Aquilone Művészeti Pályázat

Olyan 18 és 25 év közötti fiatal művészeket keresünk, akiknek szükségük van erre a lehetőségre ahhoz, hogy megmutathassák tehetségüket. Olyanoknak szeretnénk elsősorban segíteni, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy önerőből egy bérgalériában kiállíthassák a műveiket.
A pályázat témája: “Aquilone”

A pályázat leadási határideje 2011. május 31. 24.00 óra.


Azt szeretnénk, ha mindenki saját maga nézne utána annak, hogy mit jelent ez a szó és a saját művészi felfogásában készítene a témában egy alkotást. Bármilyen művészeti irányzat elfogadott, képek, szobrok, textilmunkák, fotók, zene, kisfilm.
Az alábbi formátumokban várjuk a pályázati anyagokat: mp3, jpg, avi.
Ha kisfilmmel, vagy hanganyaggal szeretnél indulni, hosszúsága ne legyen kevesebb, mint 3 perc, és ne haladja meg az 5 percet. A kisfilmesek munkáit, csak szombatonként tudjuk vetíteni a Galériában.
A pályázat menete:
2011 októberében 6 fiatal művész kap lehetőséget arra, hogy kiállítsa műveit Budapesten, a Melange Galériában, még pedig úgy, hogy két hetes turnusokban két-két művész közös kiállítása lesz megtekinthető.
1. Az első fordulóban a jelentkezőknek el kell küldeniük a muveszetpartolas@aquilone.hu e-mailcímre az adott témában készült művükről egy fényképet, videót, vagy hangfelvételt. Az e-mail tárgya legyen az alkotó neve, a levél pedig tartalmazza a jelentkező korát, lakhelyét, illetve, hogy melyik tanintézményben tanulja/tanulta az adott művészeti ágat. A fent említett információk nem befolyásolják a jelentkező tovább jutását!
2. A második fordulóba az a 30 fiatal kerül be, akiknek a beugró műve elnyerte cégünk tetszését. Az eredményről mindenkinek küldünk e-mailt akkor is, ha nem jutott tovább. Ezt követően, akik bejutottak a második fordulóba, el kell majd küldeniük részünkre elektronikusan a portfoliójukat, melyet közzé teszünk a Facebook oldalunkon és a weboldalunkon is. A második fordulóban, ügyfeleink segítségével választjuk ki a legjobb 12 főt. Velük egyeztetünk személyes találkozót is, mert szeretnénk személyesen is megismerni őket.
3. A harmadik fordulóban a legjobb 12 művészből fogjuk kiválasztani azt a 6 főt, akik majd 2 hetes turnusokban, kettesével kiállíthatnak a budapesti Melange Galériában. A kiválasztásban a tavaly kiállító Buza Krisztina és Markovics Gábor, illetve a galéria tulajdonosa, Hudomel Krisztina is részt vesznek.
Nyertesek:
A nyertesek lehetőséget kapnak arra, hogy kettesével két-két hétre kiállíthassák műveiket, melyeket, ha szeretnének, értékesíthetnek is a galériában. Mindemellett részt vehetnek egy ingyenes készségfejlesztő tréningen is, ezzel is segítve jövőbeni pályájukat.
A pályázatra való jelentkezéssel a művészek hozzájárulnak ahhoz, hogy anyagaik, melyeket részünkre átadnak, megjelenjenek a web-, illetve Facebook oldalunkon is.
Akik nem jutnak tovább:
Azoknak a fiatal tehetségeknek, akiknek nem sikerült bejutniuk a finalisták közé, kiállítunk a Galériában egy posztamenst, melyen a nevük és egy munkájuk fotója lesz látható, és természetesen szeretettel várjuk őket a kiállításon.
Mindemellett a pályázati műveikről beküldött fényképeket szívesen feltüntetjük a Facebook oldalunkon is, ezzel is megköszönve, hogy részt vettek a pályázatunkon.
A pályázat leadási határideje 2011. május 31. 24.00 óra.
Az eredményeket minden fordulóban a beküldött anyagok feldolgozása után fogjuk közölni e-mailben, illetve a weboldalunkon és Facebook oldalunkon is megtekinthetőek lesznek az aktualitások.
Ha bármilyen kérdésetek merül fel a pályázattal kapcsolatban, akkor az alábbi e-mailcímen érdeklődhettek: muveszetpartolas@aquilone.hu
http://aquilone.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése