Budapest Film Academy ösztöndíj pályázat

Budapest Film Academy ösztöndíj pályázat
2013. tavaszi szemeszter


A Budapest Film Academy a tavaszi szemeszterére néhány ösztöndíjas helyet hirdet meg, amelyeket a legtehetségesebb jelentkezőknek adunk.

A Budapest Film Academy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudományi Tanszékével szoros együttműködésben gyakorlati filmes képzést nyújt Budapesten, mind a magyar, mind az angol nyelvű közönség számára.

Pályázati határidő: Február 4. (hétfő) éjfél. 

A kurzusokat neves magyar és nemzetközi filmkészítők tartják az ELTE-BTK campusán, a gyakorlati rész pedig a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain zajlik, professzionális körülmények között.

A Budapest film Academy tanfolyamokat fiatal filmesek, illetve felsőoktatási intézménybe nem beiratkozott hallgatók is látogathatják.

Féléves kurzusainkat gyakorlati filmes tárgyak teljesítéseként az ELTE Filmtudományi Tanszéke filmkészítő gyakorlati kreditként alapképzésnél és mesterképzésnél egyaránt elismeri, így az ELTE-s diákok kreditátviteli tanúsítványt kapnak a kurzus elvégzése után.

A 2013-as tavaszi szemeszternél öt gyakorlati filmkészítő kurzusra lehet pályázni:
· rendező
· forgatókönyvíró
· vágó és hangmérnök
· operatőr
· kreatív producer és gyártásvezető

A pályázat részeként be kell nyújtani az alábbi anyagokat az általad leginkább preferált, kurzushoz:

Forgatókönyvírás: Egy forgatókönyv ötlet leírása maximálisan egy oldal terjedelemben vagy egy hat percnél nem hosszabb jelenet leírása. Ez utóbbi legyen karakterorientált szituáció, amely bemutatja és jól ábrázolja a jelentkező által elképzelt figurát.

Rendezés: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyet a jelentkező rendezett (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).

Vágási és hangmérnöki ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt a vágó/hangmérnök (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).

Operatőri ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt az operatőr (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).

Kreatív produceri és gyártásvezetői ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt a producere/gyártásvezetője vagy egy olyan projekt bemutatása, amit az illető szeretne megvalósítani. Ez utóbbihoz kapcsolódan várunk finanszírozási és megvalósítási tervet.

Háromféle ösztöndíj lehetőséget kínálunk:

100%-os tandíjmentesség (a kurzus teljes költségére vonatkozó ösztöndíj)
75% kedvezményt biztosító ösztöndíj
50% kedvezményt biztosító ösztöndíj

A pályázati anyagok beadási határideje: Február 4. (hétfő) éjfél.

A pályázatokat az admission@budapestfilmacademy.com e-mail címre várjuk.

További információ: www.budapestfilmacademy.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése