EX LIBRIS – A ZENE

A tatabányai Kortárs Galéria 2011. november 4-és 31 között „EX LIBRIS – A ZENE” címmel országos tárlatot rendez Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából. A zene egészen egyedülálló művészetét sokan sokféleképpen próbálták megfogalmazni, mi a képzőművészetet hívjuk segítségül, hogy legyen a megfoghatatlanság közvetítője a szellem megtestesítője. A Kortárs Galéria ezen felhívásával szeretné gazdagítani a már XVI. század óta jegyzett művészeti ágat.

Beküldési határidő: 2011. szeptember 15.

A pályázat meghívásos és szabadbeadásos rendszerben a beérkezett munkák zsűrizésével történik. A pályázatra beküldhető minden olyan munka, amely 2008 és 2011 között készült, és nem haladja meg a 210mm x110 mm-t (papíron). A grafikákon kötelező az „ex libris” felirat, vagy ezzel egyenértékű szó, esetleg „ex musicis”, Liszt neve, illetve a zeneiség szimbolikája.

Csak hagyományossokszorosító eljárásokkal (C, X, S) készített pályamunkákkal lehet indulni.

Maximum 6 alkotással lehet pályázni.

Eredeti nyomatokat kell beküldeni, 3 szignózott példányban. A papíron esztétikusan kell a lenyomatnak elhelyezkednie. Paszpartúzni, vagy más lapra felragasztani nem szabad. A beküldött munka hátlapján grafitceruzával, nyomtatott betűkkel olvashatóan fel kell tüntetni a művész nevét, címét, elérhetőségét, születési évét, a technikát, amellyel a lenyomat készült, a munka elkészítésének évét és opus-számát. A nem nyertes pályázatokat nem áll módunkban visszaküldeni.

A pályamunkákat szakmai zsűri értékeli, valamint díjra jelöli. A beválogatott munkákból kiadványt készítünk, amit minden szereplő kézhez kap.

Határidő: 2011. szeptember 15.

A pályamunkákat postai úton kérjük elküldeni az alábbi címre:

A Közművelődés Háza - Kortárs Galéria 2800 Tatabánya Szent Borbála tér 1.

Részletes felvilágosítás, további adatok:
Sashegyi Gabriella Edit

galériavezető; kortars@kozmuvelodeshaza.hu

tel.: 36+20/3937916

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése