Fundamenta-Amadeus-Műgyűjtők Klubja alkotói ösztöndíj pályázat

Kiíró: A Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a Műgyűjtők Klubja, az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE)

Beadási határidő: 2011. április 27. (szerda) 10-17 óra

Pályázat tárgya: A szponzorok hozzájárulásának köszönhetően, az Alapítvány kuratóriuma a 2010/2011-es tanévre három ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at hirdet meg.



A Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a Műgyűjtők Klubja, az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) közös szervezésében idén is meghirdetésre kerül az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT és a “Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat”.
Beadási határidő: 2011. április 27. (szerda) 10-17 óra
A szponzorok hozzájárulásának köszönhetően, az Alapítvány kuratóriuma a 2010/2011-es tanévre három ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at hirdet meg.
Pályázati feltételek:
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra kizárólag II.-III.-IV. éves szobrász vagy festő MKE hallgató pályázhat.
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ összege 80.000,- Forint/hó egy tanéven keresztül.
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó ELSŐ fordulóban előzsűrizésre 2011. április 27-ig
Győri Istvánnál leadja a pályázatra szánt 2 db munkáját, mely megfelel a pályaművekre kiírt kritériumoknak.
Előzsűrizés időpontja: 2011. április 28. Az előzsűrizést követően a hallgatók értesítést kapnak az eredményről és a további teendőkről.
MÁSODIK fordulóban a továbbjutott pályázó 2011. április 29. és május 1. között
- elektronikusan regisztrál és elküldi pályázatát, valamint feltölti a két pályamunkájáról készült fotót továbbá portfólióját az www.amadeusalapitvany.hu Aktuális pályázat(ok) oldalon keresztül;
- a pályázati kiállításra határidőben leadja papír alapú portfólióját Győri Istvánnál a Barcsay teremben;
- vállalja, hogy a pályázatra benyújtott két műalkotásával automatikusan részt vesz a Kisalkotói Ösztöndíj Pályázaton, akkor is, ha nem ő nyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at, továbbá azt, hogy
- pályázati kiállításra benyújtott két műalkotásából – az Alapítvány választása szerint – az egyik pályamű ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül, amennyiben elnyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at.
A pályaművek kritériumai:
- a maximális mérethatár 150×150 cm, ill. egy ember számára könnyen mozgatható szobrok;
- festményeknél a kép hátoldalán, szobroknál jól látható helyen nyomtatott nagybetűvel, jól olvashatóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezésének időpontját, méretét és technikáját (a beazonosítás érdekében minden műnek külön-külön címet kell adni);
- a kiállításon elsötétített terem nem biztosított.
A pályázatok alapján két ösztöndíjról az alábbi összetételű zsűri dönt, míg a harmadik ösztöndíj tekintetében a Műgyüjtők Klubján keresztül a magyarországi kortárs magángyűjtők elektronikus szavazataikkal döntenek.
Andrási Gábor (Műértő); Muladi Brigitta (Új-Művészet); Topor Tünde (Art-Magazin); Hajdu István (Balkon)
Kőnig Frigyes (MKE); Karmó Zoltán (MKE); Károlyi Zsigmond (MKE); Radák Eszter (MKE); Kósa János (MKE)
Gergely Károly (Fundamenta); Nagy Bálint (Amadeus); Balogh Péter (Amadeus)
A pályázati kiállítás megtekinthető:
2011. május 2. és május 7. között az MKE (1062 Budapest, Andrássy út 69-71.) Barcsay termében. (nyitva: hétköznap 10.00-18.00; szombat 10.00-13.00)
A “Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat”:
A Fundamenta és az Alapítvány gyűjteménye bővítése céljából idén is 14 db festményt választ ki a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból.
A művek alkotói 130.000,- forint/műtárgy egyszeri ösztöndíjban részesülnek.
A “Kisalkotói ösztöndíj pályázat”-ra V. éves hallgatók is pályázhatnak.
A pályazatra az V. éves hallgatóknak csak egy műalkotást kell a fentiekben megadott helyre elektronikusan is feltölteni ill. Győri Istvánnál leadni (tehát nem kell portfóliót feltölteni és papír alapon leadni!). A pályázatra beadott műalkotásnak meg kell felelnie egyebekben a fenti általános feltételeknek is (műalkotás típusa, méret határ, feliratozás, stb).
A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett!
A pályázat eredményhirdetése:
A Fundamenta-Lakáskassza által támogatott két Alkotói Ösztöndíj és 14 db Kisalkotói Ösztöndíj tekintetében a pályázat eredményhirdetésére és az azt követő fogadásra 2011. május 5-én (csütörtök) 18:30 órakor kerül sor a kiállítás helyszínén.
A Műgyűjtők Klubja által támogatott harmadik Alkotói Ösztöndíj zártkörű átadására 2011. május 6-án (pénteken) 18:30 órakor kerül sor szintén a kiállítás helyszínén.
Bővebb információ: www.amadeusalapitvany.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése