„Viselet-értékeink a mai kultúrában.” - Nemzetközi Ifjúsági Ruhatervező Nagydíj

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/viselet-ertekeink-mai-kulturaban.htmlTémája: Szülőfölded hagyománya a te elképzelésed szerint újraálmodva. 

Pályázat célja: Nagy Magyarország területén keressük és felkaroljuk a tehetségeket. A nagydíj dobogósainak kedvező tanulmányi lehetőséget biztosít a Rothschild Klári Magániskola Alapítvány gondozásában, a Géniusz iskolában. 


Cél: Haute Couture szellemiség, – mesterség és művészet­- a hagyomány szolgálatában. (Haute Coutture= „magas szabászat”, vagyis magas színvonal, nemes kivitel.) 


Pályázat beküldésének új határideje: 2014. február 3.
 

Részvételi feltételek
A pályázaton részt vehet minden 17. életévét betöltött, magyar nyelvű középiskola tanulója és végzőse. Felső korhatár nélkül olyan személyek jelentkezését is várjuk, akik szívükben ifjan szeretnék a hagyományt újraéleszteni.
 

Beküldendők
Két vagy három ruhaterv A4-es lapon.
Személyes adatok, elérhetőségek: név, lakcím, a személyigazolvány szám, születési dátum telefonszám, e-mail cím. 

Rövid önéletrajz.
Díjak 


Szakmai díjak:

A győztes elnyeri a Kincsvarrók Nemzeti Díj-át.

Első helyezettnek 2 éves, a másodiknak és a harmadiknak 1 éves ingyenes tanulmányi lehetőség az 5. Géniusz Ruhatervező Iskolában és szponzori jutalmak.
 

Különdíjak:

Ajándékcsomagok, minden résztvevőnek emléklap a sikeres részvételről.
A zsűri választja ki két körben a legjobb terveket, és a gálán nagyszabású divatbemutató keretében manökenek mutatják be a nyertes tervek alapján, a pályázók által elkészített kreációkat.
 

A pályázat beküldésének módjai

levélben vagy személyesen az 1073. Budapest, Akácfa u. 50. címen
(kérjük a borítékra ráírni: Rothschild Ruhatervezői pályázat),  e-mailben az 5.geniusz.palyazat@gmail.com címen.
A pályázattal kapcsolatosan az 5.geniusz.info@gmail.com címen, vagy +3620 366 4858 telefonon kérdezhetsz. 


Elbírálási kritériumok

A több személyből álló szakmai zsűri a pályázatok elbírálásakor a témát a legötletesebben, legizgalmasabban megvalósított, de hordható ruhadarabokat díjazza.
 

Szakmai zsűri

Oraveczné Gréti – Rothschild Klári Magániskola Alapítvány és az 5. Géniusz Iskola megalapítója

Sárváry Katalin – MOME létrehozója, tervezőtanára

Juhászné Víg Éva – (NSKI) Nemzeti Integrációs és Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatóság programkoordinációs referens

Pál Edith – (NSKI) Nemzeti Integrációs és Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatóság

kommunikációs referens

Vendég zsűritag


Pályázat folyamata
Pályázat beküldésének új határideje: 2014. február 3.


Az első szakaszban a beküldött tervek alapján a továbbjutó pályázókat 2014. január 16.-ig értesítjük e-mailben.


A második fordulóban a pályázóknak lehetőségük nyílik szakmai konzultációra, ahol művésztanáraink segítségükre lehetnek a ruhadarabok elkészítésében és az ehhez szükséges szakmai művészeti kérdésekben. Itt kérjük az anyagminták, vagy a készülő mű bemutatását.

Konzultáció: 2014. március 3. 10:00 helyszín: 1073.Budapest Akácfa utca 50.

Beadási határidő: 2014. április 19. 8:00 h
(A művek beadási helyszíne a díjátadó helyszínén.)

Gála időpontja: 2014. április 19.

A nyerteseket e-mailen és/vagy telefonon értesítjük. A pályázó felelős azért, hogy az általa megadott e-mail cím és telefonszám érvényes legyen.
Egyéb

A pályázat beküldésével a fotó és szöveges tartalom vonatkozásában egyaránt, időben, felhasználási jogot biztosít a Rothschild Klári Ruhatervezői Magániskola Alapítványnak a pályázatról történő tájékoztatás céljára.

A nevezéssel a pályázó feltétel nélküli beleegyezését adja ahhoz, hogy amennyiben nyer – külön ellenszolgáltatás nélkül – fotókat és szöveget tartalmazó bemutató anyag készül róla.

A pályázatban található fotó és szöveg tartalom nem tartalmazhat többek között (a) szerzői jogi oltalom alá eső művet, kivéve a pályázó saját művét, vagy ha a jelen Szabályzat feltételei egyébként teljesülnek; (b) a valóságnak nem megfelelő, megtévesztő vagy a valós tényeket hamis színben feltüntető vagy mások személyiségi jogait sértő kijelentéseket, fotókat, illetve egyéb, harmadik személyek vagy a Rothschild Klári Ruhatervezői Magániskola Alapítványnak jogait potenciálisan sértő tartalmakat; (c) reklámot; (d) szexuális tartalmú vagy pornográf elemeket. Amennyiben a fényképen a pályázó kreációján kívül más is szerepel, a pályázó felel azért, hogy rendelkezzen e személyek/termékek közzétételének jogi vonatkozásaival.
Adatkezelés

A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mail cím, lakcím, személyi igazolvány szám és telefonszám) a Rothschild Klári Ruhatervezői Magániskolának, mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek, és azokat minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a díj odaítélése és a nyertesek értesítése céljából, legfeljebb az elbírálást követő 6 hónapig.

A pályázók tudomásul veszik, hogy a név- és lakcímadataikat tartalmazó pályázati jegyzőkönyvet az Alapítvány székhelyén 5 évig megőrzi az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján (kötelező adatkezelés), ezt követően az adatok törlésre kerülnek.

Rothschild Klári Ruhatervezői Magániskola Alapítványnak a személyes adatokat az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a pályázóktól kapott felhatalmazások keretei között.
Felelősség kizárás

A pályázatok hiányosságáért (név- vagy számelírás, konkrétumok hiánya stb.), értesítési vagy utalási késedelemért Rothschild Klári Ruhatervezői Magániskola Alapítvány nem vállal felelősséget. A pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) az Alapítványnak nem áll módjában ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben a pályázókat terheli.

A Rothschild Klári Ruhatervezői Magániskola Alapítvány kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a pályázaton való részvétel során, a pályázat esetleges hibáiból, hibás működéséből, a pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.

A pályázó a pályázaton történő részvétellel automatikusan elfogadja jelen Szabályzatot, és kijelenti, hogy megadott adatai megfelelnek a valóságnak.

Budapest, 2013. január 06.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése