Jogod? Van! Filmezz jogállamot!

A Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közös pályázata.

A jogállami értékek ismerete alapvető fontosságú. A pályázat célja, hogy ezen értékeket minél szélesebb közönség ismerje meg. A pályázat kiírói olyan szinopszisokat várnak, melyek érthető, világos és szórakoztató módon mutatják be, hogy például miért fontos az információszabadság, szólásszabadság, a sajtószabadság, a személyi szabadsághoz való jog, mit jelent a hátrányos megkülönböztetés tilalma, az emberi méltóság és a vallásszabadság, röviden: miért védjük az emberi jogokat és mit vesztenénk nélkülük.

Mivel lehet pályázni?
- Legfeljebb 7000 karakter hosszúságú, magyar nyelvű, kisfilmről és/vagy animációs filmről készített szinopszissal lehet pályázni.
- Az "A" kategória pályázóinak a szinopszis mellett maximum 3 darab, egyenként legfeljebb 5 perc terjedelmű referenciamunkát is be kell küldeniük.
- A díjazott szinopszisok készítőivel a Magyar Helsinki Bizottság szerződést köt a maximum 5 perc terjedelmű kisfilm/animáció elkészítésére.

A pályázat leadásának határideje: 2012. január 10.

Kik pályázhatnak?
"A" kategória: Szakmai referenciával rendelkező, filmkészítésben jártas alkotók, műhelyek "B" kategória: 16 év feletti középiskolai tanulók, főiskolai, egyetemi hallgatók
Értékelés
A pályaműveket szakértőkből álló, négyfős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Báron György filmkritikus, Majtényi László, az EKINT elnöke, Mészáros Antónia újságíró és Török Ferenc filmrendező.

Díjak

Az "A" kategóriában:
1. díj: bruttó 500 000 Ft
2. díj: bruttó 400 000 Ft

A "B" kategóriában:
Különdíj: bruttó 100 000 Ft

Pályázat beküldése, határidők
A pályázatokat postai úton kell beküldeni a Magyar Helsinki Bizottság címére (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky 36-38. I/2.). A pályázati dokumentációra írják rá: "Filmezz jogállamot!" pályázati anyag.
- A pályázat leadásának határideje: 2012. január 10.
- Eredményhirdetés: 2012. február 15.
- Kisfilm/animáció elkészítésének határideje: 2012. április 30.

Részletes pályázati kiírás és felvilágosítás: helsinki.hu/filmezz-jogallamot

forrás: sff.hu
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése