Henkel Art.Award 2011

Kiíró: Henkel Magyarország Kft.

Beküldési határidő: 2011. június 10

Pályázat tárgya: Alkotások a kortárs képzőművészet (festészet, grafika, fotó, videó és installáció) területéről. Az idei kiírásra a Henkel olyan pályaműveket vár a jelentkezőktől, amelyek a kortárs képzőművészet fent felsorolt, valamely területről érkeztek.

Díjak
A zsűri a verseny döntőjén egy győztest hirdet, aki az alábbi díjakban részesül:
- Henkel Art.Award. 2011 díj és 7000 euró pénzjutalom
- a Henkel Art.Award. 2011 nyertesének lehetősége nyílik arra, hogy műveiből 2012-ben egy saját kiállítást rendezzen a bécsi Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig-ban. Alkotásai a kiállítási katalógusban is megjelennek
- a Henkel támogatja egy önálló kiállítás megrendezésében, hazájában is.
A döntőbe, a teljes nemzetközi mezőnyből öt versenyző kerül. Ők meghívást kapnak Bécsbe, hogy a tervek szerint 2011. november 8-án részt vegyenek a Henkel Art.Award. díjátadó gáláján.

A pályaművek beérkezési határideje, az anyagleadás módja
- Beérkezési határidő: 2011. június 10., péntek 16 óra
- A pályázati anyagot az alábbi címre kérjük eljuttatni:
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo utca 10.
A borítékra rá kell írni: Henkel Art.Award. 2011
- Az anyagleadás módja:
- személyesen, a fent megadott címen 2011. június 7-én 10-16 óráig
- postán, a fent megadott címre.

A nevezés személyi feltételei
- A Henkel Art.Award. pályázatra való jelentkezési korhatár: 40 év
- A pályázatra csak a következő országokban élő művészek jelentkezhetnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Fehéroroszország, Horvátország, Kazahsztán, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.
- A fenti országok magyar és nem magyar állampolgárai egyaránt pályázhatnak Magyarországon. Külföldi állampolgárság esetén a pályázó elfogadja a magyar zsűri értékelését.
- Nevezési díj nincs.

A jelentkezés tartalmi és formai követelményei
A verseny első fordulójához a pályaművek dokumentációját kell beküldeni, nem az eredeti alkotásokat!
Csak 2008. után készült művek dokumentációját fogadja el a zsűri.
A verseny első fordulójához az alábbi dokumentumokat kérjük beküldeni egy maximum A/3 méretű borítékban az alábbi címre: Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo utca 10. 1. emelet
- A Morpho Communications vagy Henkel Magyarország a honlapjáról (http://www.morpho.hu/sajtoszoba vagy http://www.henkel.hu) letöltött, és helyesen kitöltött nevezési formanyomtatvány
- Önéletrajz és művészeti pályafutás ismertetése magyar és/vagy angol nyelven
- 5-10 művészeti alkotás bemutatása a következő formátumokban:
- Fotó, grafika vagy festmény dokumentációja esetén: a képek CD-re vagy DVD-re írva.
A pályaművek dokumentációjának formai követelménye: nagy felbontású (300dpi) jpeg,
vagy tif formátumú, sajtómegjelenésre alkalmas fotók.
- Installáció dokumentációja: albumba rendezve.
Installáció esetén kérjük mellékelni az installáció alaprajzát, valamint az installációról több
nézetből készített fotókat. Videó installáció esetén a videó maximális hossza 10 perc lehet.
- Videó esetén: maximum 10 perc hosszúságú videó DVD-re írva.
- A benyújtott pályaművek rövid szöveges (4-5 mondatban) ismertetése, melyben a pályázó feltünteti a pályaművek eredeti méretét (fotó, grafika, festmény, illetve installáció esetén), vagy időtartamát (videó esetén).

A nevezés folyamata, zsűrizés
A verseny kétlépcsős kiválasztási folyamatban zajlik. Júniusban a magyar zsűri kiválaszt egy művészt, akinek pályamunkái és jelentkezési dokumentumai továbbjutnak Bécsbe a nemzetközi zsűrihez.
A pályázat benyújtásával a pályázó vállalja, hogy
- amennyiben pályázata továbbjut a nemzetközi mezőnybe, a pályázathoz tartozó dokumentumokat (önéletrajz, művészeti pályafutás ismertetése, a pályamű bemutatása, videó esetében az értelmezéshez szükséges felirat biztosítása) az értesítést követő 7 napon belül megküldi a Morpho Communications részére angol nyelven.
- a kiválasztott pályaműről nagy felbontású (300dpi) jpeg vagy tiff formátumú, sajtómegjelenésre alkalmas fényképet küld az értesítést követő 24 órán belül.
Azok a pályázók, akiknek munkáját a helyi zsűri nem választotta ki, a benyújtott pályázati anyagot az alábbi címen és időpontban vehetik át személyesen:
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo utca 10. 1. emelet
2011. július 19-22. 10-16 óra között.
Azoknak a pályázóknak, akik a feltüntetett időpontban nem veszik át jelentkezési anyagukat, postán küldjük vissza a beküldött pályamunkáit 2011. augusztus 1-jéig.

A Henkel, a magyar zsűri által kiválasztott pályázó munkájának részeként, további leírást kérhet. Ezt a pályázóknak egy előre egyeztetett időpontban el kell juttatnia a Morpho Communications címére, ahonnan az alkotások dokumentációja Bécsbe kerül, és a nemzetközi zsűri értékeli azt. A nemzetközi zsűri az összes résztvevő országból érkezett pályázó közül kiválasztja azt az öt jelöltet, akik esélyesek a Henkel Art.Award. díjra. A pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó gála keretében 2011. november 8-án hirdetik ki Bécsben. A gálán bemutatják az öt jelölt, köztük a nyertes alkotásait.

A pályázók nem részesülnek anyagi juttatásban a bécsi (vagy a saját hazájukban szervezett) gálán való részvételért. A vállalat a benyújtott dokumentációkat visszajuttatja az alkotóknak, miután a hazai zsűrizés, illetve az öt döntős kiválasztása megtörtént. A dokumentumok elvesztéséért vagy megsérüléséért a Henkel és a Morpho Communications nem vállal felelősséget.

A beküldött anyagokhoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogok
A pályázó tanúsítja, hogy a beküldött munkákat ő maga hozta létre, és ezek nem tartalmazzák, vagy sértik harmadik fél szellemi tulajdonjogait.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy alkotásairól, művészi tevékenységéről a Henkel sajtóanyagaiban, honlapjain tetszőleges terjedelemben, képekkel, portréfotóval beszámoljon.

A pályázó adatainak felhasználása
A Henkel minden, a versennyel kapcsolatban beküldött adatot felhasznál a pályázattal kapcsolatos ügyintézéséhez és az értékeléséhez. Amennyiben bármilyen kérdése van az adatai felhasználásával kapcsolatban, vagy a megadott adatok pontosítását kéri, lépjen kapcsolatba a szervezőkkel az artaward@morpho.hu email címen.

Kommunikációs célú felhasználás
A döntőbe jutott pályázó a versenyben való részvételével felhatalmazza a Henkelt, hogy vezetéknevét, keresztnevét, amennyiben még hallgatói jogviszonyban van, felsőoktatási intézményének nevét, fényképét és ötletét felhasználhassa kommunikációs célokra.
A Henkel CEE magyar leányvállalata, a Henkel Magyarország Kft. megbízta a Morpho Communications ügynökséget a pályázat magyar fordulójának lebonyolításával.

Kapcsolattartás
Morpho Communications
Matoricz Jelica
Tel: 488-0255
Fax: 488-0254
E-mail: artaward@morpho.hu
www.morpho.hu
Gábriel Edit
Tel: 488-0255
Fax: 488-0254
E-mail: artaward@morpho.hu
www.morpho.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése