Budapest lehetséges új arcait keresik

Kreatív megoldásokat és ötletes dizájnterveket vár a Magyar Építőművészek Országos Szövetségének kulturális folyóirata azokra a budapesti helyszínekre szeptember 30-ig, amelyeket a legérdekesebbnek választottak ki az ActiCity program keretében.




A folyamatosan megújuló fővárosnak még mindig számos elhanyagolt, kihasználatlan, ugyanakkor építészeti értékekben bővelkedő pontja van: ezeknek a helyeknek és épületeknek a felújítására, kreatív megoldásokkal való újrahaszosítására  írt ki pályázatot a régi-új Magyar Építőművészet, a Magyar Építőművészek Országos Szövetségének kulturális folyóirata.
    
Az ActiCity névre keresztelt program első szakaszában június 30-ig várták az ötleteket a rehabilitálandó területekre. A beérkezett lehetőségek közül a szakértők három helyszínt választottak ki: a Várbazár, az Ybl tér, az Ybl-szobor és az előtte lévő Duna-parti szakaszt; a Ferenc körút-Üllői út sarok, Iparművészeti Múzeum, Lechner-szobor együttest; és végük az Arany János utcai metrómegálló környezetét a trolibusz-végállomással és a Podmaniczky-szoborral.
    
A program második szakaszában olyan konkrét ötleteket és terveket várnak, amelyekkel a fenti helyszínek kisebb építészeti vagy design beavatkozások révén élhetőbbé válhatnak. A leginspiratívabb terveket a Magyar Építőművészet MEta-projektjeinek honlapján és Facebook-oldalán a folyóirat szerkesztősége folyamatosan megosztja, illetve a lap nyomtatott hasábjain is közli.



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése