleges, semmihez sem fogható érzés az, amikor saját írásainkat nyomtatásban, igazi könyvben láthatjuk viszont. Ma is úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell ismernie ezt az érzést és ehhez a magam és a kiadó eszközeivel, munkánkkal is hozzájárulunk.
Ma már saját kiadványok megjelentetésére is számtalan lehetőség kínálkozik. Ezek azonban sok munkát, pénzt, vagy mindkettőt igényelnek és a kapott minőség is kérdéses lehet. Sok olyan szerzővel beszéltem, akik vagy az anyagi kiadások, vagy a kapott minőség miatt nem tudtak igazán örülni a kötetnek. Pedig az igazi öröm az, amikor írásaink a hozzájuk méltó, nyomdailag és könyvkötészetileg is igényes kiadványban kapnak helyet.

A Verselő Antológia az első pillanattól kezdve KÖNYV kívánt lenni. Olyan kiadvány, amit jó kézbe fogni, aminek a kivitele, megjelenése is színvonalas. Éppen ezért kemény-táblás, domború hátú kivitel mellett döntöttem. Azt akartam, hogy ha majd valamikor sok-sok év, évtized múltán valaki leveszi a polcról ezeket a könyveket és kinyitja, akkor is épségben maradjanak és a művek olvasásának értékét akkor se csökkentsék a széthulló, töredezett lapok, a felhasadó ragasztás vagy a gyűrött borító.
Az antológiák kemény-táblás, jól lapozható, szétnyitható kiadványok
Az első három antológia bebizonyította, hogy lehet igényes kiadványt létrehozni megfizethető áron. A már jól bevált és megszeretett jellemzőket természetesen megtartjuk most is. A kézbe simuló, barátságos méret elnyerte az alkotók és az olvasók tetszését. A kemény-tábla és a domború hát előnyeit sem kell külön méltatni.
A Verselő Antológia 2011 a mai magyar irodalom „amatőr”-nek nevezett szeletéről kíván körképet adni. A kötet nyitva áll minden „író ember” előtt, aki meg szeretné mutatni műveit másoknak, az olvasóknak, a világnak, szeretne nyomot hagyni gondolatairól, érzéseiről. A határt elsősorban a terjedelem jelenti, de természetesen van minőségi és erkölcsi szűrő is. A művek bekerüléséről a szerkesztő (azaz én) dönt. 

A Verselő Antológia 2011 karácsony előtt megjelenik. Így a karácsonyfák alatt már ott lehet az Ön saját írásait tartalmazó kötet. Meglepheti barátait, rokonait, ismerőseit, szeretteit és nem utolsó sorban önmagát!

 

A pályázatról

Az előző évi antológia esetében a fénykép újdonság volt. A visszajelzések pozitívak voltak, így most is mindenkitől kérünk egy fekete-fehér fotót, amit a bemutatkozása mellé csatolhatunk. A fénykép jpg formátumú legyen. (Ha nincs fekete-fehér, akkor a színes is elküldhető és átalakítom.) A kép legyen jó minőségű, mert különben a kötetben nem mutat jól.
A bemutatkozás célja, hogy a néhány mondatból az olvasó benyomást szerezzen a szerzőről. Nem kell tehát részletes önéletrajz, vagy más adatok gyűjteménye. Elég lehet akár egyetlen mondat is, vagy bármi más, amit a szerző önmagáról a legfontosabbnak, legjellemzőbbnek tart. A szöveg max. 800 karakter lehet.

Pályázni lehet verses és prózai írásokkal és képekkel is. Éppen úgy ahogy az elmúlt évben, most is pályázhatnak nem csak író, hanem „képkészítő emberek” is! Azok jelentkezését várjuk, akik olyan grafikákat, képeket tudnak, akarnak megmutatni, amelyek a kötet formátumában és fekete-fehéren kivitelben is képesek érvényesülni. Természetesen bárki küldhet írást és képet is!
Kemény-tábla, fűzött, domború gerinc – hogy örökre KÖNYV maradjon!
A kötet kemény táblás, fűzött, domború gerincű. Formátuma a kiadó előző kiadványainál és az első három antológiánál már jól bevált és a visszajelzések szerint rendkívül kedvelt 100mm*145mm méret. A formátum praktikus, könnyen kézbe fogható és női táskában, vagy férfi zakózsebben is magunkkal vihető, magunknál tartható, bárhol elővehető és olvasgatható. Mindig lehet nálunk egy példány, hogy meg tudjuk mutatni, vagy oda tudjuk ajándékozni az arra érdemeseknek! A kivitelezés biztosítja, hogy a kötet borítója nem gyűrődik meg, nem foszladozik, a lapok nem hullanak ki, a gerinc nem törik meg. Sok évtized múlva is jó állapotú könyvet emelhet majd le a polcról az irodalmat szerető érdeklődő.
A művek beküldhetők Word, Open Office vagy egyszerű jegyzettömb fájlként. Kérek mindenkit ne szerkessze meg az írásokat, csak gépelje be, csak a sorokat válassza el Enter leütésével, de a többi formázást majd elvégzem én. Ha ezzel kapcsolatban valami külön igénye van, amihez az írás megjelenését tekintve ragaszkodik, azt írja meg és úgy készítem el. Ha így tesznek, megkönnyítik a munkámat. Oldalméret: 100*145mm lesz (ezt sem kell beállítani a küldőnek!). A pontos oldalszámokat majd az általam visszaküldött anyagon láthatja mindenki és akkor még igény szerint változtathatunk.

Beküldhető a bemutatkozó oldallal együtt, a fenti formátumban 3-20 oldalnyi anyag. Ennél több írás beküldése esetében én választom ki a kötetben megjelenő írásokat, a szerzővel történő egyeztetés eredményeként. Valamint egy fekete-fehér fénykép.

A kötet az első három antológiához hasonlóan az interneten, a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalain is elérhetővé válik teljes egészében, valamint a kötet az Országos Széchenyi Könyvtár gyűjteményébe is bekerül, így részévé válik a magyar irodalomnak és bárki számára olvasható lesz, sok-sok év múlva is.
A kötetekből a szerzők részére tiszteletpéldányokat biztosítunk. Minden igényelt 3 oldal után 5 példány illeti meg szerzőinket. A kötetekből a tiszteletpéldányokon felül, további példányok is rendelhetők. A szerzők számára a kereskedelmi árból min. 40%-os engedményt adok. (A kereskedelmi ár csak akkor lesz pontosan ismert, ha már véglegessé válik a kötet oldalszáma és darabszáma.)

A pályázás és a kiadvány elkészülésének menete: A pályázó elküldi a műveit, egy bemutatkozást és egy fényképet a szerkesztő címére (nekem). A szerkesztő a műveket betördeli a megfelelő formátumra, elkészíti az oldalalak nyomdai képét és visszaküldi a pályázónak, pdf formátumban. Pályázó átnézi, ellenőrzi az anyagot, jelzi ha javítani való akad, az oldalakat visszaküldi és befizeti a megjelentetési költséget. Ezek után semmi más teendője nincs a szerzőknek, mint várni a postást és a tiszteletpéldányokat.

A pályázati díj, igényelt oldalanként 3000 Ft. A minimálisan rendelhető oldalszám 3 oldal, a maximális oldalszám 20 oldal. Az oldalak egyikén a szerzők bemutatkozását helyezzük el (fekete-fehér fényképpel együtt), a többi oldalon az írásművek kapnak helyet. Kiadó a fenti összegen kívül semmilyen más címen, semmilyen más összeget nem kér a szerzőktől. A befizetés tartalmazza a szerkesztés, a tördelés, a nyomdai előkészítés, a megjelentetés valamennyi költségét, sőt a szerzők számára küldött tiszteletpéldányok árát és postaköltségét is! 

A pályázati jelentkezést (feltüntetve az igényelt oldalak számát, min. 3, max. 20) és a pályaműveket az alábbi címre kell küldeni: verseloantologia@gmail.com
 
Beküldési határidő: 2011. október 03.

A beküldési határidő lejárta után minden pályázóval felveszem a kapcsolatot. Ekkor küldöm el azt a számlaszámot, ahová az igényelt oldalak ellenértékét küldhetik.

A művek beküldésével és az összeg befizetésével a szerzők engedélyezik az írások kötetben való megjelenését és tudomásul veszik, hogy a megrendelt köteteken kívül további követeléseik a kiadó felé nincsenek.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: verseloantologia@gmail.com
Tehát a karácsonyfa alatt már ott lehet a Verselő Antológia 2011-es kötete, benne az Ön írásával!

Ajándékozza meg szeretteit, ismerőseit és nem utolsó sorban Önmagát!

Pályázzon! Mert megérdemli... Ön is, az írások is... :-)!

Tisztelettel: Komáromi János (koma)

További információk: http://www.verselo.gportal.hu/gindex.php?pg=34493955


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése