Hol élsz TE? / And YOU? Where do you live? - Rezidencia program és kiállítás magyar képzőművészeknek Ausztriában

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/hol-elsz-te-and-you-where-do-you-live.html
A Kunst an der Grenze és a Partizán Műterem és Galéria pályázatot hirdet, melyen keresztül magyar képzőművészek augusztus 18.-tól szeptember 28.-ig rezidencia programon vehetnek részt Jennersdorfban, Ausztriában. A projekt a Kunst an der Grenze kiállítóterében rendezett kiállítással zárul.

Pályázatok beadása: 2013. január 10-től február 10-ig folyamatosan



A projektben részt vevő művészek a "Hol élsz TE?" / And YOU? Where do you live? című kiállításon az adott tematikára válogatott, illetve a helyszínen alkotott műveikkel jelennek meg.
HOL ÉLSZ TE? - Kiállítás

A Kunst an der Grenze és a Partizán Műterem és Galéria közös kiállítása
Helyszín: A-8380 Jennersdorf, Bahnhofring 17

A mindennapi problémák szűk spektruma és az egyre szélsőségesebb szakmai specializáció elvonja a figyelmetaz önreflexióról nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is. Nincs időnk magunkat történelmileg elhelyezni, nincs időnk azzal foglalkozni, hogy honnan jöttünk, hová tartunk, és hol is vagyunk egyáltalán. Nemcsak mi válunk közönyössé a környezetünkkel és történelmünkkel szemben, hanem a társadalom is közönyös velünk szemben. Mi van az egyén szerepe, funkciói mögött, és mi marad belőle, amikor szembesül A Magyar képzőművészek közös kiállításán megfigyelhető a jelen konzisztens érzékelésének igénye:

Pályázatok beadása: 2013. január 10-től február 10-ig folyamatosan

A nyertes alkotók inspiráló környezetben alkothatnak a magyar határhoz közel eső jennersdorfi műteremben (1400nm). A szervezők az alkotóknak szállást (+1 fő), és ellátást is biztosítanak, továbbá a szomszédos Neumarkt-i művésztelepről az anyagok beszerzésében is segítenek. A részvétel feltétele, hogy az alkotók előzetesen kiválasztott műalkotást/műalkotásokat ajándékoznak a szervezőknek.

A jelentkezés ingyenes. Küldd el nekünk emailben az önéletrajzodat az elérhetőségeidet (név, cím, email, telefon), és 3-10 képet a kiállítás tematikájához kapcsolódó műalkotásaidról, valamint egy maximum egy oldalas leírást, hogy milyen munkákat készítenél el a helyszínen, lehetőleg képes illusztrációval (2-10 kép). A két galéria munkatársai közösen választják ki, hogy ki jut be a második fordulóba. A második fordulóban a pályázók személyes interjút követően kerülnek kiválasztásra.
Jelentkezni egyénileg vagy kis (max. 4 fő) alkotócsoportokban is lehet.

E-mail: partizan@ppcenter.hu
A pályázat eredményét március 20.-án hirdetjük ki.
A nyertesek névsorát többek közt a Partizán weboldalán (www.partizan.hu), a PP Center Facebook oldalán (facebook.com/ppcenter.hu) és blogján (ppcenter.blog.hu) hozzuk nyilvánosságra. A Kunst an der Grenze és a Partizán Műterem és Galéria fenntartja a jogot, hogy a pályázati kiírást megváltoztassa, vagy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa. A Kunst an der Grenze és a Partizán csapata döntéseit nem köteles megindokolni a pályázóknak.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!
E-mail: partizan@ppcenter.hu, Tel.: +36 30 620 69 65
Kunst an der Grenze és Partizán Műterem és Galéria csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése