Tervezz plakátot a VIII. Balassi-fesztiválhoz!

Vitézek közt ülvén kedvem ellen sincsen jó borral teli pohár

A több évezredes múltban gyökerező mai magyar műveltség szerelmeseinek, az európai életérzés iránt fogékony fiataloknak legkedvesebb fesztiválja a Bálint napi Balassi-fesztivál. Az Európai Balassi Mozgalom központja, a www.balassi.eu pályázatot hirdet tehetséges magyar képzőművészeknek a VIII. Bálint napi Balassi-fesztivál plakátjának megtervezésére.

A fesztivál alcíme ez alkalommal: Balassi, a borok barátja..

Pályázati határidő: 2012. december 29.

Miként a költő írta: „Igyunk, lakjunk egymással vígan, szeretetbül”… Borbarátságának fölidézéséért a 2013. február 13-án, 14-én, 15-én, 16-án – szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton – sorra kerülő zenés irodalmi esteknek azokat a Balassi-verseket célszerű megjeleníteni, amelyekben Balassi a bort hívja segítségül mondanivalójának ízes ábrázolásához.

A VIII. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz – az európai életérzés ünnepéhez – kapcsolódó rendezvény 2013-ban a költő műveiből a borra utaló versrészleteket állítja az irodalombarátok érdeklődésének fénykörébe.

Ehhez kell a világhálón megjeleníthető, nem túl nagy helyet foglaló plakátot tervezniük a művészeknek.

Mint Balassi írta: „Mostan igyunk, lakjunk, vigadjunk, táncoljunk,/ távozzunk bánatunktul!”

A pályaműnek tartalmaznia kell a következő szöveget:

Balassi, a borok barátja

VIII. Bálint napi Balassi-fesztivál

Európa, 2013. február 13 – 14 – 15 – 16.

A XVII. Balassi Bálint-emlékkard átadása

www.balassi.eu

Emellett ki kell hagyni a plakáton helyet mintegy húsz városnévnek: a rendezvénypályázaton résztvevőknek: e települések neve garamond betűtípussal kerül utólag a plakátra.

A pályaművet 2012. december 29-éig kell a balassi@balassi.eu címre eljuttatni. A legjobbnak talált plakátot a www.balassi.eu honlap bemutatja a világhálón – az lesz a fesztivál hivatalos plakátja -, emellett a művész és családtagjai meghívóleveket kapnak a Bálint napi Balassi-fesztivál központi rendezvényére, a Balassi Bálint-emlékkard XVI. alkalommal történő átadására.

Figyelem! Fontos kitétel: ez a pályázat nem jár pénzmozgással. A jutalom egy különleges rendezvényen való részvétel, és az ottani kapcsolatteremtés lehetősége. Tehát az utazás és a Budapesten tartózkodás költségeit maguk a pályázók viselik, ehhez támogatást nem kapnak; a rendezvényen – amelyen ez a pályázat nem kerül szóba – a közönség soraiban foglalnak helyet. A kardátadás után találkozhatnak kiemelkedő magyar irodalmárokkal, zeneművészekkel, alkotó értelmiségiekkel.

Jó borokkal töltett aranyos pohárok járjanak mi közöttünk

Forrás (és a korábbi plakátok helye):

www.balassi.eu/Festival.htm

1 megjegyzés:

  1. Ez teljesen elképesztő, hihetetlen.
    Itt ülök letaglózva, profi grafikusként... először viccnek hittem, de aztán rájöttem, hogy beleillik az olyan pályázatok sorába, amire valószínűleg amatőr "grafikusok" adják majd be munkáikat, ami szakmailag kínos lesz, de itt tartunk - profit megfizetni minek :)
    És kik a bíráló testület tagjai? Milyen _szakmai_ szempont alapján választják majd ki a legjobbat?
    Ha nonprofit rendezvény lenne vagy egy beteg gyerekekért dolgozó alapítvány: megérteném - de így egy szánalmas és ostoba próbálkozásnak gondolom.

    VálaszTörlés