Turista szemmel Székelyudvarhelyen és környékén...

A székelyudvarhelyi Szinfotour-Tourinfo iroda első alkalommal hirdet fotópályázatot, az alábbi címmel: Turista szemmel Székelyudvarhelyen és környékén...
Vendégként otthonomban.

Olyan fényképeket várunk, amely Székelyudvarhely és Udvarhelyszék jellegzetes látnivalóit és életképeit tükrözi, amely dinamikus, vonzó, figyelemfelkeltő, turistacsalogató lehet.

Pályázat lezárása: 2011. szeptember 1.Az e-mailben kérjük, tüntesse fel a fénykép készítőjének nevét, elérhetőségét, valamint a megörökített helyszínt, eseményt stb.

A beküldött JPEG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg a 10 MB-ot. Óriáslevelet, tömörítést nem fogadunk és nem csomagolunk ki!

A szakmai zsűri által kiválasztott fényképeket külön bekérjük a pályázóktól nagyobb formátumban, amelyeknek optimális felbontása min. 240 dpi méretű kell legyen, JPEG vagy TIFF állomány.

A város és falu-képre rossz fényt vető fotográfiákat a zsűri kizárja!


A digitális technikával készített fényképeket (min. 1024x768 méretben, ne haladja meg az 1 MB-ot), az office@tourinfo.ro e-mailcímre várjuk, pályázónként min. 3 db és max. 10 db. színes fotót, 2011. július 10-től szeptember 1-jéig. 


Sikeres részvételhez fontos tudni a következőket:

A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán, nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be, nem sérthetnek közerkölcsöt és nem sérthetik az emberi méltósághoz kapcsolódó jogokat. Fantáziakép nem pályázhat! Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák (mint például a fényérzékelőre tapadt por), képfeldolgozáskor történő retusálására. Engedélyezett a kép megvágása, zavaró elemek levágása és a kép orientációjának megváltoztatása. Engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehérré alakítása. Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet törli, kizárja a pályázatból!
A képfájl ne tartalmazzon semmilyen utálást a kép szerzőjének személyazonosságára, különben a kép nem jogosult a pályázatban való részvételre. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli. A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a szervezők, a legjobb felvételeket megjelentessék különböző elektronikus/nyomtatott publikációkban (a legjobb felvételek bekerülnek a 2012-2013-as Turisztikai kalauzba és megjelennek a Tourinfo iroda honlapján is) és kereskedelmi forgalomba nem kerülő reklámtárgyakon (pl. banner, stb.), képeiket térítésmentesen használják. A kiállítás megfelelő propagálása céljából a képeket, a pályázatot kiíró szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (sajtó, TV).

A beküldött munkákat 3 személyből álló szakmai zsűri bírálja el, nevezetesen:
- Szabó Béla EFIAP - győri fotógráfus, fotóművész (http://www.belafoto.hu)
- Hlavathy Károly - sepsiszentgyörgyi fotóművész (http://www.hlavathy.ro)
- Bálint Arthur - erdélyi filmrendező (http://www.port.hu)
A nyerteseket telefonon vagy e-mailben értesítjük!

Pályázati naptár:
- Leadási határidő: 2011. szeptember 1., 12 óra.
- A zsűrizés időpontja 2011. szeptember 2-3. Nem nyilvános!
- Eredményhirdetésre 2011. szeptember 7-én, 18 órától a Városháza Szent István dísztermében kerül sor.

Díjak:
1. "Septimia" Hotel Wellness Spa szabadidőközpont felajánlásával egy 2 személyes
wellness belépő.
2. A Gizi csárda és fogadó részéről 2 személyes vacsora.
3. A Park étterem jóvoltából 2 személyes vacsora.

Különdíjak:
4. Horizont Panzió által szervezett OK programban való ingyenes részvétel 1 fő részére.
5. Székelyföldi Legendárium, legenda térkép a Visus Kulturális Egyesület és Konnertfilm felajánlásával.
6. Vásárlási utalvány 15 lej értékben a Lehel kürtősház felajánlásával.

Ha bármi kérdés felmerül szívesen segítünk:
Tourinfo iroda
Székelyudvarhely, Márton Áron tér (Patkó) 6. szám
Tel./fax: 00-40-266-217427
Mob: 00-40-751-126278
E-mail: office@tourinfo.ro
http://tourinfo.ro

A Szinfotour- Tourinfo iroda fenntartója a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala


.

1 megjegyzés:

  1. Szuper programokért, legény- és leánybúcsúért, Balatoni élményekért érdemes felkeresni:
    https://balatonpro.hu/
    Lánybúcsú, legénybúcsú akár egész napos vitorlázással, kedvezményes szórakozóhely-belépővel!
    Balatonpro.hu

    VálaszTörlés