Borcímke Pályázat

A Jásdi Pince Kft. és a Magyar Képzőművészeti Egyetem pályázatot ír ki az Egyetem Festő és Grafika tanszékén tanuló hallgatói számára borcímkék tervezésére.

A pályázat tárgya új címkesorozat tervezése a Jásdi Pince új, éttermi forgalomba kerülő borainak, valamint a Jásdi Pince és az Egyetem közötti együttműködés eredményeként létrejött Egyetem Bora részére, a
hajtás után olvashatók szerint.

Pályázati határidő: 2012. november 15.

Tervezendő anyagok:

  1. Jásdi Pince csopaki rizling, szürkebarát, chardonnay, cserszegi fűszeres és rozé borainak új címkesorozata, amely borokat a Jásdi Pince az éttermekben kíván majd forgalmazni 2013-tól;
  2. a Jásdi Pince által 2013-ban "Falcon" néven forgalomba hozni kívánt új cuvée címkéje; és
  3. az Egyetem Bora, azaz az Egyetem protokoll eseményein kínálandó és ajándékozási célokra szolgáló, a Jásdi Pince által termelt borának címkéje.

A pályázók a fenti három pályázatra külön-külön és együtt is benyújthatják műveiket, azonban az első kategóriában csak azok a pályázatok vehetnek részt, amelyek az összes ott megjelölt bor vonatkozásában külön-külön címkét tartalmaznak.

A pályázat célja az Egyetem hallgatói számára inspiratív és egyben piaci alapú elbírálást biztosító feladat, valamint ezzel együtt alternatív megjelenési felület a biztosítása, a Jásdi Pince számára pedig új és innovatív megjelenés biztosítása.

A pályaművek elbírálásakor előnyt jelent, ha a címkék tükrözik a Balaton Felvidék illetve az ott készített borok karakterét illetve szervesen köthetőek lennének a különböző fajtájú borokhoz. Ezért a Jásdi Pince a borcímkék tervezéséhez fontosnak tartja a palackokban lévő bor ismeretét. A pince a pályázok számára tervkészítéshez szeretne segítséget nyújtani azáltal, hogy termékbemutatót rendez. A termékbemutatóra 2012. október 8-át követően, egy későbbiekben meghatározandó időpontban kerül sor.

A beérkező pályamunkákat pdf fájlformátumban fogadjuk el.
A Jásdi Pincészet a sikeresnek ítélt pályamunkákat a következőképpen díjazza:
  1. a Jásdi Pince a címkesorozat nyertes tervezője számára 100.000 Ft;
  2. a Facon cuvée címke nyertes pályázója részére pedig 50.000 Ft.
A nyertes címkéit a Jásdi Pince és az Egyetem több éven keresztül kívánja használni és a címkéken feltűntetésre kerül majd a nyertes tervező neve is.

A pályázati díj kifizetésének feltétele az, hogy a nyertes pályázó(k) és a kiírók között a lent megjelölt tartalommal felhasználási szerződés jöjjön létre.

A kiírók tájékoztatják a pályázókat, a pályázaton való részvétel feltétele az, hogy kijelentsék, hogy hozzájárulnak az általuk készített pályaműveknek az Egyetem és a Jásdi Pince honlapjain és egyéb médiafelületein történő nyilvánosságra hozatalához illetve lehívásra hozzáférhetővé tételéhez. A nyertes pályázó(k) részére a díj(ak) kifizetésének, feltétele a kiíróknak a fenti díjazásért és az ingyenes megjelenési felület jelentette előnyökért cserébe írásban kizárólagos, területi és időbeli korlátozások nélküli, a felhasználás valamennyi módjára - ideértve a többszörözés és az átdolgozás jogát is - kiterjedő, harmadik személyeknek is átengedhető felhasználási jogot engednek a művükön. E nyilatkozat a szerzői jogdíjról történő kifejezett lemondásnak is tekintendő.

Pályázat beadásának határideje: 2012. november 15. az ajasdi@yahoo.com e-mail címre.


A pályázatot a Jásdi Pince és az Egyetem képviselői bírálják el.
A pályázat kiírói fenntartják azt a jogot, hogy nem megfelelő kvalitású pályamunkák esetében a díjat akár az egyes pályázati kategóriák akár az egész pályázat vonatkozásában visszatartsa.

A pályázattal kapcsolatos további információk Jásdi Attilától (tel.: 06 30 900 20 43; e-mail: ajasdi@yahoo.com ) illetve Filp Csabától (tel.: 06 20 522 7241; e-mail: csfilp@gmail.com ) szerezhetőek be.

forrás: mke.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése