d3 Természeti Rendszerek - nemzetközi építészeti tervpályázat

A d3 Természeti Rendszerek (Natural Systems) 2011 nevű pályázat kiírói építészek, dizájnerek, mérnökök és hallgatók ötleteit várják abban a témába, hogy közösen felfedezzék, vizsgálják, dokumentálják és alkalmazzák az építészetben, az enteriőrökben és a tárgyakban megjelenő, a természet befolyásán alapuló hatásokat. Ezek azonosítása, vizsgálata, valamint szerkezeti rendszerük alkalmazása - a forma és funkció tekintetében - számtalan formában valósulhat meg: épülettípusok, funkcionális programok és anyagminőségek szintjén.

Regisztráció vége: 2011. július 15.


A kiemelkedő építészeti alkotás feltétele, hogy a koncepció kifejeződéséhez bizonyos célnak és szándéknak is léteznie kell a formai feltevések és az esztétikai kísérletek mögött. A fenntarthatóság gondolatával egyidejűleg a d3 Természeti rendszerek pályázat célja, hogy az építészet nem csak egyszerűen formál, de alakít is különféle funkciókat a hagyományos értelemben vett épületek megteremtésén túl. A benyújtott terveknek az újító megoldások alkalmazása mellett a környezet iránt érzett felelősséget is magunkban kell hogy hordozzák. Műszakilag megvalósíthatónak kell lenniük, bármilyen fantasztikus építészeti víziót is vázolnak a globális szempontból fenntartható jövő szempontjából.
Az évenként megrendezett d3 Természeti Rendszerek pályázat a tervezőknek teljes szabadságot nyújt kreativitásuk bemutatására - a nagy léptékű várostervezői kísérletektől az egyes épületek koncepciójáig, egészen a belsőépítészeti részletekig bezárólag. Ennek megfelelően nincsen megkötés a helyszín, lépték, program, vagy épülettípus tekintetében sem.
Pályázati kategóriák
1. kategória: mindenki számára nyitott, a világ bármely részén találhat helyszínre tervezett fenntartható projektek bemutatására. Minden pályamű automatikusan ebbe a kategóriába kerül.
Dicséret, elismerés kategóriák: minden, az adott épülettípusnak megfelelő projekt belekerülhet, a zsűri mérlegelése szerint.
Díjak
1. kategória: 1. díj - 1000 USD
2. díj: 500 USD
3. díj: 250 USD
Dicséretek az alábbi kategóriákban: Fenntartható infrastrukturális, intézményi, kereskedelmi, művészeti/kulturális, lakó-, belsőépítészeti, tárgytervezési, illetve New York-hoz kötődő projektek.
Határidők
Regisztráció kezdete: 2011. február 12.
Regisztráció vége:
2011. július 15.
Benyújtási határidő:
2011. július 25.
Zsűri összehívása:
2011. augusztus közepe
Eredményhirdetés:
2011. augusztus vége
Részvételi feltételek
A pályázat nyitott minden építész, tájépítész, várostervező, belsőépítész, dizájner, ipari formatervező, mérnök és hallgató számára. A kiírók ösztönzik a több szakterületet átfogó tervezőcsapatok jelentkezését. Egyéni vagy csoportos részvétel is lehetséges. A csapatok létszáma nem korlátozott. A nevezési díj 50 USD hivatásos szakmagyakorlók számára, hallgatóknak 25 USD.
A nyertes projektet tervező csapat tagjai egyéni igazolást kapnak a díjról. A nyertes projekteket a d3 honlapján közzéteszik. A korábbi pályázatok nyertesei és a kiválasztott pályaművek New York-ban, Cleveland-ben, Savannah-ban és Mexikóban kerültek kiállításra. A kiválasztott pályaműveket a d3 következő kiadványában is megjelentetik. Minden benyújtott tervet a d3 Pandora Archiv rendszerében tárolnak.
További információk:
www.d3space.org/competitions
Érdeklődés, jelentkezés: d3competition[kukac]gmail.com

forrás: http://epiteszforum.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése