„Más világ- az élet apró örömei” Fotópályázat mozgáskorlátozott fotósoknak 2011

A Fiatal Magyar Fotóművészetért Alapítvány 2011 januárjában kezdte meg működését abból a célból, hogy a fiatal magyar tehetséges fotósok által készített művészi alkotásokat bemutassa és közvetítse a társadalom szélesebb rétegei felé. Az alapítvány ez alkalommal kizárólag mozgáskorlátozott fotósok számára hirdet fotópályázatot „Más világ- az élet apró örömei” címmel. A pályázaton részt vehet minden Magyarországon és határon túl élő mozgáskorlátozott amatőr és profi fotós. A meghirdetett pályázat elsődleges feladata, hogy a magyar mozgáskorlátozott fotósok által készített művészi alkotásokat bemutassa és közvetítse a társadalom szélesebb rétegei felé.

A pályázat időpontja
A pályázat június 15-én kezdődik, a leadási határidő: 2011. december 30.
Pályázati feltételek                       
Egy szerző maximum három alkotást küldhet be. A képek színvilágát a pályázóra bízzuk (fekete fehér vagy színes). A fotókat legalább 3 megapixel méretben, jpg. formátumban kérjük beküldeni- lehetőleg tömörített formában.  Az e-mail-ben küldött képek terjedelme ne haladja meg a 3 Mbyte-ot. Három nevezett kép esetén több e-mail-ben célszerű beküldeni a pályaműveket. A képek file-nevében szerepeljen a szerző családneve, keresztneve és a kép címe (Családnév, Keresztnév, A kép címe1.jpg.)
A jelentkezés menete
Ki kell tölteni egy formanyomtatványt, amit a pályázatra szánt képekkel együtt el kell küldeni e-mailben a marketing@fmfa.hu-ra. (az adatlapot a formanyomtatvány részre kattintva lehet letölteni.)
Zsűri
A beküldött képek közül neves szakemberekből és fotóművészekből álló szakmai zsűri kiválasztja azt a harminc képet, melyeket 2012 februárjában egy nagyobb kiállítás keretein belül mutatunk be. Az első három helyezettet pedig díjazzuk.  
Díjazás:
1-3. helyezett: Nagy értékű tárgynyereményben részesül.
Egyéb tudnivalók
A határidőig be nem érkezett pályázatokat érvénytelennek minősítjük.  A pályázaton való részvétel díjmentes!
( A pályázatról minden információ a www.fmfa.hu oldalon található!)

Szerzői jogok
Tekintettel arra, hogy a Pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a Pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó fotográfust (szerzőt) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja
A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, valamint a zsűrizés internetes közvetítése során azokat az oldalakon megjelenítsék.
A nyertes és a Kiállításon részt vevő pályázók hozzájárulnak, hogy pályaműveiket a Pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www. fmfa.hu weboldalon, a Pályázattal kapcsolatos kommunikációban, valamint a decemberben megrendezésre kerülő kiállítási helyszínén. A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.
A pályázó a regisztrációval vállalja, hogy a zsűrizés alapján eredményesnek ítélt munkájuk eredeti, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (eredeti digitális fájl megfelelő méretben) a kiállítás létrehozása érdekében, előzetes értesítés után a rendezőnek határidőre átadják. Jelen feltétel nem teljesítése a pályázatból történő kizárást vonja maga után. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez, és nevének a Pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése