Világegyetemtől a mikrokozmoszig - TIT év fotója - év fotósa 2012 pályázat

A TIT Pannon Egyesülete-Győr „TIT-ÉV FOTÓJA – ÉV FOTÓSA 2012” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet.

A pályázat és kiállítás lehetőséget kínál minden fotózást szerető embernek, legyen hivatásos vagy csak kiállító fotográfus, hogy évente bemutathassa legjobb alkotásait, s közülük kerüljön kiválasztásra a „TIT- ÉV FOTÓSA” és a „TIT- ÉV FOTÓJA”.

Ebben az évben a TIT, a több mint százhetven esztendős múltra visszatekintő Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, hitvallásához kapcsolódóan a pályázatot két kategóriában hirdeti meg.
A már hagyományos szabad témakörben és első alkalommal a tudományos ismeretközlést szolgáló felvételek számára a Világegyetemtől a mikrokozmoszig címmel.

Pályázati határidő: 2012. december 10.

A világban és így hazánkban is naponta megszámlálhatatlan mennyiségben készülnek tudományos célra felvételek. Elsősorban szakmai célokat szolgálnak, pl. orvosi röntgenképek. Azonban ezek között is születnek olyan képek, amelyek a nagyközönség számára olyan vizuális élményt nyújthatnak, amelyek túlmutatnak a mindennapi, tudományos információközlésen. Erre ez egyik legnagyszerűbb példa a Huble űrteleszkóp által készült felvételek voltak. Milliók nézték csodálattal a világegyetemről készült fotókat.

Eddig ezeknek a fotóknak nem volt olyan fóruma hazánkban, ahol akár egy pályázat keretében bemutatásra kerülhettek volna egy kiállító terem falai között. Erre szeretne most lehetőséget teremteni ez a pályázat.

Részvételi feltételek:
.
A pályázatra két kategóriában lehet nevezni:
• Szabad téma. Ide a kiírók tematikai és műfaji kötöttség nélkül várják az alkotásokat.
• A világegyetemtől a mikrokozmoszig. Ebbe a kategóriába a tudományos ismeretterjesztést szolgáló eredeti fotókkal lehet pályázni. (példaként említve a csillagászati, orvosi felvétel, fizika, kémia, biológia témakörében mikroszkópikus fotó.) A felvétel a tudományos ismeretközlésen kívül nyújtson vizuális élményt is. Ebben a kategóriában a képek mellé egy rövid képaláírást is kell küldeni. Ennek tartalmaznia kell, hogy mit ábrázol a felvétel, milyen technikai eszközzel készült (pl. 50x nagyítású mikroszkópos felvétel)
• A pályázatra max. 4 db alkotás küldhető.
• Mindkét témánál a képnek tartalmaznia kell a szerző adatait: Név, lakcím, telefon, e-mail cím.
• A pályaműveket 30x 40 cm-es méretben kell beküldeni. Az ennél kisebb alkotásokat erre a méretre kérjük paszpartuzni. A hordozó karton vastagsága nem lehet több 2 mm-nél. A technikai feltételeknek nem megfelelő alkotásokat a pályázat kiírója nem bocsátja a zsűri elé. Minden pályaműről digitális formában egy CD lemezen mellékelni kell az alkotás 2000 pixel hosszabbik oldalú változatát is. Ezeket a szervezők a tervezett katalógushoz és a pályázat népszerűsítését szolgáló cikkekhez kívánják felhasználni.
• A publikálásokért szerzői jogdíjat nem tudnak fizetni. A kiíró a pályázattal kapcsolatos publikációban a beküldött pályamunkákat térítésmentesen felhasználhatja. Ez ellen a pályázó a nevezési lapon tiltakozhat.

A zsűrizést követően, minden pályázó megkapja a kiállítás katalógusát.

A pályázaton csak a nevezési díjat befizető pályázó vehet részt.

Nevezési díj: pályázónként: 3500 Ft / fő vagy 15 € / fő

A kiíró a beküldött fotókat az értékelést illetve a kiállítást követően visszaküldi, vagy a helyszínen átvehetők.
A nevezési díjat átutalással,K&H bankszámlára kell befizetni. Bankszámlaszám: TIT Győr 10403356-33512187-00000000. A „Nevezési lap” a www.titpannon.hu/programok honlapról letölthető

További információ magyar, német vagy angol nyelven: igényelhető (36/96-525-060, fax:36/96-525-062, gyor@titpannon.t-online.hu) A fotókat nyomtatványként, ajánlott küldeményként szíveskedjen postázni. Csomagot a kiírók nem vesznek át.

Beküldési cím: TIT Pannon Egyesülete
H-9021 Győr, Szent István u. 5.
Postai úton történő beküldés esetén: TIT Pannon Egyesülete
Győr, Pf.: 83, 9002 Hungary

Pályázati naptár: Beérkezési határidő: 2012. december 10.
Zsűrizés: 2013. február 1-ig.
Értesítés: 2013. február 20-ig.

A zsűri tagjai:
Dr. Cseh Sándor a TIT Pannon Egyesülete elnöke, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánja, (Győr - Magyarország)
Sarmaság László festőművész a TIT Pannon Egyesülete alelnöke,(Győr - Magyarország)
Dr. Halbritter András biológus, Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója, (Győr - Magyarország)
Szabó Béla EFIAP, E-MAFOSZ/G, Hon. ES-ÖGPh, EPHAP, Magyar Fotóművészek Szövetségének a tagja, fotóművész, (Öttevény - Magyarország)
Dániel István E-MAFOSZ/G, ES-MAFOSZ fotóművész (Győr - Magyarország)
Fülöp Péter film-média oktató (Győr - Magyarország)

A díjátadás és a kiállítás megnyitása ünnepélyes keretek között történik.
A kiállítás helyszíne: VOKE Arany János Művelődési Ház, 9021 Győr, Révai u. 5.
A győri kiállítás megnyitója: 2013. március 8. (péntek) 17 óra
A kiállítás látogatható: 2013. április16.-ig

Csatolmány: 
forrás: fotoklikk.hu

(c) Fotó: Darányi Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése