Tudásfeltöltés 2.0 pályázati felhívás középiskolásoknak

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/tudasfeltoltes-20-palyazati-felhivas.html
Két sikeres verseny, több mint 80 videó, közel négyszáz résztvevő, hatvan iskola, 16 000 szavazat: a TudásFeltöltés eddigi eredményei. Mindezek alapján hirdetjük meg idén is a TudásFeltöltés 2.0 elnevezésű tudományvizualizációs vetélkedőt, középiskolás diákok részére. A tehetseg.hu, az OTP Fáy András Alapítvány és a Tudástársadalom Alapítvány együttműködésében induló program középpontjában továbbra is a tudomány mozgóképes megjelenítése áll, erősítve az interaktivitást és a fiatalok, valamint a tudósok mind szélesebb körű bevonását. A felhívás a tudományos tehetség-utánpótlás népszerűsítését célozza.

Rövid videók, mozgóképes anyagok feltöltésére és megosztására hívunk minden érdeklődő középiskolást, amelyek tudományos jelenségek, törvények, összefüggések megjelenését mutatják be. A vetélkedő két fordulóból áll, melyen 3 fős csapatok indulhatnak, bármilyen szakterülethez kapcsolódó rövid, tudományos témájú alkotásokkal.

Legyetek kreatívak és töltsetek fel általatok rögzített rövid videókat, vizuális anyagokat! Nyerjetek értékes tárgyjutalmakat, tudományos utazást és izgalmas különdíjakat!

Az elkészült kisfilmek feltöltésének határideje: 2014. január 31. 24.00
Szavazás zárása: 2014. február 7. 24.00


Díjak:
1. díj: 3 db táblagép a csapattagok részére; 1 db NI ELVIS II és 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával; 1 db féléves Élet és Tudomány előfizetés
2. díj: 5 napos balatoni nyaralás a Kutató Diákokkal; 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával; 1 db féléves Élet és Tudomány előfizetés
3. díj: DrDNS Nyomkövető Kalandtúra; 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával

NI ELVIS II: oktatási célra kifejlesztett mérnöki oktatási platform, amely magába foglal 12 db, egy laboratóriumban leggyakrabban használt mérési eszközt

NI myDAQ: zsebméretű, hordozható platform, amely lehetővé tesz élő jelek mérését és elemzését bárhol

A verseny:
Tudományos témájú, bármely szakterülethez kapcsolódó, rövid (legfeljebb 5 perces) vizuális anyagok (filmek, kommentált felvételek, animációk, rajzfilmek stb.) beküldését várjuk.
Középiskolásokból, szakiskolásokból 3 fős csapatok indulhatnak, vezető tanár vagy mentor közreműködésével.
Kézikamerával, mobiltelefonnal, tablettel is lehet rögzíteni, a montírozáshoz vagy animációkhoz bármilyen program használható.
A filmek regisztráció után a www.tudasfeltoltes.hu oldalra („Ti töltitek fel 2.0” rovatba) tölthetők fel, majd a szakmai moderálás után kerülnek ki az oldalra.
A http://www.tudasfeltoltes.hu oldalon gyűjtött szavazatok („like-ok”) száma alapján a legnagyobb tetszést kapott 10 film az Országos Tehetségnap részeként megrendezésre kerülő március végi döntőbe kerül. A filmekről ezzel párhuzamosan felkért szakértők (tudósok, tanárok, filmes szakemberek) is szavaznak, az általuk legjobbnak ítélt 3 film is a döntőbe jut.

Az elkészült kisfilmek feltöltésének határideje: 2014. január 31. 24.00

Szavazás zárása: 2014. február 7. 24.00

További részletek: www.tudasfeltoltes.hu (Mi a tudásfelöltés 2.0? rovat)

Információ: www.facebook.com/tudasfeltoltes (aktualitások); tudasfeltoltes@tudastars.hu (technikai és egyéb kérdések)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése