Év Festője és Trilak lakberendezője verseny 2012


Keresik az Év Festőjét és a Trilak lakberendezőjét! – Értékes nyeremények, szakmai elismerés vár a legjobbakra

Óriási túlkínálat van festőkből és lakberendezőkből is a hazai piacon. Mindkettő olyan szakma, ahol szinte naponta jelennek meg újdonságok, új anyagok és trendek, amivel lépést kell tartani. A Trilak Festékgyártó Kft. folyamatosan segíti ingyenes képzéseivel a szakembereket, hogy az állandó tanulást és megújulást beépítse mindennapjaikba, ezáltal könnyebben jussanak munkához.

A szakmai elismerés már önmagában egy jó ajánlólevél, de ennek kihasználási lehetőségeire is szeretnék felhívni a figyelmet új pályázataikkal.

Pályázati határidő mindkét esetben: 2013. március 15.


Év Festője verseny 2012

A verseny időtartama: 2012. május 25. – 2013. március 15.
Facebook-szavazás: 2013. március 15–30-ig
Díjátadó: 2013. Festőmester találkozó

Pályázók köre
A versenyen országosan bárki részt vehet, aki rendelkezik a Trilak Festőakadémia képzéseinek valamely fokozatával (bronz, ezüst, arany).
Csapatmunka esetén feltétel, hogy legalább 1 fő rendelkezzen minimum bronzfokozattal.
Csak aktívan a szakmában dolgozó, vállalkozói igazolvánnyal rendelkező festőmester pályázatát áll módunkban elbírálni.

Feladat
2012. évben elkezdett beltéri festési munka
A pályázati anyagnak 2 részből kell állnia:
1. rész – Fényképes dokumentáció: a befejezett munkáról készült minimum 3 db fénykép.
2. rész – A munkánál használt alapanyagok felsorolása és a festési technika részletezése.
A pályázati anyagot az evfestoje@trilak.hu e-mail címre kérjük továbbítani.
Várjuk a pályázati anyagokat, legyen az akár lakóépület belső tere vagy nyilvános helyiség belső kialakítása!

Elbírálás
A fotók és a dokumentáció alapján a 4 tagú zsűri dönt pontozással.
Értékelés szempontjai: Első benyomás, külalak, anyagmennyiség, megjelenítési technika, színharmónia. A maximális pontszám megegyezik a pályázók számával

Zsűri
Tóth Antal – SZMTOI-elnök (Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület)
Ruthart Vilmos – SZMTOI-alelnök (Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület)
Lencsés Ernő – Szaktanár
Lang Viktória – Az Év Lakberendezője 2011, LOSZ-tag (Lakberendezők Országos Szövetsége)Trilak lakberendezője verseny 2012A verseny időtartama: 2012. május 25. – 2013. március 15.

Facebook-szavazás: 2013. március 15–30-ig

Díjátadó: 2013. májusi Festőmester találkozó

Pályázók köre
A versenyen országosan bárki részt vehet, aki elvégezte a Trilak Festőakadémia képzésének lakberendező modulját.
Csapatmunka esetén feltétel, hogy legalább 1 fő rendelkezzen a lakberendező modul elvégzését igazoló tanúsítvánnyal.

Feladat
2012. évben elkezdett belső tér kialakítása
A pályázati anyagnak 2 részből kell állnia:
1. rész – Fényképes dokumentáció: a befejezett munkáról készült minimum 3 db fénykép.
2. rész – A munkánál használt alapanyagok felsorolása és a festési technika részletezése.
A pályázati anyagot az evfestoje@trilak.hu e-mail címre kérjük továbbítani.
Várjuk a pályázati anyagokat, legyen az akár lakóépület belső tere vagy nyilvános helyiség belső kialakítása!

Elbírálás
A fotók és a dokumentáció alapján a 4 tagú zsűri dönt pontozással.
Értékelés szempontjai: Első benyomás, külalak, anyagmennyiség, megjelenítési technika, színharmónia. A maximális pontszám megegyezik a pályázók számával.

Zsűri
Tóth Antal – SZMTOI-elnök (Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület)
Ruthart Vilmos – SZMTOI-alelnök (Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület)
Lencsés Ernő – Szaktanár
Lang Viktória – Az Év Lakberendezője 2011, LOSZ-tag (Lakberendezők Országos Szövetsége)


_________


Tanácsok az indulóknak (és minden festőnek)

„Szerintem a mai festő szakembereknek nem elég jól dolgozni. Sokkal több kell ennél. A megrendelők igényeit csak akkor tudjuk követni, ha magunk is naprakészek vagyunk az aktuális trendekben, divatokban, anyagokban! A tulajdonos ízlését, igényét meg kell próbálni érzékelni, és ha ez sikerül, akkor már könnyebb dolgunk van, hisz ilyen helyzetben többé-kevésbé ránk van bízva, milyen felületképzést választunk. Feltétlenül figyelni kell más értékeinek a védelmére, a pontosságra és a tisztaságra is a szép és igényes munkavégzés mellett. Amit tanácsolhatok a kollégáknak, az az, hogy minden munkát úgy készítsenek el, ahogy az maguknak is megfelelne, szívesen laknának benne” – árulta el a titkát Maczó Dénes, az Év Festője, aki egy lakóház nappali-, étkező- és gyerekszoba-munkálataival indult az elsőként 2011-ben meghirdetett versenyen.

A
festőmestereknek eddig nagyon kevés lehetőségük volt megmutatni, mire képesek valójában: az elkészült munkákat, referenciaértékkel rendelkező bevonatokat, díszítéseket többnyire nagyon kevesen láthatják. A jó munkát persze mindenki más mércével méri. Nem könnyű a legjobbat kiválasztani, amit idén is a szakma elismert képviselői tesznek meg. A pályázatot kiíró célja azon szakemberek referenciamunkáinak díjazása, akik a Trilak Festőakadémia ingyenes képzésein részt vettek.

Húsz évvel ezelőtt még az jutott gyorsan munkához, aki mobil elérhetőséggel rendelkezett, ma annak van nagyobb esélye, aki meg tudja mutatni a referenciáit anélkül, hogy személyesen találkozna minden érdeklődővel – például egy internetes oldalon vagy egy pályázat díjazottjaként. A szakmai tudástár is bővült, egyre nagyobb az igény a sokoldalú, színes, ám harmonikus dekorációs megoldásokra. Mások az anyagok, technológiák is – a
Trilak célja a folyamatos szakmai megújulás ösztönzése ingyenes szakképzéseikkel, a diákoknak és felnőtteknek kiírt megmérettetésekkel.

Őszintén a lakberendezésről
Magyarországon a lakberendezés ugyanekkor egy határmezsgyén áll, már kialakult egy igény a szép és jól lakható terekre, de még nem általánosan elfogadott lakberendezőt hívni, ha nem a felső tízezerbe tartozik az ember. Noha a szakemberek ennél jóval sokoldalúbb képzésben részesülnek, leggyakoribb feladataik a stílusbeli tanácsadás, a kivitelezésben való részvétel és a beszerzés lebonyolítása. Még nem tudni biztosan, hogy az egyébként már néhány tízezer forinttól elérhető lakberendezés megmarad-e úri kiváltságnak, vagy napjaink része lesz, mint a wellness, a gasztronómia vagy a jó bor.

A szakma fejlődését az elmúlt tíz évben szintén a technológia és főként az internet határozta meg. „Tizenöt évvel ezelőtt, amikor a pályámat kezdtem, kézzel szerkesztettük az alaprajzokat, még ismert volt a »dipa« és a »pauszpapír«, faltuk a lakberendezési könyveket. Terence Conran alapmű volt. Ma már számítógépes fotórealisztikus látványterveket gyártunk, az építésztől speciális formátumban e-mailben kapom az alaprajzokat, és weben például egy dél-afrikai interior designer blogját olvasom. És közösségi portálokra és képmegosztó oldalakra töltöm fel a referenciáimat.
A nemzetközi trendek az internet jóvoltából naprakészek itthon is, a kereskedelemben minden beszerezhető, a gyártási háttér sokkal kifinomultabb, mint tíz-tizenöt éve. Ma már nem elég szépen, ízlésesen elrendezni a bútorokat, sokkal többrétű a munkánk. A lakberendezésben egyébként a legegyszerűbb és legalapvetőbb megoldásnak a lakásban lévő tisztaságot és rendrakást tartom. Azt gondolom, ez egy olyan módszer, amit bárki alkalmazhat, és rövid idő alatt látványos eredményt lehet vele elérni. A rendszerezéshez használhatunk dekoratív dobozokat, kosarakat, a kedvenc tárgyainkat csoportosíthatjuk egy-egy polcra vagy kisasztalra. Egyszerű módszer a lakberendezésre a lakástextilek cseréje, puha plédek, díszpárnák, az étkezőasztalra egy damasztabrosz és egy váza virág, mindaz, amivel otthonossá tehetjük a lakásunkat. Egyetlen drága dizájnkanapé sem tudja pótolni a jóleső baráti vacsorákat vagy a meghitt családi estéket otthon” – mondta Lang Viktória zsűritag és a LOSZ Év Lakberendezője 2011 cím birtokosa.

A Trilak lakberendezője versenyre elsősorban magánlakások, családi házak lakberendezési munkáival lehet benevezni, de ma már gyakori  az iroda, étterem vagy éppen kisebb hotelek tervezése is. Mindenképpen igényes, kidolgozott tervvel vagy szépen befotózott enteriőrökkel érdemes indulni, amelyen egyszerűen összefoglalva az látszik, hogy a térhasználat során „jó itt lenni”.

További információért látogasson el honlapunkra, a pályázat internetes oldalára vagy Facebook-csoportunkba:


TRILAK Festékgyártó Kft.
BUDAPEST
Grassalkovich u. 4.
H-1238

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése