Filmfesztivál Bujtor István emlékére


A Latinovits Zoltán Művelődési Ház Balatonszemes Önkormányzata a Latinovits Zoltán Alapítvány, a Magyar Versmondók Egyesülete és Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus BUJTOR ISTVÁN EMLÉKÉRE FILMFESZTIVÁLT rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára 2012. augusztus 18-20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó
rendezvénysorozat keretében.

A fesztivál célja: emléket állítani a közelmúltban elhunyt Bujtor Istvánnak.

Nevezési határidő: 2012. július 31.
A) Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására szólítjuk fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni.

B) Természetesen nem szeretnénk azokat az alkotókat sem kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen tematikájú filmet készíteni, ezért a második kategóriában szélesre tárjuk a kaput, ahol minden műfajú és témájú filmet befogadunk.

Ennek megfelelően a Fesztivált két tematika köré csoportosítva kívánjuk megrendezni.

Nevezni lehet:

A) kisjátékfilmmel
B) szabadon választott műfajú és tematikájú filmmel

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatos Bujtor és Latinovits filmeket vetítünk.

Nevezési határidő:
2012. július 31.

Nevezési díj:
filmenként 2000,- Ft, amelyet a Latinovits Alapítvány számlaszámára kérünk befizetni.

Számlaszám:
67000186-11001191
A nevezés csak a befizetéssel együtt érvényes!
Nevezni írásban lehetséges, amelyben meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, és megjelölni, melyik kategóriában kíván indulni a fesztiválon. Egy alkotó, vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelynek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, 2012. július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérjük az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjön egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből.

A fesztiválprogram több helyszínes, amelyeken az előzsűri által kiválasztott filmek vesznek részt.

Díjak:

Kategóriánként
I. díj 80 000,- Ft
II. díj 70 000,- Ft
III. díj 60 000,- Ft

A rendező szervek fenntartják a jogot a kategóriák összevonására. A benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál filmetűd versenykategóriájában is.

Részletek: www.versfesztival.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése