Tervezz tapintható térképet a Láthatatlan Kiállításra!

A Láthatatlan Kiállítás és a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum közös pályázatára szeretnénk felhívni a figyelmüket.

Merre jársz? - Tapintható térképek
Van egy olyan útvonalad, amit nagyon szeretsz? Mi lenne, ha meg tudnád mutatni másoknak - akár látássérülteknek is -, hogy ők is megtapasztalhassák a szépségeit? Válaszd ki az egyik kedvenc útvonaladat, és tervezd meg a tapintható, vakok számára is élvezhető térképét! A jól sikerült alkotásokat kiállítjuk, készítőiket pedig értékes nyereményekkel jutalmazzuk.
Használd a kreativitásod, és mutasd meg a világnak, milyen szép helyeken jársz nap mint nap!

A pályázat témája:
Valamilyen mindennap megtett vagy kedvelt út tapintható TÉRKÉPE. A térkép tartalmazhat a látássérültek számára befogadható írást, illatot, hanganyagot is.

Pályázati határidő: 2012. november 10.

Benyújtható minden olyan, nagy egységekből felépülő, papíralapú, A2-es méretnél nem nagyobb, 10 cm-nél nem magasabb rajz, amely a felületből kiemelkedve vakok és gyengénlátók számára tapintással is könnyen értelmezhető. A tapinthatóságot lehetővé tevő anyaghasználat tetszőleges, azzal a feltétellel, hogy az anyag ne hagyjon nyomot a bőrön, ne legyen szúró, vágó, éles vagy bármilyen módon veszélyes illetve az egészségre ártalmas.

A rajzversenyre pályázhat minden általános és középiskolás diák, 3 kategóriában:
1. 6-10 éves (alsó tagozatosok)
2. 10-14 éves (felső tagozatosok)
3. 14-18 éves (középiskolások)

Egy jelentkező 1 munkával pályázhat.

A pályázatokat a Ludwig Múzeum és a Láthatatlan Kiállítás munkatársaiból álló zsűri bírálja el.

Minden kategóriában a 3 legjobb pályamunkát díjazzuk, a 1-3. helyezettek jutalma értékes nyereménycsomag a Ludwig Múzeum, a Láthatatlan Kiállítás, az eXbox, az Orczy Kalandpark, a Tropicarium és a Port.hu felajánlásaival. A helyezést elért alkotásokból ezen kívül kiállítást rendezünk a Ludwig Múzeum 3. emeletén, ahol január 7-ig lesznek megtekinthetőek. A pályamunkák ezután előzetes időpont-egyeztetéssel elvihetők.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre, a díjkiosztóra és a kiállítás megnyitójára november 24-én, a Ludwig Múzeum családi napjának keretében kerül sor.

A pályázati anyagon kérjük feltüntetni a következőket: a pályázó neve, korosztálya, iskolájának neve és címe, a pályázó elérhetősége, olvasható e-mail címe.

A munkákat postai úton várjuk, illetve személyesen is leadhatók a Ludwig Múzeum jegypénztáránál. A beadott pályamunkákért felelősséget nem tudunk vállalni!

Beküldési határidő: 2012. november 10.

Cím:
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
Művészetek Palotája
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
LUDWIG MÚZEUM - KORTÁRS MŰVÉSZETI MÚZEUM
Telefon: (+36 1) 555 3444, 555 3457
Fax: (+36 1) 555 3458

info@ludwigmuseum.hu
http://www.ludwigmuseum.hu
Nyitva: kedd-vasárnap: 10:00-20:00

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése