Művészti ösztöndíj pályázat

Pályázat a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia képzőművészeti alapítvány ösztöndíjának elnyerésére.

Néhai Katona Kiss Ferenc nyug. műszaki egyetemi tanársegéd, középiskolai rajztanár, festőművész, feleségével néhai Túri Júlia tanítónővel közösen képzőművészeti alapítványt hozott létre 1.000.000,- Ft-os tőkével, 40 éven aluli festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Az alapítvány ösztöndíját, 150.000,- Ft-ot – azaz Százötvenezer Ft-ot – Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni. Az alapítványt Szentes Város Önkormányzata különdíjjal támogatja.

A pályaművek beadásának időpontja:
  • Budapesten: 2012. szeptember 24-én (hétfőn) 13,00-18 óráig
  • Szentesen: 2012. szeptember 25-én (kedden) 13,00-18 óráig
A pályázat feltételei:
1./ Az alapítvány ösztöndíját megpályázhatja minden olyan 40 éven aluli festőművész, aki diplomáját, oklevelét a Képzőművészeti Főiskolán, az Iparművészeti Főiskolán, vagy valamelyik tanárképző felsőoktatási intézményben szerezte.

2./ Pályázni csak realista szemléletű, természetelvű művekkel lehet. Előzetesen néhány sorban jelezzék a pályázók a pályaművek beküldésének szándékát.

3./ A pályázatra három képet kell beküldeni, egy kép mérete ne haladja meg az egy négyzetmétert. Mellékelni szükséges a művész életútját bemutató írásbeli pályázatot is, amit előzetesen a Szentesi Művelődési Központ címére kérünk elküldeni.

4./ Minden pályázó csak egy alkalommal nyerheti el az ösztöndíjat. A pályázat nyertesének két éven belül Szentesen, a Kossuth téri Tokácsli Galériában rendezett önálló kiállítással kell bizonyítania, hogy milyen eredménnyel hasznosította az ösztöndíjat, illetve erről a kiállításról egy művét Szentes Város Önkormányzatának kell felajánlania az alapítvány nyomán létrehozandó gyűjtemény céljára.
Az ösztöndíjat külföldi tanulmányútra használhatják fel, amiről a kiállítással egyidőben a kuratórium beszámoltatja a nyertest.

Budapesten a Fővárosi Művelődési Házban (Budapest, XI. Fehérvári út 47. sz.) Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban (Szentes, Tóth József utca 10-14.).

Zsűrizés: 2012. szeptember 27. 10 óra

A pályázati anyagból 2012. november 3-24-ig
kiállítást rendezünk a Kossuth téri Tokácsli Galériában.

Díjátadás és megnyitó: 2012. november 3-án 15 óra.

A kiállított pályaművek közül az ösztöndíjat öt főből álló kuratórium ítéli oda a legjobbnak tartott pályamű szerzőjének.

Az alapítvánnyal és a pályázattal kapcsolatos részletkérdésekről a Szentesi Művelődési Központból Varróné Szabó Ildikó (6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.) a 63/314-211 vagy a 63/400-255-ös telefonszámon ad felvilágosítást. (Fax: 63/316-976)

forrás: palyaztok.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése