Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat a Magyar Formatervezés Tanács (korábban Ipari Formatervezési és Ergonómiai Tanács) javaslatára három minisztérium alapította azzal a céllal, hogy ily módon segítse a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, hozzájáruljon a magyar tárgykultúra és környezetkultúra fejlesztéséhez, valamint a design innovációs integrációjával tovább növelje a hazai gazdaság versenyképességét

A pályázat beérkezésének határideje: 2014. február 21., péntek 16 óra



Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet és szakirányú, egyetemi diplomával rendelkezik. Az ösztöndíjasoknak évente írásban és nyilvános kiállításon kell számot adni a végzett munka eredményéről.
Újdonság, hogy 2008-tól az alkotók immár a gyártó cégekkel közösen kialakított programmal is pályázhatnak. 2014-es pályázati felhívásban a cégek által javasolt, előre meghatározott témák közül is választhatnak ösztöndíjprogramot az alkotóművészek.

A 2014. évi ösztöndíjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közösen finanszírozza. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács gondoskodik.

Pályázati kiírás: a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat minden év tavaszán hirdetik meg.

Pályázati kategóriák:
  • A pályázati kiírás mellékletében megadott gyártói együttműködéssel megvalósuló téma
  • Szabadon választott tervezői feladat
  • Elméleti, kutatási témafeldolgozás
A pályázatok értékelése: Az ösztöndíj odaítéléséről az Ösztöndíjbizottság dönt. Az Ösztöndíjbizottság figyelemmel kíséri, és év végén értékeli az ösztöndíjasok munkáját. Az Ösztöndíjbizottság jogosult dönteni az ösztöndíj halasztásáról, meghosszabbításáról, illetve visszavonásáról.

Az ösztöndíj összege: 900 000 Ft (a kifizetés 2xháromhavi bontásban történik)

Az ösztöndíj futamideje: 6 hónap

DOKUMENTUMOK:

Pályázati felhívás a 2014. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj elnyerésére 

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj - Pályázati szabályzat

Forrás: http://www.hipo.gov.hu/testuletek/mft/moholy/index.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése