Remény XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat 2011.

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti XV. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó át. A nevezők a remény témáját film vagy fotó formájában, a nevezési feltételekben részletezettek szerint dolgozhatják fel. Az intézet olyan szakmailag igényes alkotásokat vár, amelyek alkalmasak arra, hogy a kép nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

Nevezési határidő:2011. szeptember 12.Kapaszkodunk mindenbe, ami elénk kerül, ugyanakkor nagyívben elkerüljük az örömöt, a fájdalmat, a szembenézést - az életet. Csak kérleljük a madarakat, repüljenek hátrafelé. Előbb-utóbb aztán belefutunk egy menthetetlen kudarcba, és ha nem veszítjük végképp erőnket, visszakaphatjuk a tiszta lélegzetvétel ígéretét.
„Az emberek azt hiszik, hogy remélni könnyű; de csak azok remélnek, akiknek volt bátorságuk ahhoz, hogy elveszítsék a reményüket azokban az illúziókban és hazugságokban, amelyekben egykor biztonságot találtak.” (Georges Bernanos)

Nevezési feltételek - Film
 • a filmszemlére elsősorban amatőr alkotók vagy alkotóközösségek jelentkezhetnek korhatár megkötése nélkül legfeljebb 2 pályaművel. A filmes, illetve a fotós szekcióba történő nevezés egymástól független.
 • nevezni kisjáték-, kísérleti, és dokumentumfilm kategóriában lehet.
 • az egyes művek hossza nem haladhatja meg az alábbi hosszakat:
  kísérleti és animációs filmek: 10 perc; kisjátékfilm: 15 perc; dokumentumfilm: 20 perc
 • a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatóinak tanulmányi munkái esetében műfajtól függetlenül 30 perc a maximális hossz.
 • a kész munkákat DVD-n (az előzsűri részére) és vetítési kópián (AVI, MOV, BD, DV, HDV, esetleg még 1 db DVD) is be kell nyújtani. További technikai információk a Faludi Akadémia honlapján olvashatók.
 • a beadott példányokon (mind a hordozón, mind a borítón) szerepelnie kell a rendező nevének és a film címének.
 • a filmeket angol nyelvű felirattal kell ellátni, ennek hiányában angol nyelvű dialóglista mellékelendő (nyomtatva és e-mailben is).
 • a Faludi Akadémia örömmel várja művészeti egyetemek hallgatóinak filmjeit is, ezeket a zsűri külön szekcióban értékeli és díjazza.
 • a nevezési lapot nyomtava és e-mailben is el kell küldeni, a katalógusba szánt képeket csak e-mailben kell mellékelni.
 • az előzsűri döntése alapján a versenyprogramban nem szereplő, ám a pályázati kiírásban foglaltaknak eleget tevő filmeket az Akadémia információs vetítésen mutatja be.
 • az Akadémia hordozót nem ad vissza.
 • nevezési díj nincs!
Nevezési feltételek - Fotó
 • - a fotópályázatra bárki jelentkezhet, de különösen a fotóművészet területén még nem ismert, amatőr alkotók jelentkezését várjuk korhatár megkötése nélkül, legfeljebb 3 pályaművel. A filmes és a fotós szekcióba történő nevezés egymástól független.
 • nevezni digitális és hagyományos (analóg) technikával készült színes, valamint fekete-fehér képekkel is lehet.
 • a pályaműveket nyomtava, nagyítva 1 példányban, valamint 300 dpi bontásban CD-n is be kell nyújtani. A képek mérete minimum 15x 18 cm és maximum: 20 x 30 cm lehet.
 • sorozat esetén a képek száma 5-nél több nem lehet. Egy alkotó csak egy sorozattal pályázhat.
 • az alkotó neve és a kép címe a fotó hátulján és az CD-lemezen is legyen feltüntetve.
 • a nevezési lap nyomtava és e-mailben is benyújtandó.
 • az előzsűri által kiválasztott alkotások az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerülnek kiállításra.
 • a fotók a kiállítást követő 1 hónapig vehetők át az Akadémián előzetesen egyeztetett időpontban, vagy - felbélyegzett csomagolás előzetes megküldése esetén - az intézet visszajuttatja őket az alkotóhoz.
 • nevezési díj nincs!
Nevezési határidő:2011. szeptember 12.

Postacím:
JTMR - Faludi Ferenc Akadémia
1447 Budapest, Pf.: 462.
A borítékon szerepeljen: Remény - XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és

Az Akadémia késve érkezett nevezéseket nem fogad el. A nevezési határidő a postai bélyegző dátumát jelenti.

Az Akadémia a nevezőkkel kizárólag e-mail útján tartja a kapcsolatot. Aki október 17-ig nem kap üzenetet, jelezze a film@faludiakademia.hu címen!

Filmszemle és Fotókiállítás
A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkák a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra, amelyet ugyancsak nyilvános értékelés követ. A zsűri három kategóriában (kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm) ad ki díjakat (I., II., III.), illetve különdíjakat. A művészeti egyetemek hallgatóinak filmjeit külön kategóriában díjazza a zsűri.
A beküldött fotók közül az előzsűri döntése alapján a legjobbakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítjuk ki. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor.

A filmszemle ideje, helye:
2011. november 10-12., Uránia Nemzeti Filmszínház
A fotókiállítás ideje, helye: 2011. november 10-30., Uránia Nemzeti Filmszínház
Díjkiosztó, díjazott filmek vetítése: 2011. november 12., 19 óra, Uránia Nemzeti Filmszínház
A szemlét követően az Akadémia értékelő szakmai napot tart a filmesek és a fotósok számára, amelyen a nevezők és a zsűrik tagjai vesznek részt. Itt nyílik lehetőség átfogóbb konzultációra, eszmecserére.

További információ: 

Forrás: www.faludiakademia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése