Média a Tehetségekért Díj

Kerülj képbe a tehetségekkel!  Média a Tehetségekért Díj

A Média a Tehetségekért Díj célja

Arra ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal tehetségekkel, a sikeres fiatalokkal (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

Pályázati határidő:
2012. augusztus 10.

Pályázati anyagok témája

Sikeres vagy tehetséges fiatalok (25 éves korig) pályafutásának és eredményeinek bemutatása, akik a sport, művészet, tudomány területén kiemelkedő képességről árulkodnak, és ezt már jó eredményekkel is bizonyították, de a nyilvánosság előtt esetleg kevéssé ismertek. A bemutatás témája lehet akár kettős portré „mester és tanítványa” témában.

Mivel lehet pályázni?

Bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2012. január 1-augusztus 10. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehet pályázni terjedelmi korlát nélkül, amely a megadott témával foglalkozik.

Milyen kategóriában lehet pályázni?

- online és nyomtatott médium
- rádió
- tévé
Egy pályázó több kategóriában is pályázhat és akár több pályamunkát is beadhat ugyanabban a kategóriában.

Kik pályázhatnak?

Újságírók az írott, a nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai közül, akik Magyarországon bejegyzett médium külső vagy belső munkatársai (szerkesztő, újságíró, szabadúszó, megbízásos stb.)
Szerkesztőség is beküldheti munkatársa alkotását, de a díj ebben az esetben is egyéni az alkotót ismeri el.



A pályázatok benyújtási határideje 2012-ben:
2012. augusztus 10.

Az elbírálás szempontjai:

Az anyagok legyenek érdekesek, figyelemfelkeltők, példaértékűek és közérdeklődésre számot tartók.
Adjanak megfelelő képet az adott személyről, pályafutásáról, felkészüléséről, szakmai hátteréről, céljairól.
A döntést a szakmai zsűri javaslata alapján az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg szeptember közepén. Egy pályázó csak egy kategóriában nyerheti el a díjat.

A pályázatok beküldése:

A pályázatokat a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalra kell feltölteni 2012. augusztus 10-ig. A feltöltéshez kérjük megadni a pályázó nevét, a médium nevét és az anyag megjelenési időpontját és mellékelni a pdf-et (nyomtatott megjelenésnél) illetve a linket (online anyagnál és videó vagy hangfájlnál).

A sikeres pályázók díjazása:

Kategóriánként 1-1 pályaművet díjaz a zsűri nettó 150 000 Ft pénzjutalommal.
A zsűri által kiválasztott pályázók mellett egy közönségdíjas pályamunkát is díjaz a kuratórium 150 000 Ft nettó pénzjutalommal, amelyet a legtöbb online szavazatot szerzett pályamunka nyer el.
Szavazni 2012. szeptember 10-ig lehet a http://www.tehetsegesfiatalok.hu oldalon. (A szavazás menetét, az ehhez kapcsolódó szabályzatot lásd a http://www.tehetsegesfiatalok.hu oldalon.)

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:

Jogi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat
Részletes szavazási szabályzat


forrás: pafi.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése