k.é.k. – Kortárs Értékek Kiállítása

A Váci Értéktár Közérdekű Muzeális Gyűjtemény pályázatot hirdet a Váchoz, illetve a Dunakanyarhoz földrajzilag és/vagy érzelmileg kötődő fiatal képzőművészek csoportos kiállításon való részvételre.


A pályázat célja

A kiállítás célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson fiatal képző és iparművészeknek, hogy élénkítse a közönség és az új művész generáció kapcsolatát, hogy bemutassa a jelenleg uralkodó művészeti tendenciákat és irányokat.


A pályázók köre

Magánszemélyek: A pályázatra minden 35. életévét be nem töltött művész pályázhat.

Pályázati határidő:
2012. szeptember 5.

A pályázat részletei

Minden pályázó legfeljebb 3 művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával, a művekhez tartozó rezümével és szakmai önéletrajzzal pályázhat. A jelentkezés feltétele a mellékelt pályázati űrlap kitöltése.
A beérkezett pályamunkákat meghívott szakmai kuratórium bírálja el.

A kuratórium tagjai:
  • Gyémánt László festőművész
  • Orvos András festőművész
  • Németh Árpád festőművész
  • Adorján Attila festőművész
  • Bárdosi József művészettörténész
A kuratórium elsősorban narratív és figurális munkákat vár a pályázóktól. A pályázati kiírás fotóművészeti alkotásokra nem vonatkozik.

A kuratórium 15 képzőművészt válogat ki a pályázók közül, akik kiállíthatnak a Váci Értéktár Pannonia Házban működő kiállítótermében. A kiállításhoz egy kortárs művészeti alkotó projekt is tartozik, melyen a kiállításra pályázó és a kiállítási lehetőséget elnyert alkotóknak kötelező a részvétel. Ennek részleteiről a pályázati dokumentációhoz csatolva bővebben tájékozódhatnak.

A pályázatokat e-mailen várjuk a muzped@ertektar.vac.hu címre. Kérdéseket ugyancsak ezen az e-mail címen várunk.

A kiállításon résztvevő művészeket legkésőbb szeptember 10-ig értesítjük.

A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról, valamint a kiállítás zárását követő elszállításáról a pályázó gondoskodik. A pályamunkákat installálásra alkalmas állapotban legkésőbb október 8-ig várjuk a Váci Értéktárba. (H-2600 Vác, Köztársaság út 19.).


A pályázat benyújtásának határideje

2012. szeptember 5.


Kapcsolat

Váci Értéktár
2600 Vác, Köztársaság út 19.
muzped@ertektar.vac.hu


forrás: mke.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése