Pályázati felhívás logótervezésre

Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat

Az Ivano-Frankivszki Turisztikai Egyesület (Ukrajna) magyar, szlovák és román partnereivel közösen pályázati felhívást tesznek közzé a Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat logójának megtervezésére. A versenyben részt vehetnek profi designerek és amatőrök, magánszemélyek és szervezetek egyaránt.

A Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat célja négy, kárpáti térségben található, turisztikai szempontból érdekes régió identitásának erősítése és az egyes régiók egyediségének kihangsúlyozása a hagyományos gasztronómián keresztül. A verseny alapvető célja olyan logót létrehozni, amely a Hálózat célkitűzését a lehető legjobban tükrözi.


Pályázati határidő: 2012. október 01.


A "Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat" elnevezésű program az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Program 2007-2013 keretén belül. A program 2012. áprilisában indult azzal a céllal, hogy a kárpáti térség változatos élelmiszereit és ételeit népszerűsítse, ezáltal segítse a régiók fenntartható fejlődést és közös kulturális örökségük megőrzését. A programban résztvevő régiók az ukrajnai Ivano-Fraankivszki Terület, a romániai Máramaros és Szatmár megyék, a szlovákiai Kassai kerület, hazánkat pedig Szabolcs-Szatmár Bereg megye képviseli.

A projekt megvalósításában résztvevő szervezetek az Ivano-Frankivszki Turisztikai Egyesület (Ukrajna), az "EcoLogic" Egyesület és a Szatmár megyei Kereskedelmi-és Iparkamara (Románia), a Szlovák Kereskedelmi- és Iparkamara, valamint a panyolai Szamos-bazár Egyesület. A megvalósításban közreműködnek továbbá az Ivano-Frankivszk Önkormányzata, az Ivano-Frankivszki Városháza, a Kolozsvári Műszaki Egyetem, a Nagybányai Északi Egyetem és az Európai Gasztronómiai Örökség Hálózat (Svédország).

Technikai követelmények

A logónak tükröznie kell a Hálózat alapötletét, jól meg kell különböztetnie a Hálózatot más hasonló csoportosulásoktól publikus eseményeken, kiállításokon stb. Pozitív kicsengésűnek kell lennie, jó színben kell feltüntetnie a Hálózatot a helyitől a nemzetközi turisztikai színterekig egyaránt. Alkalmasnak kell lennie a promóciós termékeken (nyomtatott reklámanyag, videó, cégér, web stb.) való megjelenésre.
A beadott pályaműveknek minimálisan tartalmaznia kell a logó grafikát, a hozzá tartozó tipót 4 nyelven (cirill betűs változat is), a színkódokat, a logó használatának szabályait, valamint készítőjének hozzájáruló nyilatkozatát arról, hogy nyertes pályázat esetén szerzői jogáról lemond az Ivano-Frankivkszki Turisztikai Egyesület (Ukrajna) javára.

A grafika olyan kell legyen, amely a Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat márkanévvel és annak filozófiájával harmonizál.


Ajánlott figyelembe venni a programban egyes résztvevő régiók (lásd feljebb) gasztronómiai hagyományait!

A pályamű a következő fájlformátumokban nyújtható be: .jpg, .tif, .pdf, minimum 300 dpi felbontásban. A pályaműveket CD vagy DVD adathordozón kérjük elküldeni legalább a következő négy verzióban: 1) színes kép fehér háttéren, 2) fekete-fehér kép fehér háttéren, 3) színes kép fekete háttéren, 4) fekete-fehér kép fekete háttéren.

A beadott adathordozó tartalmazza a pályázó nevét és elérhetőségeit, az esetleges szöveges részeket pedig angol nyelven kell megírni. Tilos harmadik fél jogvédelme alatt álló grafikai elemek vagy azok részleteinek felhasználása a pályaműben.

A pályázat kiírója a beadott pályaműveket nem használja fel a pályázó hozzájárulása nélkül.


A pályázaton résztvevő pályázók a pályázat benyújtásával hozzájárulnak ahhoz, hogy nyertes pályázat esetén a pályamű a Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózat hivatalos logójává válik, és a Hálózat tetszésének megfelelően használatba kerül.

A benyújtás feltételei

A fenti technikai követelményeknek megfelelő pályázatokat a pályázók 2012. október 1-éig nyújthatják be személyesen vagy postai úton (utóbbi esetben a postabélyegző kelte a mérvadó) a következő címre:
SZAMOS-BAZÁR EGYESÜLET
4913 Panyola, Mezővég út 62.
A borítékon fel kell tüntetni:
"CCHN Logo Competition"

A pályaművek elbírálása

A pályaművek a beadást követően nemzetközi bírálóbizottság elé kerülnek, ahol a következő szempontok szerint lesznek elbírálva: a) a Hálózat nevének, filozófiájának való megfelelés (max. 15 pont), b) színesben ill. fekete-fehérben való használhatóság (max. 10 pont), c) ötlet eredetisége (max. 10 pont), d) észrevehetőség / megjegyezhetőség (max 10 pont).

Díjazás

A győztes pályamű készítője kétszemélyes utazást nyer a következő desztinációk valamelyikére:

1) Bukovel (sí -és turistaközpont) (Máramarosi-havasok, Ukrajna) 

2) Törökországi kulturtúra Isztambuli szállással
3) Szatmár-Beregi gasztrotúra.

panyola.hu

forrás: mke.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése