ÍNYEMRE VALÓ KARÁCSONY - fényképpályázat

Az Ínyencek Boltja 2011-ben kiírt fényképpályázata.
Hogy is volt az a régi karácsony? Elgondolkodtam ezen, mert annyit hallom, hogy a karácsony elanyagiasodott, és az egész ünnep lényege a dekadencia dűlőjén dübörgött lefele, míg végül dugába nem dőlt.

Beküldési határidő: 2011. december 9.

Hogy is volt az a régi karácsony? Elgondolkodtam ezen, mert annyit hallom, hogy a karácsony elanyagiasodott, és az egész ünnep lényege a dekadencia dűlőjén dübörgött lefele, míg végül dugába nem dőlt.
Ki tette tönkre a karácsonyt? Netán a szomszéd, aki apró izzók Morse-jelével hipnotizál, hogy mi is égősort ragadjunk? Aligha. A sokat átkozott média? Nem tartom valószínűnek, hogy egy shopping-tévé tündér csempész be valakihez akkora fát, hogy nem fér el, majd lökdösne bárkit is befele egy üzletbe, hogy olyan telefont vegyen a gyereknek, aminek a törlesztését még két év múlva is nyögi. Tán a megfoghatatlan társadalom? Nem-nem. Senki nem fog helyettünk, nekünk karácsonyt szervezni, ez az ünnep mindig olyan lesz, amilyenné mi magunk tesszük.
Üljünk le egy fahéjas almás rétes és egy forralt bor mellé, és gondoljuk végig, mi is volt annyira más régen…
- Bezzeg régen meglátogattuk a nagynénémet is minden évben! - mert ez idő alatt kisgyerekként még a Jézuska hozta és díszítette a fát, szerezte be és csomagolta az ajándékot.
- Nem kellett sütni-főzni-mosogatni, sőt magunk után elpakolni sem, mert a porcelán még nem volt kezünkbe való. A kis Jézust és a szegfűszegen suhanó házi tündért – tudni illik a karácsonyi házi tündér úgy repül a szegfűszegen, mint boszorkány a seprűn - senki sem kérdezte meg, hogy szerinte abban az évben milyen volt az ünnep a régi karácsonyhoz képest.
- Bezzeg régen nem kellett ennyit költeni ajándékra! - nem tudtunk, mert nem volt saját keresetünk, aztán a saját fészek felépítése, gyerekek mellett nem telt többre.
- Majd a fiókák kirepültek, így már nem volt annyit együtt a család.
Egyik karácsony sem volt tökéletes. Sőt, nem is lesz, és főleg nem lesz olyan, mint az a bizonyos régi. Viszont sok szép és új pillanattal bővíthetjük az élmény-albumunkat, ha viszonyítgatás helyett kinyitjuk a szemünket, és látjuk, érezzük, ami most van körülöttünk. Egy, két, három, tíz év múlva pedig visszatekinthetünk a most eltett emlékekre, nagyot sóhajthatunk merengve, mert azok a karácsonyok már nem lesznek olyanok, mint a régi képeken :)
Aki pedig a legjobban lencsevégre tudja kapni a karácsony szellemét, amint átsuhan a konyhán, annak 30 000 FORINT ÉRTÉKBEN MI ADUNK AJÁNDÉKOT A KARÁCSONYFA ALÁ!

Díjazás:
Az első helyezettet 30 000 FORINT összértékben jutalmazzuk!
Az 1. helyezettnek 10 000 Ft és 20 000 Ft értékű Ínyencek Boltja utalvány* üti a markát, melyet interneten keresztül is beválthat.
A 2. helyezett 5 000 Ft értékű Ínyencek Boltja utalvánnyal* lesz gazdagabb,
A fényképpályázat részletei:
- Nyeremények a beküldőknek és a szavazóknak.
- Hol lesznek a legjobbak kiállítva?
- Milyen témájú fényképet készítsek, hogy elnyerhessem a 30 000 Ft értékű 1. díjat?
- Milyen formai követelményeknek kell megfelelni?
- Hova küldjem be az fényképet? Mit írjak mindenképp bele még az e-mailbe?
- Meddig küldhetem be a fényképet?
- Ha nyerek a pályázaton (soproni, sopron-környéki vagyok, Soprontól messze lakok)
CSAK SZAVAZI FOGOK, de nyerni akarok!
- Hogy lehet szavazni?
- Mikor sorsolják ki az 5 000 Ft értékű ajándékcsomagot a szavazók között?
- Hogy kapom meg az ajándékcsomagot, ha nem vagyok soproni?

Hol lesznek a legjobbak kiállítva?
A 9+1=10 legjobb munkát kiállítjuk Sopronban a Várkerületen a várfalon december 14. és 30. között.
Ha ez első 10 helyezett között nem lenne soproni, akkor a tízediknek a legjobb helyi munkát állítjuk ki.
Milyen témájú fényképet készítsek, hogy elnyerhessem a 30 000 Ft értékű 1. díjat?
Várunk minden pályamunkát, aminek témája a karácsony, az ünnepi előkészület és egyben a gasztronómia is. Ebbe belefér a téli sapkában csillagánizs vásárlástól kezdve, a gyöngyöző halászlé főzésen át, az ünnepi asztal terítésen keresztül a mézeskalács ropogtatásig minden, csak legyen ínycsiklandó és díszített fenyőillatot idéző.
Milyen formai követelményeknek kell megfelelni?
A képeket 300 dpi felbontásban, 100 cm* 70 cm méretben kérjük, a kép álló vagy fekvő is lehet.

Hova küldjem be a fényképem? Mit írjak bele mindenképp az e-mailbe?
Mivel a kész file-ok nagy méretűek leszek, a következőképp lehet hozzánk eljuttatni:
- regisztrálni kell a data.hu oldalon (a regisztráció ingyenes) (data.hu/regisztracio.php)
- feltölteni az FTP szerverre a leírt módon (data.hu/helpftp.php)
- e-mailben el kell küldeni nekünk a regisztrált azonosítót és jelszót, így le tudjuk tölteni.
Az e-mailben kérjük még a pályázó
- nevét (ezt megjelenítjük a képleírásban) **
- címét (csak a települést jelenítjük meg a képleírásban). **
Meddig küldhetem be a fényképemet?
- Legkésőbb december 9-én van lehetőség a fényképet beküldeni, de minél előbb beérkezik, annál több like begyűjtésére marad idő.

Ha nyertem a pályázaton…
A nyertesekkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.
Amennyiben a nyertesnek nem áll módjában az utalványt személyesen beváltani, lehetőség van elektronikus katalógusunkból termékeket választani. Ebben az esetben a csomagolási- és postaköltség a nyertest terheli (mely szintén utalvánnyal fizethető).
SZAVAZÓ VAGYOK, de nyerni akarok!

Hogy lehet szavazni?
- A rangsorolást a közönségre bízzuk. Az első a legtöbb facebook like-ot kiérdemelt fénykép lesz. A szavazást december 10-én 18.00-kor zárjuk.
- Egy helyezést csak egy munka érhet el. Ha a like-gyűjtés meghirdetett zárásakor szavazat egyenlőség alakul ki az első három helyezett között, a szavazást az egyértelmű eredmény eléréséig meghosszabbítjuk.

Mikor sorsolják ki az 5 000 Ft értékű ajándékcsomagot a szavazók között?
December 19-én, szombaton a piaci üzletünk első vásárlója fogja kihúzni a nyertest, akit facebook oldalunkon keresztül értesítünk.

Hogy kapom meg az ajándékcsomagot, ha nem vagyok soproni?
Amennyiben a nyertes nem soproni vagy sopron-környéki, a postaköltséget mi fizetjük. A kézbesítés csak belföldre lehetséges.
* Az utalvány átruházható, és beváltható 2012. december 24-ig. Az utalvány készpénzre nem váltható, felhasználásakor csak utalványban áll módunkban visszaadni, legkisebb címletünk 1000 Ft értékű.
Az érvényességét is igazoló sorszám segítségével akár egy e-mailen keresztül is fizethet nálunk, így távoli lakhellyel rendelkező nyertesek fel tudják használni.
** Az Ormos & Ormos Kft. minden adatot bizalmasan kezel, harmadik félnek nem adja ki, és csakis általa meghirdetett fényképpályázattal kapcsolatban használhatja fel.

Jogi háttér
A beküldő kijelenti, hogy a beküldött fénykép a saját műve, továbbá nem szerepel rajta harmadik személy jogait sértő tartalom.
Az Ínyencek Boltja 2011-ben kiírt „Ínyemre való karácsony” című pályázatára beküldött fényképek szerzői beleegyeznek, hogy az Ormos & Ormos Kft. bármilyen nyomtatott vagy digitális formában a képeket jogdíj megfizetése nélkül felhasználhatja.

Forrás: SFF Tender

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése