Különös találkozás – rövidfilm-pályázat

Kiíró: Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria

Beadási határidő: 2011. július 16.

Pályázat tárgya: A pályázóknak Hamza D. Ákos azonos című olaszországi filmje üzenetét kell feldolgozniuk, amely az alkotók szavaival élve a következőképpen foglalható össze: mindenkiben benne rejlik az az egyén, aki meg akarja építeni a tornyot, hogy beszélhessen Istennel.



A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria rövidfilm-pályázatot ír ki Különös találkozás címmel magyarországi, illetve határon túli amatőr és profi művészek részére. A pályázóknak Hamza D. Ákos azonos című olaszországi filmje üzenetét kell feldolgozniuk, amely az alkotók szavaival élve a következőképpen foglalható össze: mindenkiben benne rejlik az az egyén, aki meg akarja építeni a tornyot, hogy beszélhessen Istennel. A zsűri által legjobbnak ítélt tíz alkotást a Jászberényben elhunyt rendező filmes munkásságát bemutató kiállítás ünnepélyes megnyitójához kapcsolódóan fogjuk először levetíteni, a tárlat keretében pedig folyamatosan megtekinthetők lesznek. Az első három helyezettnek bemutatkozási lehetőséget biztosítunk az írott és elektronikus médiában.





PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
- a film időtartama nem haladhatja meg a 10 percet
- a benyújtott alkotás műfaja tetszőleges lehet: kisjátékfilm, etűd, burleszk, animáció
- kizárólag asztali lejátszóval kompatibilis, sztereó hanggal ellátott kiváló minőségű DVD-filmek nyújthatók be
- minden pályázó csak egyetlen alkotással jelentkezhet
- a nevezés alsó korhatára 18 év, felső korhatára 40 év
- a nevezők kötelesek regisztrálni, a szervezők kérésére igazolni személyazonosságukat, életkorukat
- nevezési díj nincs
A zsűri tagjai és hozzátartozóik, valamint a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria munkatársai és hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.

A PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE:
A filmek minősítésekor az értékelők az elképzelés érdekességét, eredetiségét, a közösség számára való hasznosságát, valamint a vizualizációk művészi színvonalát veszik figyelembe.
A pályázati anyagokat a szervezők által összehívott zsűri bírálja el.
A zsűri elé csak a formai feltételeknek megfelelő, releváns tartalmú, etikailag kifogásolhatatlan alkotások kerülhetnek.
A nyertes filmek alkotóit (legkésőbb 2011. szeptember 1-ig) a regisztráció során megadott e-mailben, a múzeum honlapján és a pályázat facebook-oldalán értesítjük. A díjazásról, díjakról, illetve a televíziós szereplés időpontjáról úgyszintén az említett internetes felületeken tájékozódhatnak majd az érdeklődők.
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy bármilyen szabálytalanság elkövetése azonnali kizárással jár.

BEKÜLDÉS MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE:
A pályázati anyagok postai úton, DVD-n, ajánlott küldeményként juttathatók el a kiíró címére (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.) a nevezési lappal együtt, amely a http://www.hamzamuzeum.hu oldalról tölthető le.
A borítékra olvashatóan írják rá: FILMPÁLYÁZAT.
A pályázat feladási határideje (a postai bélyegző dátuma): 2011. július 16.
A megadott honlapon a regisztrációs űrlap is megtalálható: a részvételhez ezt feltétlenül ki kell tölteniük és 2011. július 1-jéig elküldeniük a kulonostalalkozas@gmail.com e-címre.
A DVD-n külön feltüntetendő a film műfaja, hossza, alkotójának/alkotóinak neve.

ADATKEZELÉS, SZERZŐI- ÉS SZEMÉLYISÉGI JOGOK:
A feltöltött kisfilmeket és a pályázók adatait a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria saját adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki.
Regisztrációjával a pályázó hozzájárul nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
Nevezni kizárólag olyan művekkel lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személy jogait.
A filmben felhasznált zeneszámok címét, szerzőit és előadóit az alkotások végén (a stáblista után) kötelező feltüntetni.
A szervező fenntartja a jogot, hogy propaganda anyagként, de nem kereskedelmi célokra felhasználja a filmek egészét vagy részleteit a média különböző területein.
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a kiírás részletei, így ütemterve, valamint bizonyos, nem alapvető elemei menetközben módosulhatnak, kiegészülhetnek, továbbá arra is, hogy a szervezők fenntartják a pályázat érvénytelenítésének jogát.

Kapcsolattartó személy: Gurzó K. Enikő, tel.: +36-70-5666678

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése