Balaton, szép és egészséges fotópályázat

Kiíró: Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága

Beküldési határidő: 2011. június 30-ig.

Pályázat tárgya: A pályázat célja a Balaton régió régi és új látványosságainak, hétköznapi és különleges pillanatainak, hangulatainak és színeinek a fotográfia eszközeivel történő megörökítése.


I. Nevezés

A pályázat nyílt, a fényképeket*, kizárólag digitális formában az alábbi e-mail címre kérjük beküldeni:
simonzs@itthon.hu
A fényképekhez kapcsolódó nevezési lapot az alábbi címre kérjük elpostázni:
Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság
8230 Balatonfüred, Blaha Lujza u. 2.

Egy pályázó* maximum 2 művel nevezhet.

A pályaműveket a Magyar Turizmus Zrt. a kiírás napjától folyamatosan befogadja, a végső beküldési határidőig, azaz 2011. június 30-ig.

A pályázatban – a fotók témáját illetően – tárgyi megkötés nincs.
A beküldött fényképek – a fotópályázat céljából létrehozott galériában – folyamatosan láthatóak lesznek a Balaton régió turisztikai honlapján: www.gyereabalatonra.hu oldalon.

- A fotópályázaton nem vehetnek részt a Magyar Turizmus Zrt. dolgozói, valamint hozzátartozóik.

II. Zsűrizés és Díjazás

A pályamunkákat a Magyar Turizmus Zrt. által felkért szakmai zsűri bírálja el – a pályázat végső beküldési határidejét követő hónapban.
A pályázat eredményhirdetésének végső határideje 2011. július 31.

A zsűri három kategóriában három-három díjat ítél meg:

- 1. Szakmai szempontok alapján I., II., III. helyezett.
- 2. Újszerű témaválasztás kategóriában I., II., III. helyezett.
- 3. A közönség által legjobbnak minősített fotók: I., II., III. helyezett (A közönségszavazatra a „Szeretünk Balaton” Facebook oldalon lesz lehetőség).

Nyeremények:

1. „Szakmai szempontok” alapján díjazottak nyereményei:

- Az első helyezett nyereménye egy 2 fő részére szóló 2 éjszakás wellness hétvége félpanziós ellátással, ingyenes kerékpárhasználattal a balatonkenesei Hotel Marina-Port****ban.
- A második helyezett díja egy 2 éjszakára, 2 fő részére szóló kerékpártúrával egybekötött aktív pihenés a tihanyi Allegro Hotelben.
- A harmadik helyezett családi belépőt nyer a Danubius Health Spa Resort Héviz****superior szálloda fürdőrészlegébe, amely egyszeri alkalommal használhat fel 2011.12.31-ig.

2. Nyeremények az „Újszerű témaválasztás“ kategóriában:

- Az első helyezett nyereménye egy 2 főre szóló 2 éjszakás kikapcsolódás a balatonfüredi Hotel Annabellábanmonoszlói Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyre a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából.
- A második helyezett díja egy 2 fő részére, 2 éjszakára szóló pihenés kerékpártúrával, félpanziós ellátással a köveskáli Káli Art Innben.
- A harmadik helyezett nyereménye egy 10 alkalomra szóló bowling bérlet, amely a balatonfüredi Anna Grand Hotel**** Wine & Vital 4 sávos bowling-pályáján váltható be, valamint a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. jóvoltából 1 db családi belépőjegy – 2 felnőtt és 2 gyermek részére – Vaszary Villába, Jókai Mór Emlékházba és a Városi Múzeumba, illetve egy balatonfüredi reformkori sétán való részvétel. félpanziós ellátással és ingyenes kerékpárhasználattal, valamint egy családi belépőjegy a

3. A közönség által díjazottak nyereményei:

- Az első helyezett nyereménye egy családi lovas hétvége a balatonalmádi Szentesi Farmon, valamint egy családi heti bérlet az alsóörsi strandra.
- A második helyezett díja egy családi belépőjegy a monoszlói Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyre a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából, valamint egy 2 fő részére szóló ebéd vagy vacsora italfogyasztással az örvényesi Huszár Vendéglőben.
- A harmadik helyezett nyereménye egy Héhn festmény a balatonfüredi Múzsa Egyesület jóvoltából.

A nyerteseket postán értesítjük ki.

III. Pályázati feltételek:

A pályázaton minden nevező maximum kettő saját készítésű digitális, vagy digitalizált fotóval indulhat.
Valamennyi pályázat a nevezési lappal együtt érvényes, amelyen fel kell tüntetni:

- a kép készítésének idejét,
- a kép készítésének helyét,
- a kép esetleges címét,
- valamint a pályázó elérhetőségeit.

Minden díjazott alkotás esetében, az eredményhirdetést követően a Magyar Turizmus Zrt. bekéri az adott kép nagyfelbontású, magas minőségű, eredeti változatát.
A beküldött képeket az alapvető képjavításokon kívül (gradációs görbék, színegyensúly, fényerő/kontraszt, színezet/telítettség, szépia, stb.) nem lehet manipulálni. A kép egyes részletinek módosítása nem megengedett.

Formai követelmények:

- fájl típus: JPEG,
- méret: hosszabbik oldal fekvő kép esetén minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel; maximális méret: fekvő képnél hosszabbik oldal 2560 pixel, álló kép esetén 1900 pixel; maximum 3MB

IV. Szerzői jogok

A pályázaton résztvevők a nevezési lap és a pályamű(vek) beküldésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép(ek)et a Magyar Turizmus Zrt. külön díjazás nélkül használhassa a marketingtevékenysége során – a szerző nevének feltüntetése mellett.
A pályázó a kép beküldésével kijelenti, hogy a kép(ek)et ő készítette, és rendelkezik a közlés jogával.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott kép(ek) elkészítésével és nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót, a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A Magyar Turizmus Zrt. fenntartja a jogot a pályázati feltételeknek nem megfelelő minőségű és/vagy tartalmú képek közlésének, a www.gyereabalatonra.hu honlapon történő szerepeltetésének eltekintésére.

További információ kérhető:
Telefonon: +36 87/482-023
E-mailben: simonzs@itthon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése