K&H - Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő gyerekeknek

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/k-vigyazz-kesz-penz-penzugyi-vetelkedo.htmlA K&H Csoport által negyedik alkalommal meghirdetett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő célja a gyerekek pénzügyi ismereteinek bővítése. A verseny feladatai elsősorban (de nem kizárólag) az Ez kész!
Pénz! rajzfilm tudásanyagához kapcsolódnak, mely már teljes egészében megtekinthető és letölthető. Ennek köszönhetően a versenyben résztvevő csapatok tagjai bármikor megnézhetik a rajzfilmet, akár az iskolában, akár otthon a szülőkkel közösen, hogy együtt készülhessenek fel a versenyre.
A K&H Csoport több módon is aktívan tesz a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért. Különösen fontosnak tekinti, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, tudatos döntéseket hozzanak, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek.

 A megoldott feladatok elküldési határideje: 2014. január 31. éjfél


2. a verseny kategóriái
A versenyre általános iskolai tanulók nevezhetnek, 3-5 fős csapatokkal. A verseny négy kategóriában kerül megrendezésre. A csapat a kategórián belül különböző osztályos tanulókból is állhat.
I. kategória: 1. és 2. osztályos tanulók
II. kategória: 3. és 4. osztályos tanulók
III. kategória: 5. és 6. osztályos tanulók
IV. kategória: 7. és 8. osztályos tanulók

3. nevezés

A versenyre a http://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu oldalon lehet nevezni az alábbi módokon:

a) az idei tanévtől online regisztrációs felület is a jelentkezők rendelkezésére áll, ami nagymértékben megkönnyíti és lerövidíti a jelentkezési folyamatot:
Amennyiben ezt a jelentkezési módot választja, annyi dolga van csupán, hogy kitöltse a regisztrációs oldalon kért adatokat és a "Regisztrálok” gombra kattintással elküldje jelentkezését.
Egy felkészítő tanár bármennyi csapattal nevezhet.
Ha több csapattal nevez, akkor - a nyomtatott jelentkezési lappal ellentétben - az online regisztrációs felületen elegendő egyszer regisztrálni és egy regisztráció alatt megadni az összes csapat adatait, amelyek egy felkészítő pedagógus alá tartoznak.
A hibás vagy hiányos kitöltés esetén hibaüzenet jelenik meg, amely pontosan megjelöli, hogy hol és pontosan mi a hiba.
b) a korábbi években már megszokott, letölthető és kinyomtatható jelentkezési lap is a nevező csapatok rendelkezésére áll.
Kérjük, hogy amennyiben ezt a jelentkezési módot választja, a kinyomtatott, kitöltött és aláírt nevezési lapot postai úton küldje be a következő címre: Szalai Ágnes, LWp Kommunikáció, 1113 Budapest, Diószegi út. 53.
Kérjük, hogy a kinyomtatott jelentkezési lap minden pontját töltse ki, a hiányosan/hibásan kitöltött jelentkezési lapokat nem áll módunkban elfogadni.
A postára adás határideje: 2014. január 31. éjfél
A csapat a verseny személyes részvételt igénylő fordulóiban csak a verseny helyszínén jelen lévő csapattagokból állhat. A csapat összetételében történő változást, kérjük, jelezze a kh.vigyazzkeszpenz@lwpk.hu címre küldött e-mailben.

4. a verseny szakaszai

I. forduló - online verseny
A csapatok tanóra keretében közösen megoldható feladatokat kapnak, melyek a weboldalon érhetők el 2013. okt. 1-től. A zsűri a legjobb megoldásokat beküldők közül választja ki a továbbjutó csapatokat.
A megoldásokat e-mailben vagy postán lehet elküldeni az alábbi címre:
e-mailben: kh.vigyazzkeszpenz@lwpk.hu
postán: Szalai Ágnes, LWp Kommunikáció, 1113 Budapest, Diószegi út. 53.
Kérjük, a feladatlapokon megjelölt azonosító adatok pontos, és a nevezési lapnak megfelelő kitöltését.
Hiányosan/hibásan kitöltött azonosítóval a feladatlapokat nem áll módunkban elfogadni.
A postára adási vagy e-mail beérkezési határidő: 2014. január 31. éjfél
II. forduló - regionális középdöntők
Az online forduló legjobb csapatai, azaz korosztályonként és régionként 5-5 csapat kap meghívást, ahol igazi versenyhelyzetben mérik össze tudásukat a diákok.
Középdöntők időpontja: 2014. március - április
III. forduló - döntő
A budapesti döntőben a regionális középdöntő legjobb csapatai, azaz korosztályonként 8-8 csapat versenyez az első helyért. Mind a négy kategóriában 5-5 feladványt kell a csapatoknak megoldaniuk, amelyek elsősorban a pénzügyi ismeretek gyakorlati alkalmazásának képességét mérik fel.
Döntő időpontja: 2014. június

5. részvételi feltételek
A versenyen magyarországi iskolákban, általános iskolai tanulmányokat folytató, tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok vehetnek részt. (Ide tartoznak az általános iskolások, illetve a középiskolák 6 vagy 8 osztályos _____képzésben résztvevő, általános iskolai korosztályba tartozó diákjai).
A versenyen nevezési díj nincs, a részvétel ingyenes.
A versenyben 3-5 fős csapatok vehetnek részt.
A versenyben a KBC és K&H Csoport munkavállalóinak hozzátartozói nem vehetnek részt.
A versenyzők az online regisztrációs lap kitöltésével vagy a kinyomtatott és postai úton beküldött nevezési lappal automatikusan elfogadják a versenykiírásban foglaltakat.
A K&H Csoport jogosult a versenyzők személyes adatainak (név, iskola) nyilvánosságra hozatalára, a nyertesek kihirdetése érdekében.
A versenyben résztvevők és a versenyhez kapcsolódó rendezvényeken látogatóként megjelenő kísérők regisztrációjukkal és megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy róluk fénykép és/vagy videó felvétel is készülhet.
A szervezők a rendezvényen készült képi és videó anyagok használati jogát fenntartják.

6. tartalmi és formai kritériumok
A versenyre a http://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu oldalon elérhető online regisztrációs felületen vagy a weboldalról letölthető, kinyomtatható nevezési lap kitöltésével és határidőben történő elküldésével lehet nevezni.
Az első, online fordulóban a hiánytalanul kitöltött online vagy kinyomtatott nevezési lap, valamint a weboldalon található valamennyi feladat megoldásának határidőig történő elküldésével lehet részt venni.
A feladatok megoldását a feladatok leírásánál feltüntetett formai és tartalmi kritériumok alapján kell elkészíteni.
A zsűri csak a megadott formai és tartalmi kritériumoknak megfelelő, és a megadott határidőig elküldött megoldásokat bírálja el.
A regionális középdöntők és a döntő során az esetleges tartalmi és formai kritériumok a verseny során kerülnek meghatározásra.

7. díjazás
A verseny során a K&H Csoport a diákokat, a felkészítő pedagógusokat és a csapatok iskoláját az alábbiak szerint díjazza:
A) diákok díjazása (nyertes csapaton belül, diákonként):
I. és II. kategória (1-2. és 3-4. osztályosok):
- 1. helyezett: sporteszköz bruttó 20-25 000 forint értékben
- 2. helyezett: logikai társasjáték bruttó 5-6000 forint értékben
- 3. helyezett: 3D földgömb kirakó bruttó 4-5000 forint értékben
III. és IV. kategória (5-6. és 7-8. osztályosok):
- 1. helyezett: e-könyv olvasó bruttó 25-30 000 forint értékben
- 2. helyezett: iPod Shuffle MP3 lejátszó bruttó 15-17 000 forint értékben
- 3. helyezett: ébresztőóra bruttó 8-9 000 forint értékben
B) pedagógusok díjazása:
mind a négy kategóriában
o az első három helyezett csapatokat felkészítő pedagógusok számára bruttó 50 ezer forint értékű ajándékutalvány a verseny során az összes kategóriát egybevetve a legtöbb gyermeket felkészítő tanár díja bruttó 30 ezer forint értékű ajándékutalvány
C) a csapatok iskoláinak díjazása:
mind a négy kategóriában:
- I. helyezett: irodatechnikai berendezés vagy oktatást segítő eszköz bruttó 500 000 forint értékben
- II. helyezett: sportszer vagy könyvcsomag bruttó 250 000 forint értékben
- III. helyezett: sportszer vagy könyvcsomag bruttó 125 000 forint értékben

8. bankfióki mesterprogram
A verseny során lehetőség van arra, hogy a versenyző iskola meghívjon egy szakembert egy felkészítő órára, továbbá, hogy "tanulmányi kiránduláson” vegyenek részt a kijelölt K&H bankfiókokban, hogy megismerkedhessenek a bankban folyó munkával, bepillantást nyerjenek a pénzügyek mindennapos intézésbe. A mesterprogramra az online vagy a kinyomtatott és postai úton beküldött nevezési lapon lehet jelentkezni.

9. értékelés
A verseny online fordulójában szereplő feladatok megoldásait - a pályázók kilétének ismerete nélkül - héttagú zsűri bírálja el, és választja ki azokat a csapatokat, akik továbbjutnak a regionális középdöntőkbe. A döntő zsűrizését szintén ők végzik.
A zsűri tagjai: szakmai zsűri, melybe a K&H Bank is delegálja szakembereit.
A regionális középdöntők zsűrizését a K&H Csoport helyi képviselője, egy önkormányzati- vagy tankerületi tisztségviselő, esetleg egy helyi közép- vagy felsőoktatási intézmény képviselője, valamint a helyi média felkért képviselője végzi.

10. bírálati szempontok
A zsűri az alábbi szempontok alapján bírálja el az első forduló online versenyfeladatait:
a feladatok helyes megoldása
kreativitás, újszerű látásmód
csapatmunka
pénzügyi tanulságok, következtetések helyessége
pénzügyi tanácsok, módszerek hasznosíthatósága
a dokumentáció részletes kidolgozottsága
megvalósíthatóság
A regionális középdöntők és a döntő esetében a feladatok jó és minél gyorsabb megoldása szerepel a kritériumok között; több azonos, egyidejű jó megoldás esetén pedig a zsűri dönt a kreativitás és a megvalósíthatóság figyelembevételével.

11. érvénytelen dokumentumok
Hiánypótlásra nincs lehetőség. A hiányosan, a versenykiírásnak bármilyen szempontból nem megfelelő módon, vagy a határidőn túl benyújtott dokumentumokat (nevezési lap és feladatmegoldások) a zsűri nem bírálja el.

12. határidők, helyszínek
a) nevezés
Az online vagy kinyomtatott és postai úton beküldött nevezési lap elküldési határideje: 2014. január 31. éjfél (a határidő a postára adás időpontját vagy az online jelentkezési lap kitöltésének idejét jelöli)
b) I. forduló - online verseny
A megoldott feladatok elküldési határideje: 2014. január 31. éjfél ((a határidő a postára adás időpontját vagy az online jelentkezési lap kitöltésének idejét jelöli).
Az első forduló tervezett eredményhirdetése: 2014. március eleje
c) II. forduló - regionális középdöntők
A regionális középdöntőkre 2014. március - áprilisában kerül sor, tanítási napon. A regionális középdöntők Budapesten, valamint 7 vidéki nagyvárosban kerülnek megrendezésre, a következő beosztás szerint:
régió neve
regionális
középdöntő
helyszínei
régióba tartozó megyék
1. régió Budapest Budapest, Pest
2. régió Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád
3. régió Debrecen Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar
4. régió Kecskemét Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok
5. régió Szeged Csongrád, Békés
6. régió Győr Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér
7. régió Zalaegerszeg Zala, Veszprém, Vas
8. régió Pécs Baranya, Tolna, Somogy
A pontos helyszínről és időpontról az középdöntőbe jutó csapatokat e-mailben értesítjük.
A K&H Csoport fenntartja a jogot, hogy a verseny során a jelentkezők számának ismeretében a regionális középdöntők - és így a fenti regionális középdöntő helyszínek - számát módosítsa, egyes régiókat összevonjon.
d) III. forduló - döntő
A budapesti döntő tervezett időpontja: 2014. június
A pontos (budapesti) helyszínről és időpontról a döntőbe jutó csapatokat e-mailben értesítjük.
e) eredményhirdetés
A verseny eredményhirdetésének tervezett időpontja: országos döntő, 2014. június
f) teljesítési garancia
A kiíró vállalja, hogy a díjakat a nyertes csapatoknak és a pedagógusoknak a döntő helyszínén, a nyertes csapatok iskoláinak az eredményhirdetéstől számított 90 napon belül átadja, valamint az első fordulóban résztvevőknek az ajándékot a forduló lezárása után 30 napon belül postai úton az iskola címére eljuttatja.
A kiíró fenntartja a jogot, hogy nem hirdet nyertest.

13. a verseny kiírója
A K&H Csoport versenyt ír ki minden magyarországi általános iskola számára.
Az adatkezelő neve és székhelye: K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Az adatkezelés célja a versenyzők értesítése a zsűrizésről.
Az adatkezelők biztosítják a pályázók adatainak hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő kezelését és felhasználását. Adatkezelők a pályázók adatait csak jelen versenykiírásban meghatározott törvényes célra használhatják fel.

14. További információ a versennyel kapcsolatban
A versenyről további információt Szalai Ágnestől, a (06 1) 279 3901 telefonszámon vagy a (06 30) 525 9520-as mobilszámon, illetve a kh.vigyazzkeszpenz@lwpk.hu e-mail címeken kaphatnak.
K&H Bank Zrt.
1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000
fax: (06 1) 328 9696
http://www.kh.hu
bank@kh.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése