Látványtér 2012 - Pályázati felhívás díszlet- és jelmeztervezők számára


A pályázat célja: az Év Díszlet- és Jelmeztervezője díj odaítélése és az ehhez kapcsolódó kiállítás megrendezése, amelyre minden díszlet- és jelmeztervező nevezhet az elmúlt 2 évad (2010. május 1. után készült) saját maga által legjobbnak tartott tervezői munkájával. A benevezett pályaművek témái: színházi díszlet- és jelmeztervezés, valamint egyéb vizuális média (tévéjáték, mozgófilm etc.) látványtervei.
A kiállítás anyaga: az elmúlt két évad munkáiból rendezendő kiállítást látványtervek, jelmeztervek, makettek, megvalósult jelmezek, egyedi bútorok, kellékek, előadásfotók és installációk változatos, kicsit színpadias megjelenítésével szeretnénk érdekessé tenni a nagyközönség számára is. Szándékaink között szerepel a színház- és filmszakma fortélyainak és trükkjeinek felfedése, a szakmai újítások és kísérleti anyagok különleges szakmai felhasználásának ismertetése.

A kiállítást jelmezbemutatóval, vetítésekkel kötjük egybe, ez utóbbira szeretnénk meghívni a kapcsolódó szakmák, színházi műhelyek jeles alkotóit.

A pályázat (regisztráció) beadási határideje:
2012. május 15.

A kiállítás címe: LÁTVÁNYTÉR 2012
Alcíme: Az Év Díszlet- és Jelmeztervezője
Helyszín: a XII. POSZT keretében - Pécsi Galéria, 7621 Pécs, Széchényi tér 11.
A kiállítás időpontja: 2012. június 7. és 16. között

Tervezzük a kiállítás "utaztatását", valamint a kiállított anyagot szeretnénk közreadni DVD-n is.
A Díjak odaítélésének módja: a kiállító művészek az idén elektronikus úton szavazhatnak a LÁTVÁNYTÉR hivatalos honlapján (MALÁT: www.stagedesign.hu), amelyen bejelölhetik az általuk legjobbnak ítélt jelmez- és díszlettervezői munkát (mindkettőt külön megjelöléssel). A legtöbb szavazatot kapott alkotó nyeri el Az Év Legjobb Díszlet-, illetve Jelmeztervező díját. A szavazáshoz minden Alkotónak, aki ezt igényli, segíteni fognak Munkatársaink (elérhetőségük a pályázat végén).

A Díjak (melyek pénzösszeggel nem járnak) odaítélését, a szavazás hivatalosságát bizottság ellenőrzi. A díjak a kiállítás megnyitóján 2011. június 9-én ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

Időpontok:
- Pályázat meghirdetése: 2012. május 5. (Személyes megkeresés alapján és a szervezetek honlapjain keresztül, letölthető regisztrációs adatlapokon.)
- Regisztrációs adatlap beküldése, jelentkezés és (digitális) anyagleadás határideje: 2012. május 15. (Papp Ervin nevére a következő címre: papp.ervin@t-online.hu)

Kérjük, hogy pontosan olvassák el a regisztrációs adatlapot, ott részletezzük a beküldések formai, tartalmi megkötéseit és az egyéb fontos kérdéseket (például: a pályázó kér-e színházi kikérőt).
- A Kiíró visszaigazolása a résztvevők felé: 2012. május 30.
- Előzsűrizés: 2012. május 20. (Elektronikus anyag és dokumentáció alapján.)
- Budapesti tranzit szállítás ideje: 2012. május 28-29. (A pontos helyet később közöljük.)
- A beküldendő anyagok beérkezésének végső határideje: 2012. május 31.
- A kiállítási anyag Pécsre szállítása: 2012. június 1.
- Kiállítás rendezése: 2012. június 2-6.
- Szavazás:

A Szakma elektronikusan 2012. június 1. és 7. között a MALÁT honlapján (www.stagedesign.hu)
A Közönség a kiállítás ideje alatt folyamatosan a helyszínen és elektronikusan a MALÁT honlapján
- Díjak átadása, megnyitó: 2012. június 9.

Kérjük, azonnal jelezzétek, hogy a pályázati felhívás eljutott Hozzátok, és hogy szándékoztok-e részt venni a kiállításon!

Amennyiben nemleges a válaszotok, vagy még gondolkodtok rajta, azt is jelezzétek felénk! (papp.ervin@t-online.hu - a Tárgyba írjátok bele: LÁTVÁNYTÉR 2012!)

Mindez azért fontos, mert az idő rövidsége okán (egy hétig lehet a pályázatra jelentkezni) tudnunk kell, hogy kiértesült és ki nem a kiírásról. Ez utóbbiakat személyesen is megkeressük!

A regisztrációs adatlapot, vagyis a pályázati anyagot, a kiállítandó művek leírását és a róluk készített fotókat Papp Ervinnek digitálisan vagy postai úton kell eljuttatni.

A zsűri előzsűrizésének eredménye után a műveket kiállításra kész állapotban LÁTVÁNYTÉR 2012 megjelöléssel május 28-án és 29-én a későbbiekben pontosítandó helyszínre kell személyesen beszállítani, vagy előre megbeszélt módon a Kiíró "begyűjti" azokat.

Még egyszer a pályázat (regisztráció) beadási határideje: 2012. május 15.

A pályázattal kapcsolatban kereshető: Balla Ildikó (+3630 545-6049; e-mail: ildiko.balla23@gmail.com) és Papp Ervin (+3620 266-7529; e-mail: papp.ervin@t-online.hu)

MAOE - Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozat
Díszlet- és jelmeztervező iparművészek
Magyar Alkotóművészek Háza (Olof Palme Ház) 1146 Budapest, Olof Palme sétány 1.
MALÁT - Magyar Látvány- Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága
1068 Budapest, Városligeti fasor 38.

forrás: sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése