IX. PREMFOTO 2011 Nemzetközi Fotószalon

Tisztelt fotós barátok,
Szeretettel meghívunk, hogy vegyetek részt a Nagyváradon megrendezésre kerülő, IX-ik PREMFOTO 2011 Nemzetközi Fotószalonon. A pályázatra PREMIER alkotásokat fogadunk el, melyek nem voltak lezsűrizve, illetve kiállítva, egyetlen más FIAP vagy PSA védnökséggel rendezett nemzetközi szalonon. Magyarországi résztvevők kedvezményes részvételi díja 2500 Ft. (a két kategória együtt = 8 alkotás).
 Tóth István
A.FIAP Szalon igazgató, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke.

Kiírás:
1. A Nemzetközi Fotószalonon a világ bármely részéről egyaránt részt vehetnek amatőr és hivatásos fotóművészek saját alkotásaikkal, amennyiben betartják a fotószalon szabályzatát, és kifizetik a részvételi díjat.

A pályázatra PREMIER alkotásokat fogadnak el, melyek nem voltak lezsűrizve, illetve kiállítva, a pályaművek feladása előtt egyetlen FIAP vagy PSA védnökséggel rendezett nemzetközi szalonon (melyet aláírással hitelesít minden résztvevő).

2. A Nemzetközi Szalon témája: kötetlen

3. Minden alkotó négy alkotással vehet részt a Nemzetközi Szalon minden szekcióján

4. A Nemzetközi szalon szekciói:
A.- Monokrom fotográfiák (MP)
B.- Színes fotográfiák (CP)

5. Magyarországi résztvevők kedvezményes részvételi díja 2500 Ft. (a két kategória együtt = 8 alkotás).
Csoportos részvétel esetén (5-nél több résztvevő szerzők) 20% engedményben részesülnek. A részvételi díjat a CD-vel együtt lehet küldeni. Az elküldött összegekért hivatalos nyugtát állítanak ki

6. Az alkotásokat digitális változatban kell elküldeni CD, vagy DVD-n, JPG formátumban, 1024 x 768 képpont méretben. A file mérete nem haladhatja meg az 1 Mb. Az alkotásokat ugyanazon a CD nyomtatásra alkalmas 2000 x 3000 képpont méretben is el kell küldeni. Minden könyvtárban rögzített képnek egy kódszámot kell tartalmaznia, ami megegyezik az Benevezési lapon-on feltüntetett számmal. A beiktatás kódrendszere a következőképpen kell kinézzen:
- Az első betű a szekció megnevezését jelöli (A vagy B szekció), melyet a szerző által kiválasztott bármilyen négy betű kell kövessen,
- A következő szám az alkotás, a Benevezési lapon feltüntett sorszámát tartalmazza,
A csoportok közötti kódolást mínusz jellel kell összekötni: pl. A- BRRA-1 Monokrom szekció, BRRA, 1-es alkotás (ebben a szekcióban)

7. Minden alkotásnak fel kell tüntetni az angol nyelvű címét
Az alkotásokkal együtt el kell küldeni, ugyanazon a CD-n (hibátlanul feltüntetve) a kinyomtatott benevezési lapot, a szerző aláírásával (amely igazolja a pályamunkák eredetiségét, illetve azt, hogy ezek le nem zsűrizett alkotások). A szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők a Román Törvénykönyv szerzői jogra vonatkozó 1996/ 8-as paragrafusának be nem tartására.

8. A benevezési lap helytelen, vagy részleges kitöltése, illetve a részvételi díj hiánya, a szerző a versenyből való kizárását vonja maga után.

9. Az alkotások értékelése pontozással történik, melyet zsűri tagjai adnak, anélkül, hogy ismernék a szerzők nevét és az alkotások címét.

A Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja partnerségben a nagyváradi Euro Foto Art Szövetséggel, a Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének (FIAP) – védnökségi szám: 138/2011-a Romániai Fotóművészek Szövetségének (AAFR) – védnökségi szám: 011/2011 – valamint a Bihar Megyei Tanács és Nagyvárad Polgármesteri Hivatalának védnöksége alatt, megrendezi a kilencedik PREMFOTO 2011 Nemzetközi Fotószalont.

A IX-ik PREMFOTO 2011 Nemzetközi Fotószalon Szabályzata

1o. Az díjazott kinyomtatott alkotások a szervező, az Euro Foto Art Szövetség tulajdonában maradnak, ha ezzel a szerzők is egyet értenek. Az alkotások szerzői joga adomány esetén is az alkotó fotográfusok tulajdonában maradnak. Az Euro Foto Art Szövetség az alkotásokat csak a nemzetközi Szalon népszerűsítése céljából használhatja fel. Azok a szerzők akik nem értenek egyet a szervezők javaslatával, ezt fel kell tüntetniük a benevezési lapon. A szervezők az alkotásokat csak a szalon katalógusában való reprodukálásra, illetve ennek a médiában való népszerűsítésére fogják felhasználni.

11. A zsűri döntése végleges és visszavonhatatlan.

12. Azok a résztvevők akik helyesen és teljesen kitöltik a benevezési lapot, illetve kifizetik a részvételi díjat, ingyenesen megkapják a nemzetközi szalon kinyomtatott, vagy CD katalógusát.

13. A CD vagy DVD-t a következő címre kell elküldeni:
ASOCIATIA EURO FOTO ART
P.O.Box 220,
410.610 Oradea 1, Judeţul Bihor
ROMÁNIA

14. Az alkotások megadott időre való elküldése, a részvételi díjjal és a jelentkezési lappal, a szabályzat feltételeinek elfogadását jelenti.

15. A Nemzetközi szalon díjai:
- FIAP aranyérem (mindenkét szekcióban)
- FIAP ezüst érem(mindenkét szekcióban),
- FIAP broz érem (mindenkét szekcióban)
- két FIAP kék szalag (mindenkét szekcióban)
- AAFR aranyérem (mindenkét szekcióban),
- AAFR ezüst érem(mindenkét szekcióban),
- AAFR broz érem (mindenkét szekcióban)
- Két AAFR kék szalag (mindenkét szekcióban)

16. A nemzetközi zsűri tagjai:
- Tóth István A.FIAP (Románia).a zsűri elnöke
- Marcello Materassi E.FIAP/s, MFIAP (Olaszország),
- Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Németország)
- Keleti Éva (Magyarország)
- Laco Struhar (Szlovákia)

17. A Nemzetközi Szalon naptára:
Az alkotások utolsó beküldési határideje: 2011 szeptember 5.
- Zsűrizés: 2011 szeptember 10 – 11.
- Eredményhirdetés: 2011 szeptember 13.
- Megnyitó: 2011 október 12.
- Katalógusok feladása: 2011 november 30.

18. A szervezők nem vállalnak felelősséget a postai küldemények eltűnése, részleges vagy teljes megrongálódása, illetve ezek megkésett kézbesítése miatt.

19. Eredmény hirdetés a: www.fotocluboradea.ro honlapon.
nevezési lap letölthető: http://fotopalyazat.info/nevezesilapok/entry_form_premfoto_2011_ok.pdf
forrás: fotoklikk.hu


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése