Ars Electronica 2013

Az Ars Electronica Fesztivált és versenyt 1987 óta rendezik meg, amelynek során azokat a művészet, technológia és társadalom metszetében készült, kiváló alkotásokat díjazzák, amelyek létrehozása során a számítógépet, mint univerzális tervezési médiumot használják fel. 

A versenyt hét kategóriában hirdetik meg, amelyek közül egyet az osztrák 19 év alatti fiatalonak tartanak fenn. Az Ars Electronica, mint a kurrens médiaművészeti trendek egyfajta vezető barométere évente mintegy 70 országból vonz pályázókat.

Pályázati határidő: 2013. március 8.

A pályázatokat az alábbi kategóriákban várják:
számítógépes animáció, film, VFX
interaktív művészet
digitális zene és hangművészet
hibrit művészet
digitális közösségek
u19 (Create Your World)
[the next idea] voestalpine művészet és technológia ösztöndíj

Az AE az Ars Electronica Linz GmbH és az ORF, az osztrák televíziós társaság felső-ausztriai regionális stúdiójának közös produkciója, ami az OK Kortárs Művészeti Központtal és a Bruknerhaus-al való együttműködésben valósul meg. A díjakat (Gonden Nica) minden évben az Ars Electronica Fesztiválon adják át szeptember első hetében.

1987 óta összesen mintegy 51.613 nevezés érkezett a díjra. A díjak összevont értéke 117.500 EUR, ami a világ legmagasabbra értékelt díjává teszi az Ars Electronica-t. A nagy számban összehívott és sokféle területet lefedő zsűri összesen hat Golden Nica díjat, valamint 12 további elismerést (Honorary Mention) adományoz, valamint dönt a voestalpine művészet és technológia ösztöndíj nyerteséről is.

A munkákat az alábbi címen lehet beküldeni:
http://prix.aec.at/

Idén lehet mások érdekesnek ítélt munkáját is jelölni az alábbi címen:

forrás: epiteszforum.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése