Windows 8 programozói ötletpályázat

A programozásban az a szép, hogy a mai technológiákkal bárki képes lehet akár egy személyben, nulla költségvetéssel nagyot alkotni - ha ért az informatika, még inkább a programozás nyelvén. Mára az informatika az önkifejezés eszközévé vált. Ha van egy ötleted, valósítsd meg!

A Windows 8 operációs rendszer elterjedésével az erre az operációs rendszerre írt alkalmazások hatalmas piaci lehetőséghez fognak jutni, ezért a NetAcademia Oktatóközpont a fiatal tehetségek támogatására Windows 8 programozói ötletpályázatot hirdet, amelyre Windows 8 operációs rendszeren,lehetőleg érintőképernyős üzemmódban működő, megvalósítandó szoftverötletekkel lehet pályázni.
Pályázati határidő: 2013. március 25.

A pályázaton nem feltétel a programozni tudás, hiszen azt a legjobbak tanfolyam formájában ingyen megkapják, mert az első 5 legizgalmasabb ötlettel előálló pályázó ingyen végezheti el az alábbi hivatalos, online Microsoft programozói (MTA) képzést április 2-től: MTA40373: Microsoft alapú mobil alkalmazás fejlesztés (Windows 8 és Windows Phone 8).
Minden résztvevőnek oktatói segítséget is biztosítunk az appok publikálásakor, május végén.

Ki pályázhat és mivel?
Olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok jelentkezését várjuk a NetAcademia pályázatára, akiknek van egy olyan ötlete Windows 8 alkalmazásra, melynek a programozási részét egyedül szeretnék megvalósítani. Programozási múlt nem szükséges, de megléte sem jelent hátrányt. Az sem baj, ha az ötlet megvalósítása már elindult, csak azért még legyen rajta sok munka.
A jelentkezési lapon a Megjegyzés mezőbe kérjük, írjátok be a diákigazolványszámotokat.

Meddig, hová, mit kell küldeni?
A pályázatokat 2013. március 25-ig várjuk az iroda(kukac)netacademia(pont)net címre. A pályázati anyag férjen rá egy A4-es oldalra (nem kell bő lére ereszteni) és feltétlenül tartalmazza a következőket:
- az ötlet munkaneve, rövid leírása, célcsoportja
- miért pont erre a témára esett a választásod
- készenléti állapota, azaz eddig mi van meg belőle, ha már van valami

Mit kapnak, akik nyernek a pályázaton?
A NetAcademia szakmai bizottsága 5 ötletet választ ki, amelyek megvalósítását a következőkkel segíti:
- egy MTA-oktatás Mobil alkalmazás fejlesztés témakörben, összesen 18 órában április 2-18 között:
MTA40373: Microsoft alapú mobil alkalmazás fejlesztés (Windows 8 és Windows Phone 8)
- az MTA-oktatáshoz kapcsolódó vizsgát is ingyen biztosítjuk ennek az 5 nyertesnek second shot vizsgakuponnal legkésőbb 2013. május 31-ig
(a second shot azt jelenti, hogy kétszer is meg lehet próbálni az alábbi vizsgát):
098-373: Mobile Development Fundamentals

Mit kell tudni a pályázóknak?
A pályázók beküldött ötleteit bizalmasan kezeljük és tiszteletben tartjuk, hogy az az ötletgazda szellemi alkotása, azaz nem nyúljuk le :). Az ösztöndíjasok által fejlesztett alkotásokra, vagy az azokból a jövőben származó jövedelemre a NetAcademia semmilyen jogot nem formál. Az ötlet megvalósításába a NetAcademia koncepcionálisan nem szól bele, a közös munka szigorúan a programozásra és annak szakmai vetületeire terjed ki.
http://www.netacademia.hu

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése