Dalcsata

Professzionális és műkedvelő zenészek, együttesek számára meghirdetett, 5 műfaji szekcióban zajló, kétfordulós verseny, ahol minden nevező 1 zeneszámmal indulhat. A 100 szavazatot elért nevezéseket értékeli a zsűri, közülük kerülnek ki a tematikus díjak nyertesei, valamint a közönségdíjasok. Az előzetes kalkulációk alapján a DalCsatára legalább 400 nevező és 30 000 szavazó várható.

Rendezvények
A DalCsata nyitórendezvénye és sajtótájékoztatója egyúttal a főtámogató zMenu.hu ételrendelő portál indulását bejelentő rendezvény is.
A díjazott zenekarok koncertjei képezik a program meghatározó részét. Egy helyszínen kiosztásra kerülő díj sorsa a belépőjegy mellé kapott szavazócédulák alapján dől el. Ezeket a szavazatokat a színpad mellett lehet leadni és az utolsó koncert után kerülnek kiértékelésre. Ez a metódus biztosítja, hogy a zenekarok motiváltak legyenek saját közönségük mozgósításában.

Online nevezési és szavazási szakasz: január 13-tól március 18-ig


A díjátadó és zárókoncert többek között az alábbi programpontokból fog állni:

- A DalCsata eredményhirdetése
- Zsűri értékelése
- Díjak átadása
- A zMenu.hu zenekari együttműködéséről szóló bejelentés
- A díjazott zenekarok koncertjei
- Partnertalálkozó
- Fogadás
- Helyszíni közönségszavazás eredményhirdetése

Ütemezés
- Nyitórendezvény és sajtótájékoztató: január 12.
- Online nevezési és szavazási szakasz: január 13-tól március 18-ig
- Zsűri értékelése: március 19-től 25-ig
- Eredményhirdetés: március 25.
- Zárórendezvény, koncertek: április 8.

Verseny menete
A http://www.DalCsata.hu oldalon az erre a célra kialakított, Facebook-alapú nevező- és szavazófelületen zajlik a verseny. Egy versenyző egy darab zeneszámmal nevezhet, melyet köteles stílus szerint besorolni az általunk kialakított 5 szekcióba. A sikeres nevezés után azonnal kezdhető a szavazatok gyűjtése, egészen a nevezési- és szavazási szakasz végéig.
Az összes nevező szűrhető szekciók szerint, ezesetben a szekció-támogató vizuális világát, arculati elemeit veszi át a rendelkezésre álló felület. A közönségdíj szekciónként kerül kiosztásra a legtöbb szavazatot szerző nevezők számára. Szekciók: Alter/Pop, Folk, Jazz/Blues, Rock/Metal, Elektronikus/Rap.

Tematikus díjak
A DalCsata egyedülálló értékelési rendszere nem egy hierarchikus rangsorra, helyezések kiosztására épül, hanem a zsűri egy-egy tematikus díjhoz keresi meg a megfelelő zenekart. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy egy-egy szponzor tematikus díjat ajánljon föl. A nevezők szűrhetőek lesznek minden "tematika" szerint, amely díjért indulnak. (pl. legprofibb előadó, legjobb amatőr előadó, legjobb gitáros, legjobb autentikus népzene, szakrális tematika legérzékenyebb megfogalmazása stb.).

Zsűri
Közismert és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, különböző műfajokban alkotó zenészeket kérünk föl a 100 szavazatot elért zenék értékelésére.

Nyeremények
- Termék, szolgáltatás: Videoklip, lemezfelvétel, hangszer és felszerelés vásárlási utalvány, próbaterem-bérlet, profi weboldal
- Szakmai lehetőség: Fesztivál-fellépési lehetőség, konzultáció egy managerrel, kiadóval
- Bemutatás: Rádió játssza az adott zenekar számait
- Népszerűsítés: Megjelenési lehetőség nagy médiumokban

Kommunikáció
- Sajtótájékoztatóval segített megjelenések szakmai és kulturális, közéleti médiumokban, on-line és off-line egyaránt
- Szerteágazó együttműködő partneri rendszer
- Felsőoktatási intézményi kapcsolatrendszer és kommunikációs csatornák
- Intenzív közösségi médiajelenlét

Szponzoroknak kínált felületek
A nyitórendezvényen: Kivetítve, molinón, vendégeknek, partnereknek, sajtónak összeállított csomagokban, egyéb módokon szerepeltetve.
A zárórendezvényen: Kivetítve, molinón, versenyzőknek, vendégeknek, partnereknek, sajtónak összeállított csomagokban, egyéb módokon szerepeltetve.
A display hirdetési felületeken, sajtóanyagokban és hírlevelekben: Az egész DalCsata, egy-egy szekció vagy egy-egy tematikus díjjal kapcsolatos kommunikációs anyagokon. Támogatóként, díjfelajánlóként, médiatámogatóként, egyéb partnerként feltüntetve, vagy főtámogatóként kiemelt helyen. ("xy bemutatja")
A http://www.DalCsata.hu oldalon és a verseny felületein: Az egész DalCsata, egy-egy szekció vagy egy-egy tematikus díjjal kapcsolatos felületeken. Jól látható helyen link, logó vagy banner is elhelyezhető, vagy akár átfogóbb, integrált megjelenés is biztosítható.
http://dalcsata.hu/


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése